Šta je novo?

DNS problem

• Začetnik teme Začetnik teme Wortx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Wortx

Cenjen
Učlanjen(a)
15.10.2014
Poena
170
Nadam se da sam potrefio podforum. Ovako, u pitanju je problem sa igrom H1z1. Igrao sam je mesecima sasvim normalno i odjedanput kad god je pokrenem, zamrzne se i ugasi, a izbaci mi error vezan za firewall/internet. Pisao sam support ticket, pokusavao sve zivo da namestim na racunaru i nista nije pomoglo. Reinstaliram windows, skinem igru nakon novog updatea i opet isti djavo. Razmisljam da nije net u pitanju, stavim mts mobilni net, kad ono radi igra. Vratim se na ADSL, opet ne radi. Setim se onda da sam imao ranije probleme sa WoW-om kad je u pitanju DNS i da je google DNS uvek ispravio stvar. Stavim google DNS i igra sada radi.

Eh sad, pitanje je, sta je sa automatskim DNS-om? Ne razumem se puno i svako misljenje je dobrodoslo. Da li je do telekoma, modema, ili do cega vec? Modem je Huawei HG530, da li je moguce da je firmware i kako bih mogao da update isti?

Hvala unapred.

I ja sam imao problema da automatskim dns-om, promenio na google dns i sad je sve ok....nije problem do modema, nego internet provajdera....

Telekom, a i SBB povremeno imaju problem sa dns serverima. Jedini problem sa Google DNS je sto neki servisi usmeravaju na regionalne servere u zavisnosti od lokacije dns servera sa koga se pravi zahtev, pa recimo moze da te usmeri na americke servere (umesto evropske) kada pristupas nekim sajtovima, servisima i da zbog toga radi nesto sporije.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima. Bar sada znam da je do telekoma. Za sad google DNS dobro sluzi, ne bih da ga ureknem. 🙂

Nazad
Vrh Dno