Šta je novo?

Divx u VCD

olfrud

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
619
Jedan poznanik ima neki player koji podrzava vcd formate. E sad zeleo je neki crtani film da prebaci sa kompa koji je kodiran u divx-u, na cd u vcd format da bi cerkica to gledala. Ja sam mislio da je postupak pri snimanju u neru isti kao kad se sa mp3 pravi audio cd, ali ceo proces je trajao ni manje ni vise nego oko 3h!!! ima procesor na 750 i 128 ram-a. Pitanje je da li je ovo enkodiranje, dekodiranje koja se vrsi pre snimanja uvek ovako spora, ili se moze nesto tu ubrzati??
unapred zahvalan.

Ja sam prebacivao i nekim programcicima i preko NERO i ishod je uglavnom bio toliko i duze...
Ako se dobro tmpeg-om sam jednom prilikom 1h materijala DivX=>SVCD prebacivao nesto preko 12h!!! (Athlon 4 mobil 1Ghz, 512MB rama, ali HDD na 4200 rpm)...

I ja bih voleo da cujem neki expresniji metod....

Mislim da ne postoji brzi metod od toga. Brze bi islo kada bi imao nekompresovan snimak, ali posto je DivX u pitanju mislim da ispod dva sata nece moci da ide. Meni je na staroj masini (K6-2 500MHz) izbacivao 5h, a sada nisam probao (posle zamene hardware-a), ali cuo sam da ne postoje druge metode.

vcd je mpeg1 u 352x288, e sad ako nadjes metod da konvertujes taj dvx ili bilo koji video u taj format brze od onog koji ti ponudi nero onda si uspeo...
mislim da nekih ozbiljnijih ubrzanja ne moze biti...

uzgred da li postoji neki program pored nero-a koji to moze da odradi (ali naravno bez rezanja na cd) tako da ja preko noci stavim nekooliko filmova na konvertovanje pa da ih posle odjednom rezem.

kustera je napisao(la):
uzgred da li postoji neki program pored nero-a koji to moze da odradi (ali naravno bez rezanja na cd) tako da ja preko noci stavim nekooliko filmova na konvertovanje pa da ih posle odjednom rezem.

Ljudi ja to radim vec PUNE 2 GODINE i uspesno, na DUronu od 1 Ghz traje 1 sat materijala oko 1 sat i 15 minuta,
sada mi sa Atlonom na 1700 i 256 ddr traje 1 sat oko 40 minuta,

koga zanima detaljno objasnicu.

Pozdrav

Pa ajde objasni :)

Pa ne bih postavljao thread o tome da me ne zanime :)

DIVX u VCD kako?

Koristite programe Virtual Dub i TMPGENC i naglasavam da bi bilo sve ok treba ce vam na 1Gh procesor i sto vise mem0orije

Napisacu celokupno objanjenje i kasnije postaviti, ko hoce poslacu mu na meil.

Cujemo se posle

Re: DIVX u VCD kako?

irac je napisao(la):
Koristite programe Virtual Dub i TMPGENC i naglasavam da bi bilo sve ok treba ce vam na 1Gh procesor i sto vise mem0orije

Napisacu celokupno objanjenje i kasnije postaviti, ko hoce poslacu mu na meil.

Cujemo se posle

Poslj mi molim te na
[email protected]

tematika me jako zanima i zeleo bih da isprobam nesto slicno.

Najbolje bi bilo da okacis objasnjenje ovde kako bi sto vise ljudi videlo (a i da ne saljes mnogo mailova).

kustera je napisao(la):
Najbolje bi bilo da okacis objasnjenje ovde kako bi sto vise ljudi videlo (a i da ne saljes mnogo mailova).

EVO OBJASNJENJA:
Morate da imate instaliran program Virtual Dub i TMPGENC

Pratite uputstvo bas kao sto pise.

Otvorite Virtual Dub-File Open-otvorite Divx fajl koji zelite da konvertujete.
Kad ga otvorite idete na FILE-FILE INFO. U gornjem delu tog novootvorenog prozora, procitajte koliko je frejmova fajl (24,25,29.97 ili 30)

AUDIO-COMPRESION, odaberite NO COMPRESION PCM u vrhu.
AUDIO CONVERSIO- 44100 16bit, stereo odaberite.
FILE SAVE WAVE-i snimite u neki folder zvuk.

NE ZATVARAJTE VIRTUAL DUB i otvorite TMPGENC.

Zavisno koju verziju imate, bice vam malo razliciti prozori.
U svakom slucaju sad vam treba ona informacija o fajlu koji ste otvorili u Virtual dub a odnosi se na broj frejmova. Pretpostavimo a je bilo 25 frejmova.

Odaberite u TMPGENC :
Video source-odaberite DIVX fajl koji cete konvertovati
Audio source-Odaberite onaj zvuk sto se snimili preko Virtual Dub-a
Output file name-Napisite ime filma koji ce se tako zvati kad zavrsite konverziju.

PAZNJA SAD. VCD je obicno duzi od 1 CDa, ako necete da ga snimate na CD onda samo odaberite LOAD, otvorice vam se prozor od TEMPLATE i vi odaberite VideoCD pal.MCF i kad kliknete na start-konverzija krece.

Ako hocete da ga podelite na 2 CDa onda ovako dalje:

SETTINGS-ADVANCED-SOURCE RANGE-cekirajte prvo, pa kliknite 2 puta na SOURCE RANGE.
Otvara vam se prozor u kome je film. Imate ispod tog prozora gde je film jedan klizac, prevucite ga skroz do kraja na desnu stranu. Kad ste to uradili, iznad prozora, vam pokazuje vreme u minutama, i u frejmovima. Podelite taj ukupan broj fremova na 2 i taj broj koji ste dobili deljenjem ukucajte na mesto gde pise END FRAME i zapamtite ovaj broj.

Kliknite na OK i kad se vratite u glavni prozor TMPGENC-*kliknite na start i krenuce konverzija. Na mom bivsem Duronu 1ghz, 256mb rama traje 1:15min.

Kad zavrsi konverziju, samo ponovite postupak od onog SETTINGS -ADVANCED-SOURCE RANGE i sad onaj broj sto je bio END FRAME-ukucajte u START FRAME , prevucite klizac na kraj desno i dobijeni broj frejma iznad slike upisite kao END FRAME.OK
i kao ime odaberite recimo CD2-na OUTPUT FILE-*da vam ne bi slucajno uradio overwrite na onaj stari.

I to je to,. probajte pa ako ima neka muka-javite se,

Nadam se da sam vam pomogao. IRAC

Nazad
Vrh Dno