Šta je novo?

DNFor IS DEAD

kakav ochajan teaser, da su ga izbacili pre 5 godina pa da se mozda i ponadam

Stay tuned... for another 10 years

Bice, bice, samo sto nije.

Samo cu reci de se cuda ne desavaju svaki dan...

Ja sam siguran u izlazak Duke-ta... pa makar izasao i za 5 godina. A njega vredi cekati i vise... ;)
Ali to mogu da razumeju samo oni ljudi koji su ga '96 (zaista) igrali!! To i ne ocekujem od klinaca koji ne znaju za drugo sem za Krajzis.

BTW, da su '03 ili cak kasnije onakav zastareli endzin iskoristili da izbace ono sto je bilo "ready" u trejleru 2001.... garantujem da bi igra ZAGROBILA sve tada "aktuelne" dumachine. Jer Duke-a nikad nije chinila grafika, nego ono ispod sminke.
To (opet ponavljam), znaju ljudi koji su ga '96 igrali. Fakat je da je Duke3D bio inferiorniji u svakom tehnickom smislu od svog tadasnjeg direktnog konkurenta Quake-a (1), ali je ostao LEGENDA. Sve iako je (opet fakat) Q1 doneo malu revoluciju u 3D game engine-ima, to mu nije pomoglo da ga Duke bukvalno ismeje do krajnjih granica i preshisa u svim igrachkim aspektima. ID je od Quake-a napravio ime tek od III dela i multiplejera koji je suvereno vladao skoro 5 godina (uz sav moj respekt prema ID-u, i postovanje Quake-a ... pogotovo QII).

Dakle poenta mog palamudjenja je... da ja jos uvek "zelim da verujem" da ce se legenda vratiti u velikom stilu... To je zaista ravno chudu, pogotovo danas kada su reperi u igrama shejderi i "NOT rated mature" sadrzaj koji treba da konzumiraju klinci od 12-16 godina...

Ali kao sto rekoh na pocetku... cuda se ne desavaju svaki dan.

--

BTW... Moj komentar na teaser...
Fantastichno! Oseca se onaj shmek iz Duke3D-a, koji chini Duke-ta onim sto on jeste... Budi nostalgicna secanja na vremena kada su "pig" dzigerice letele po celom ekranu, pod triger-fingerom RPG-a! ;)
Ne znam sta ljudi, kojima je ovaj teaser bezveze, ocekuju... mozda ronjenje medju ribicama i prelet preko ostrva, uz mnostvo palmi i rashtrkanih hi-poly soldiera.

Chinjenica je da su se mnoooogo promenila vremena...

Da odigram Duke-a Forever .... i idem u igracku penziju. For REAL! :D

Poslednja izmena:
Zasto se ljudi pale!? Pa ovo je vec treci put da je igra u razvoju, da ima izabran engine, evo cak su i shotove i trejler udelili gladnim masama... Zasto bi iko ocekivao da ovaj put bude neke razlike?

oatmela: what engine is it using? Not bashing at all, just curious.

Broussard: Unreal. I believe we branched off somewhere around the Unreal 2 time when they added static meshes. Since then we've redone the rendering 100% and it's a fully modern engine.

jimvolk: Now that the game has been through such a long development process and revisions, will it still be a LONG game? or will it be a fairly short experience (ala Prey)? Surely after 9-10 years, we can all hope for a decent length game, and a wide multiplayer experience.

Broussard: The game has not been one continuous game worked on. It's probably re-started 3+ times due to various issues. The current (and last) version is 2004-ish. As for game length we should be similar to competitive games in our genre.

Unleashed: how long does it take for one of your characters/monsters(duke for example) to get modeled/textured and ingame?

Broussard: 6 weeks?

Sturm08: What's your favorite part of the game so far?

Broussard: I like environment puzzles, and blowing the heads and arms off of things.

smacknca: any regrets breaking the long media silence with this teaser? its pretty obvious many people didnt quite get the whole 'this is just a teaser made by some cool folks at 3DR for the holidays and we wanted to share with the world'

Broussard: Gotta start somewhere. No regrets. With our development history if you let regrets bother you, you'd jump off the nearest roof. Onward and upward.

omnova: Is environment interactivity going to be a bullet point in the game's feature list?

