NTM je napisao(la):
O cemu pricaas + kakvi autorizovani dns serveri???? Ima i neautorizovanih u top level DNS schemi to su vec novosti.... drugo autoritativan za zonu znaci nadlezan sto sve opet ima veze sa zonskim transferima da budem sto prostiji odnosno komunikacijom izmedju servera sto ama bas nikakve veze nema sa klijentom i trece zapisi u dns zoni su dinamicki i imaju svoj TTL sto opet sve znaci da sve zavisi koji ce od top level servera da odgovori servera da odgovori mada vrlo verovatno da 95 posto ide sa lokalnog provajdera>culi ste za cacheing only DNS servere pretpostavljam pogotovo ti + jer vidim da si opasan haker.
NTM je napisao(la):
O cemu pricaas + kakvi autorizovani dns serveri???? Ima i neautorizovanih u top level DNS schemi to su vec novosti.... drugo autoritativan za zonu znaci nadlezan sto sve opet ima veze sa zonskim transferima da budem sto prostiji odnosno komunikacijom izmedju servera sto ama bas nikakve veze nema sa klijentom i trece zapisi u dns zoni su dinamicki i imaju svoj TTL sto opet sve znaci da sve zavisi koji ce od top level servera da odgovori servera da odgovori mada vrlo verovatno da 95 posto ide sa lokalnog provajdera>culi ste za cacheing only DNS servere pretpostavljam pogotovo ti + jer vidim da si opasan haker.
Malo nerazumjevanja, nista neobicno...nema price o autorizaciji, samo da ja kao klijent ne mogu tek tako razrjesavati dns upite tamo gdje postoje dns autorizovani serveri ...sva se komunikacija vrsi preko njih, klijent je tu (sem u slucaju iteracije) ostavljen po strani
Pazi, nece svaki server odgovoriti na upit koji je postavljen, jel tako? Samo server koji je autorizovan za zonu nad kojom se upit vrsi...znaci, ja postavljam upit DNS-u svog provajdera i potpuno je nebitno da li je ovaj postavljen kao keser, tj., forwarder ili ne, ukoliko ne zna odgovor, DNS pita jedan od 13 root servera (ili ukoliko je forwarder jednostavno prosljedjuje upit na sljedeci server zakoji konfigurisan kao forwarder), ovaj mu vraca odgovor tipa: pitaj top level dns server x.x.x.x, i tako sve dok ne dodje do DNS servera koji sadrzi A rekord koji sam ja trazio.
Takodje, potpuno je nebitno da li je upit rekurzivan ili iterativan, mada bi mi u ovom drugom slucaju stvar bila znatno skracena (ali, bilo bi potpuno nevjerovatno da prilikom jednog DNS upita svi odgovaraju iterativno)
E sad, pitanje je samo u tome da li ja mogu da vidim putanju kojom se moj upit preko dns servera krece, a to je, koliko ja shvatam stvar (neka me neko ispravi ako grijesim), moguce, samo ukoliko se na svakom dns-u na putanji mogu nekako (JA, kao klijent, a ne dns mog provajdera) predstaviti kao registrovan clan domena (tj., moram imati PTR rekord) nad kojim on ima autorizaciju...ovo radi nslookup upita kojim bi se nesto mozda i moglo postici! Znaci, moaro bih da pokradem par IP adresa! Sem toga, dok bih ja postavio upit, TTL odeeee....
Ili, bih mozda mogao nekako u TCP/IP paket koji saljem svom DNS-u da postavim neki tracer koji bi mi omogucavao da svaki odgovor koji moj DNS server primi od strane sljedeceg DNS-a, istovremeno prosljedi meni
E to je pitanje, moze li to uopste?
Pritom, zaista ne bih da se bavim nelegalnim stvarima, tipa kradje IP-adresa i slicno, samo me zanima da li postoji programce koje bi mi omogucilo da ubacim ovakav tracer?!
P.S. Kamo srece da sam bilo kakav haker, a pogotovo opasan O

haker....samo malo zelje za istrazivanjem!
Poz