Šta je novo?

DNS, DHCP, WINS, Proxy servers???

psyhomb

Čuven
Učlanjen(a)
04.08.2003
Poena
619
Dali neko ima u pdf formatu ili zna gde mogu da skinem informacije
o ovim serverima (sta su ovi serveri, kako rade itd...).

Unapred HVALA :wave:

A sto si lenj ? Da li ti je stvarno toliko tesko da potrazis ?
Mogu da razumem da si probao da nadjes, pa nisi uspeo ili nisi nasao bas ono sta ti treba, pa trazis pomoc... Ali ti se nisi ni potrudio !?! Mogu sve da razumem, ali toliku lenjost da te mrzi da pogledas nesto sto tebi treba, to ne mogu da shvatim...

Poslednja izmena:
Vocko je napisao(la):
A sto si lenj ? Da li ti je stvarno toliko tesko da potrazis ?
Mogu da razumem da si probao da nadjes, pa nisi uspeo ili nisi nasao bas ono sta ti treba, pa trazis pomoc... Ali ti se nisi ni potrudio !?! Mogu sve da razumem, ali toliku lenjost da te mrzi da pogledas nesto sto tebi treba, to ne mogu da shvatim...

Nisam lenj nego nisam uspeo da nadjem na brzinu (nalazim se na poslu).
Pa sam pomislio sibnucu mail na Benchmark jer neko to sigurno ima.
To je cela prica. HVALA :type: :wave:

-=[::PsyhoMB::]=- je napisao(la):
Nisam lenj nego nisam uspeo da nadjem na brzinu (nalazim se na poslu).
Pa sam pomislio sibnucu mail na Benchmark jer neko to sigurno ima.
To je cela prica. HVALA :type: :wave:

Nemoj da se ljutis ali...zasto je toliko tesko priznati da si lenj, da si pogresio ili sta vec. Ja sam ti iz nabolje namere dao hint, jer ako ukucas npr. u google-u "what is dhcp?" dobio bi kao prvi link ovo(ne zaboravi, google je zaista odlican):

(Dynamic Host Configuration Protocol) – This is a protocol that lets network administrators centrally manage and automate the assignment of IP Addresses on the corporate network. When a company sets up its computer users with a connection to the Internet , an IP address must be assigned to each machine. Without DHCP , the IP address must be entered manually at each computer . DHCP lets a network administrator supervise and distribute IP addresses from a central point and automatically sends a new IP address when a computer is plugged into a different place in the network.DHCP uses the concept of a ‘lease’ or amount of time that a given IP address will be valid for a computer. Using very short leases, DHCP can dynamically reconfigure networks in which there are more computers than there are available IP addresses. See Also: IP Address Go to top
www.easynet.com/investorinfo/investorinfo_glossary.asp - Definition in context

Sad uradi istu proceduru za sve ostalo sto te interesuje i uzivaj.
Pozdrav i svako dobro!

p.s.
Dok si ti cekao da ti neko odgovori, odavno si mogao da saznas sve sto te interesuje. Ovako si izgubio vreme i jos pritom usao u nepotrebnu raspravu. Takodje, verujem da je vec negde na forumu pisano na teme koje te interesuju.

Ako hoces bas dublje da istrazis tematiku potrazi na Kazaa ili gde vec Sybexovu knjigu za Networking... Ili O'Reilly bas za DNS i DHCP i ostalo...

Nazad
Vrh Dno