Broussard: Big, big, yes.

pyrogen: Will it have over-the-top gibs flying everywhere? You know, the old-fashioned kind with body chunks and blood trails everywhere.

Broussard: Yes. But in a way that makes sense. Shotguns pull limbs off, but not a machine gun or pistol. Explode something or set off a pipe bomb and you can remove limbs that are within splash range and take enough individual damage. But yes, gibs are back.

undefined je napisao(la):
Zasto se ljudi pale!? Pa ovo je vec treci put da je igra u razvoju, da ima izabran engine, evo cak su i shotove i trejler udelili gladnim masama... Zasto bi iko ocekivao da ovaj put bude neke razlike?

Zbog ovakvih stvari: (samo prenosim info, ne kazem da verujem ili ne verujem. Svejedno mi je vec. Ja sam u fazonu "when it's done -it's done !" :) )

link:http://www.hsmaclean.com/index_frames.htm (to je u stvari blog lika koji radi vec godinu-dve u 3D realms, na "tajnom" projektu :) Good read )

Poslednja izmena od urednika:
inace, ta vest je demantovana 5 minuta nakon objave :D

jao kada sam ga ja pre igrao....ahahah kako sam voleo da sakupljam one kartice i ubijam svinjetine....iskreno se nadam i radujem nastavku (onaj mayhem mi se nimalo ne svidja,igra je totalno 2d ****** )

Malo lici na Prey (Publisher-2K Games, 3D Realms)... Izgleda da se vracamo na Doom3 engine koji nije los pri SF temama, samo neznam kako ce se Duke pokazati na zemlji, bojim se da ce biti previse mracan sto mu nije stil...

wiki citat: Duke Nukem 3D, Forever is being directed by George Broussard, one of the creators of the original Duke Nukem game.

klesk123, koristi edit dugme...

Hej, ono deluje, interesantno (ogradjujem se od svake privrzenosti istoj). Ajde pa da ga cekamo(opet)

Samo cu reci de se cuda ne desavaju svaki dan...

Ja sam siguran u izlazak Duke-ta... pa makar izasao i za 5 godina. A njega vredi cekati i vise... ;)
Ali to mogu da razumeju samo oni ljudi koji su ga '96 (zaista) igrali!! To i ne ocekujem od klinaca koji ne znaju za drugo sem za Krajzis.

BTW, da su '03 ili cak kasnije onakav zastareli endzin iskoristili da izbace ono sto je bilo "ready" u trejleru 2001.... garantujem da bi igra ZAGROBILA sve tada "aktuelne" dumachine. Jer Duke-a nikad nije chinila grafika, nego ono ispod sminke.
To (opet ponavljam), znaju ljudi koji su ga '96 igrali. Fakat je da je Duke3D bio inferiorniji u svakom tehnickom smislu od svog tadasnjeg direktnog konkurenta Quake-a (1), ali je ostao LEGENDA. Sve iako je (opet fakat) Q1 doneo malu revoluciju u 3D game engine-ima, to mu nije pomoglo da ga Duke bukvalno ismeje do krajnjih granica i preshisa u svim igrachkim aspektima. ID je od Quake-a napravio ime tek od III dela i multiplejera koji je suvereno vladao skoro 5 godina (uz sav moj respekt prema ID-u, i postovanje Quake-a ... pogotovo QII).

Dakle poenta mog palamudjenja je... da ja jos uvek "zelim da verujem" da ce se legenda vratiti u velikom stilu... To je zaista ravno chudu, pogotovo danas kada su reperi u igrama shejderi i "NOT rated mature" sadrzaj koji treba da konzumiraju klinci od 12-16 godina...

Ali kao sto rekoh na pocetku... cuda se ne desavaju svaki dan.

