Šta je novo?

"Dnevni" Posao

bmibmc - ovo ne rade gradjevinci :) ova kuca se srusila zato sto je neko stavio mnogo dobre pare u dzep, prilikom projekta. slicna stvar na manjoj skali je sto svako ko se uselio u Belvil ima zalbe na losu izolaciju, uzasnu zvucnu izolaciju, budjave instalacije i slicno ..

A gde bre imaju dnevnice od 20e? Ok, vervatno i ima, ali to ne mozes da ocekujes svuda pa da trazis 20e ili da odbijes posao. Takvih ima nekoliko poslova u celom gradu.

Covece, to je standard za gradjevinu za pomocnike! radis od 8 ujutru (vec si doruckovo, obuko se, i uhvatio cekic/lopatu) do 4-5 popodne i tek onda ides na rucak, pauze bez. Ako neko hoce da radi za mozda i vece pare 22-23 evra nek mi se javi, jer ja imam sigurnu gazu za pocetak avgusta jer je ja licno i radim, a mogu da vam vidim sta ima aktuelno ako nekom gori pod nogama i ako je u beogradu. za soma dindzi dnevno mozes da vozis skuter po beogradu i da nosis poste i slicno, gradjevina je druga prica.

jao ljudi podsecate me na cinjenicu da je neko chak i u pravu kad kaze da nije problem u nemanju posla nego u necijoj volji da ga radi. nemojte da ste takvi, citiram Tito-vu sluzbu iz 70ih: "zalba marka markovica da ne ide u zatvor zato sto nije nasao posao 3 meseca je odbijena. posla uvek ima"

A gde bre imaju dnevnice od 20e? Ok, vervatno i ima, ali to ne mozes da ocekujes svuda pa da trazis 20e ili da odbijes posao. Takvih ima nekoliko poslova u celom gradu.

Takvih poslova pun grad, ali ti trebaju vezice i poznanstva.
Radio sam ja u kuhinji 25e 7h. Moj bro je kao vozac uzimao 35e za 5h.

Vozaci su druga prica. tu zaista treba veza ali zato bude najbolji posao. ako neko moze da nadje taj posao, moze da se obezbedi 4life kroz voznju i nista drugo da ne radi ... poznanik mog poznanika je vozac za kojekakve politicare jos od Tita, i ljudi ga angazuju jer ima renome kao iskusan i pouzdan vozac, a on otvori 4 perionice od svoje plate vozaca .. Ako imate semu za to, pa makar krenuli kao privatni vozac kojekakvih naslednika, budzovana i slicno, ne dvoumite se

A da naucite nesto da programirate/dizajnirate kad ste vec ovde? :)

Ima ljudi koji za godinu dana urade nego neki za više od 5...
To ti nije razlog...

Naravno, ali covek treba da ulazi u taj posao samo ako planira da se bavi njim do kraja karijere. I kao sto svi znate, ucenje nikad ali nikad ne prestaje. Ja svaki dan citam neke tutorijale, gledam dizajn i na kraju radim. Sta znam, u drugim poslovima mozes i malo da se opustis posle nekog vremena (mislim i na poslove gde treba ukljuciti mozak), ali ovde kazna za opustanje stigne za manje od 6 meseci. Sto je najgore, ne znam kako je raditi sa 45+ godina a u ovoj si struci.

Takodje, i ono sto znas moze da se obezvredi vrlo lako na ovom uzburkanom trzistu. Uzmimo recimo developere za RIM uredjaje ili Symbian. Za njih prestoje teski dani, mada je iskustvo u programiranju uvek dobro doslo (mada ce u pocetku kaskati dok se ne ohrabre da predju na drugu platformu).

Poslednja izmena:
15 minuta do bana :)

Odgovor od 21 od 23h :) U prevodu, covek nema ni smartphone, a govori o nekoj suludoj zaradi :) Dakle, prevara :)

Kako da ne, zato 80% mojih poznanika koji su završili elektrotehniku ili mašinstvo u roku i sa dobrim prosekom, odmah posle fakulteta su se pozapošljavali po Evropi, preko Švedske, Holandije, Belgije, Švajcarske, pa sve Kazahstana i to za masne pare... :)

I kod mene u firmi su se pozaposljavali, pa nemaju pojma. Cim provedu godinu dana ucenja u praksi (citaj godinu radnog staza/"iskustva")pale na drugo radno mesto. Zasto? Zato sto cim im se da da nesto urade samostalno dolazi do izrazaja njihovo "neznanje".

Nazad
Vrh Dno