Od 2001 nisam imao imao procesor čiji napon nije bio podignut za oko 5-10% za svaki dan. Inače ne gasim komp. Jedini CPU kome je bio spušten napon u odnosu na default mi je bio SoA Sempron koji je radio na 205MHz (u odnosu na 166MHz def) - jer je bio ekstra primerak.
Što se mene tiče : oc-jem , testiram stabilnost i proverim temperature i tu ga "prikucam" za duži period vremena. Bez posledica i visokih temperatura. Bolje je pitanje : koji je "razuman" oc za svaki dan?
Za ekstremni oc potreban je recimo napon od 130 ili 140% (ako je 100% def napon) - ali treba i ekstremno hlađenje. Ipak mislim da je to previše za jednu mašinu koja se ne gasi. Nek o tome kažu reč ekstremni oc-eri sa foruma.
Ti si sa tim x2 (ako o njemu pričaš) negde na 107% što ne bi trebalo da postavlja problem.
Postavlja se pitanje koliki ploča ima pad napona - jer najčešće je napon nešto manji od onog setovanog u biosu - to lako može da se izmeri unimerom. Tako da i setovanje od 1.5V možda daje realno 1.47V . . .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari