Šta je novo?

Dizajn letterhead-a u Word-u

Fuckin' Blue

Slavan
Učlanjen(a)
05.03.2007
Poena
304
Znaci...kada se odradi dizajn pisma u Photshop-u, kako ga posle prebaciti u Word? Kojom rezolucijom uopste praviti pismo...72dpi, 96dpi, 300dpi ili nesto drugo? Taman kada sam mislio da sam provalio tako sto sam stavio JPG sliku u background, probao sam da odstampam i...naravno...nije odstampao nista iz pozadine vec samo tekst. Pomagajte!:wave:

Za stampanje pozadine u Wordu: Tools -> Options -> Print -> strikiraj Background colors and images (po defaultu je iskljuceno).

Prilozi

• word.webp
    word.webp
    27.5 KB · Pregleda: 43
Hvala BlackNeo! A da li je to najbolji nacin da se izdizajnira pismo ili mozda da se importuje JPG preko povrsine strane. I da li uopste moze da se kuca text preko takvih objekata?

Ako zelish da imash sliku preko cele stranice, onda ti treba Printed Watermark. Nalazi se u Format/Background/Printed Watermark (u Office-u 2003) i treba izabrati Picture Watermark.

Imam osećaj da grešiš u startu. Ako se ne varam u pitanju je crtež a ne fotografija. Ako je tako:
1. Za kreiranje crteža s pogodniji vektorski alati poput Corela i Ilustratora
2. Za kompresiju crteža se nikako ne koristi JPG već PNG, ili GIF (ako ima manje od 256 boja)

Da bi slika bila iza teksta treba da joj podesiš layout tako da bude behind text.

Nazad
Vrh Dno