Šta je novo?

DIY -URADI SAM ADSL modem

stera

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2006
Poena
304
Ne znam ni sam da' je tema za "internet" ili ovde hardver?
Elem .. imam ADSL modem BT (British Telecom) Voyager 105 ,kao i spliter
DSL/Phone.Koliko mi je poznato korisnici ADSL-a u ovoj sirotoj Srbijici dobijaju samo spliter za koriscenje ADSL-a.
Dal' bi mogao samo da ovo instaliram i da koristim ADSL- uz kupovinu vremena
kao obican dial up??
Pretpostavljam da je ovo ili moja genijalna ideja - ili nesto najgluplje sto ste culi ( ..od onog dana kad su objavili da smo pobedili NATO) :cigar: :smoke: :mad:

E bas sam se nasmejao :d .Naravno da ne mozes.
Prvo, korisnici kod nas dobijaju ADSL modem ili ruter + spliter + filter .
Drugo,potrebno je da u centrali bude omogucen adsl ( instaliran DSLAM ) i
sklopljen ugovor sa provajderom.
Kad bi radio ovaj tvoj fazon cela Srbija bi imala broadbend internet. :)

hejvule je napisao(la):
cela Srbija bi imala broadbend internet. :)

Samo se ti smej a ovo gore cu da iskoristim kao slogan na sledecim izborima...
Ako imas svoju opremu jel' to nesto menja oko cene?

Ne verujem da ce nesto da menja oko cene, ali ne verujem ni da ce ti braniti da koristis svoju opremu. Mislim da vecina provajdera modem daje na koriscenje, odnosno ne naplacuje. Tako da mu dodje sve jedno dal` imas svoj ili njihov modem.

Da,ali tom svom opremom te obavezu da koristis njih kao adsl provajdera.
Kad zelis da raskines ugovor,dodju i pokupe sve cime su zaduzili korisnika (i modem,i spliter....sve).....

Bolja je varijanta sopstvena oprema,jer samim tim mozes kad god hoces da se prebacis na bilo kojeg provajdera (samo vodi racuna kad potpisujes ugovor obicno stoji da moras da koristis usluge provajdera jos 3 meseca nakon raskidanja ugovora,a sa sopstvenom opremom bi trebao da trazis da se ta stavka izbaci iz ugovora i da mozes momentalno da otkazes usluge provajderu).....

Jedino sto se menja ako koristis svoju opremu je to da gubis njihovu "tehnicku podrsku". Ja sam dobio od Beotela Asus-ov usb modem sa kojim nisam bio zadovoljan pa sam kupio D-Link-ov koji se kaci preko mrezne kartice i to mnogo lepse radi. Doplata za ruter se ne isplati jer za samo malo vecu sumu mozes da kupis isti koji ti trajno ostaje u vlasnistvu. Mislim da je ugovor koji potpisujes sa provajderom tipskog karaktera i da bi oni tesko nesto tu menjali.
Odredba o koriscenju njihovih usluga najmanje tri meseca stoji, ali ako i raskines ugovor sa njima mislim da je malo verovatno da ce te neko sudski goniti jer su sudovi poprilicno
spori, a iznos je u sustini mali.

@tolpa

Koja je oznaka tog D-Link ADSL modema sto si uzeo? I ja sam dobio Asusov ali ako nesto moze bolje da radi od njega, daj 'vamo :d

Vrh Dno