--

BTW... Moj komentar na teaser...
Fantastichno! Oseca se onaj shmek iz Duke3D-a, koji chini Duke-ta onim sto on jeste... Budi nostalgicna secanja na vremena kada su "pig" dzigerice letele po celom ekranu, pod triger-fingerom RPG-a! ;)
Ne znam sta ljudi, kojima je ovaj teaser bezveze, ocekuju... mozda ronjenje medju ribicama i prelet preko ostrva, uz mnostvo palmi i rashtrkanih hi-poly soldiera.

Chinjenica je da su se mnoooogo promenila vremena...

Da odigram Duke-a Forever .... i idem u igracku penziju. For REAL! :D

Svaka cast brate!

http://www.crackle.com/c/Jace_Hall/J...297691&fx=

vec 3 puta kacite link ka istom video snimku. Prvi je bio nex999 ;)

Zato ce Nex da dobije od mene PIVO cim se u ponedeljak vidimo u Cacku! Nisam imao pojma za ovo!!!! FANTASTICNO!!!!!! :D Mislim Nex.. pominjao si mi pricu da se neki lik infiltrirao i uspeo da snimi nesto.. ali ovo nisam ocekivao!
Bukvalno tek sad vidim ovo... ne stizem da pratim forume, pa sam eto, svojom krivicom, neinformisan citavih mesec dana. Stvarno, ovo dodaje ulje na vatru mojih ocekivanja. Osecam se ponovo mlad, 'leba mi!!!! :p

Stvarno iznad svega mrzim hype... ali kad je u pitanju Duke... najgori sam od sve dece.

--

@ rushko
Hvala druze.. Sto bi rek'o Duke: "Damn I'm good!"
Ovih dana se instalira DosBOX, i pod hitno ponovo igra Duke3D... hahaaa...

Poslednja izmena:
ID je od Quake-a napravio ime tek od III dela i multiplejera
Ma da, a dvojku niko nije pipao :trust:
Za*ebi te priče, ima nas ovde i sa dužim pamćenjem. Kvejk je bre majka mara za sve, okej, bio je Djuk simpatičan karakter i jako dobra igra, ali da u dvehiljadeosmoj igram parodiju na akcione filmove B/C produkcije koja vrišti na početak devedesetih, tačno me zabole.

Poslednja izmena:
voodoo_ my man... ne znam zasto si mi kvotovao bas tu recenicu...? procitaj ponovo sta sam napisao u produzetku... licno obozavam QII i ne dovodim u pitanje ID-ovo istorijsko delo. btw ID je potekao iz Apogee-a (3D Realms), i zajedno su "izmislili" igre u prvom licu...
a sto se tice pamcenja... tesko da (ti) mozes da imas duze pamcenje od mene... ;)

ja jednostavno obozavam Duke-a, i svoje odusevljenje zelim da podelim sa ljudima koji se "krecu" po tredu posvecenom Duke-u... ne vidim sta je tu pogresno? ;)

to sto ti imas stav da je u 08-oj besmisleno igrati takvu igru... to je vec tvoj subjektivan stav (koji poshtujem), i ako ga vec imas, ne shvatam poentu zasto uopste gubis vreme na jedan takav post. ako te zabole za duke-a, jednostavno zaobidjes tred... ;)

edit. ah da treba nakucati 9k postova... :D

Poslednja izmena:
Duke je majka i otac, posle toliko godina baš nam treba jedan takav FPS.

Onako on bi bio bas OLD SKOOL fazon sa nabildovanim likom sa stavom i velikim pistoljima koji uvek smuva neku striptizetu.Samo steta sto nece da izadje.

I opet citiram NECE DA IZADJE :D

Extra,extra,read all about it :p

Duke Nukem 3D se pojavio na Xbox live-u i kada dobijete sve achievements, ovo se pojavi : )

dnf9_26_08_1.jpg

dnf9_26_08_2.jpg

kick ass, hotjemo old school pc only pucaljku :)

Na osnovu prve slike - Duke Nukem, a.k.a. Mickey Rourke :d

only blonde

Vrh Dno