oatmela: what engine is it using? Not bashing at all, just curious.
Broussard: Unreal. I believe we branched off somewhere around the Unreal 2 time when they added static meshes. Since then we've redone the rendering 100% and it's a fully modern engine.
jimvolk: Now that the game has been through such a long development process and revisions, will it still be a LONG game? or will it be a fairly short experience (ala Prey)? Surely after 9-10 years, we can all hope for a decent length game, and a wide multiplayer experience.
Broussard: The game has not been one continuous game worked on. It's probably re-started 3+ times due to various issues. The current (and last) version is 2004-ish. As for game length we should be similar to competitive games in our genre.
Unleashed: how long does it take for one of your characters/monsters(duke for example) to get modeled/textured and ingame?
Broussard: 6 weeks?
Sturm08: What's your favorite part of the game so far?
Broussard: I like environment puzzles, and blowing the heads and arms off of things.
smacknca: any regrets breaking the long media silence with this teaser? its pretty obvious many people didnt quite get the whole 'this is just a teaser made by some cool folks at 3DR for the holidays and we wanted to share with the world'
Broussard: Gotta start somewhere. No regrets. With our development history if you let regrets bother you, you'd jump off the nearest roof. Onward and upward.
omnova: Is environment interactivity going to be a bullet point in the game's feature list?
Broussard: Big, big, yes.
pyrogen: Will it have over-the-top gibs flying everywhere? You know, the old-fashioned kind with body chunks and blood trails everywhere.
Broussard: Yes. But in a way that makes sense. Shotguns pull limbs off, but not a machine gun or pistol. Explode something or set off a pipe bomb and you can remove limbs that are within splash range and take enough individual damage. But yes, gibs are back.
undefined je napisao(la):Zasto se ljudi pale!? Pa ovo je vec treci put da je igra u razvoju, da ima izabran engine, evo cak su i shotove i trejler udelili gladnim masama... Zasto bi iko ocekivao da ovaj put bude neke razlike?
Samo cu reci de se cuda ne desavaju svaki dan...
Ja sam siguran u izlazak Duke-ta... pa makar izasao i za 5 godina. A njega vredi cekati i vise...
Ali to mogu da razumeju samo oni ljudi koji su ga '96 (zaista) igrali!! To i ne ocekujem od klinaca koji ne znaju za drugo sem za Krajzis.
BTW, da su '03 ili cak kasnije onakav zastareli endzin iskoristili da izbace ono sto je bilo "ready" u trejleru 2001.... garantujem da bi igra ZAGROBILA sve tada "aktuelne" dumachine. Jer Duke-a nikad nije chinila grafika, nego ono ispod sminke.
To (opet ponavljam), znaju ljudi koji su ga '96 igrali. Fakat je da je Duke3D bio inferiorniji u svakom tehnickom smislu od svog tadasnjeg direktnog konkurenta Quake-a (1), ali je ostao LEGENDA. Sve iako je (opet fakat) Q1 doneo malu revoluciju u 3D game engine-ima, to mu nije pomoglo da ga Duke bukvalno ismeje do krajnjih granica i preshisa u svim igrachkim aspektima. ID je od Quake-a napravio ime tek od III dela i multiplejera koji je suvereno vladao skoro 5 godina (uz sav moj respekt prema ID-u, i postovanje Quake-a ... pogotovo QII).
Dakle poenta mog palamudjenja je... da ja jos uvek "zelim da verujem" da ce se legenda vratiti u velikom stilu... To je zaista ravno chudu, pogotovo danas kada su reperi u igrama shejderi i "NOT rated mature" sadrzaj koji treba da konzumiraju klinci od 12-16 godina...
Ali kao sto rekoh na pocetku... cuda se ne desavaju svaki dan.
--
BTW... Moj komentar na teaser...
Fantastichno! Oseca se onaj shmek iz Duke3D-a, koji chini Duke-ta onim sto on jeste... Budi nostalgicna secanja na vremena kada su "pig" dzigerice letele po celom ekranu, pod triger-fingerom RPG-a!
Ne znam sta ljudi, kojima je ovaj teaser bezveze, ocekuju... mozda ronjenje medju ribicama i prelet preko ostrva, uz mnostvo palmi i rashtrkanih hi-poly soldiera.
Chinjenica je da su se mnoooogo promenila vremena...
Da odigram Duke-a Forever .... i idem u igracku penziju. For REAL!![]()
Ma da, a dvojku niko nije pipao :trust:ID je od Quake-a napravio ime tek od III dela i multiplejera
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari