Moj predlog - da se obratis nekom ko zna nekog gradjevinarca. Pare za gradjevinu su ekstra + naucis brdo stvari + mene banuju kad pricam o ovome :d
Primera radi, ako majstor radi (a sada je sezona) kucu, tu je potrebno = 1 majstor + 2 ili tri pomocnika. ako je veci projekat onda je jos bolje jer je i veca lova. ja sam pretprosle sezone kao pomocnik uzimao 20 evra plus dosta bonusa (plati poslodavac hranu a mi pare u dzep) a prosle sezone sam sam gradio kucu 2 meseca, sa svoja tri pomocnika i tu su pare jos vece (iskreno mi je bio nevidjen zent da sam preuzmem projekat jer sam morao da guglam kako i sta, kao da sredujem neki Google server)
Pare su vece, jer niko nece da prihvati da radi posao ako ne stavi u napred na papir, i onda odokativno na svoju realnu procenu doda par hiljada evra za konacnu kucu/zgradu i isporuci konacnu cenu poslodavcu. a na ovome sto oce kucu/zgradu je da izabere jeftinije majstore - ako ih nadje.
samo jos da dodam ako nekog zanima - kuca koju sam ja gradio, momak koji se vratio iz inostranstva je pitao - kolko pare da mu se napravi kuca u sremcici od 270 kvadrata (neka italijanska arhitektura) sa odredjenim specifikacijama (cigla po duzini a ne sirini, ta i ta izolacija, instalacije te i te, takve i takve ploce i slicno) i da se uracuna i cena placa da on moze da se useli odma, i ja i dva drugara smo radili za skoro 8.000 evra manje od lokalnog gradjevinara. Ima ljudi koji tako hoce projekat a ne zanima ih koja je cena cega na stovaristu i koja je realna cena projekta, a ima i ljudi koji bi da im se izgradi earthquake-proof kuca od YTONG blokova :S: