Šta je novo?

DivX u VCD i SVCD

ronin

Čuven
Učlanjen(a)
12.08.2003
Poena
604
Dali neko moze da mi kaze kako mogu da prebacim DivX u VCD i SVCD ali sa titlom .Ako je moguce da me uputi i na neki sajt gde ima objasnjenje o tome (ali prebacivanje sa titlom).

www.doom9.org

Odlican sajt, na Hrvatskom. Imas puno u vezi DivX->VCD/SVCD, ukljucujuci i kreiranje titlova:

www.netekipa.com

Daću par načelnih saveta. Onaj vodič na hrvatskom sajtu nije loš, ali ima i boljih i bržih metoda.

Konverzija u SVCD može da ispadne dosta gadna ako je DivX jako komprimovan - videće se makroblokovi.
Kako bi se makroblokovi iz DivX-a manje videli, treba koristiti DirectshowSource umesto AVISource. Tako će AVI (DivX) pre rekompresije proći kroz postprocessing filtere- na primer ffdshow-a. Sva podešavanja playback filtera će se pojaviti i u (S)VCD.

Ovo je, koliko znam moguće jedino sa AVISYINTH-om. Kako se većina plaši da ga počne koristiti, najbolje je da skinete paket Gordian Knot sa Doom9. On će instalirati i AVISynth, a i generisaće skripte za njega.

U svakom slučaju, to je i najbrža solucija. Ja sam imao brzinu konverzije iz AVI (DivX) u VCD sa titlovima preko 400% na XP 1900. To znači, film od 80 min konvertovan za 20 min. Ovo je sa CCE, a ne TMPGEnc, koji je dosta sporiji.

Titlovanje: od Subtitler-a za Virtual Dub je mnogo bolja solucija Textsub iz paketa VobSub. Tu ćete lako dobiti slova sa kvačicama i druge stvari.

Taj plugin radi i u AVISynth-u, kao i u V Dub-u.

Ima tu dosta mogućih problema: ako je DivX na drugom fps od 25, konverzija je dosta komplikovana, treba znati podesiti odnos visine i širine, itd...

Hvala na pomoci ,samo jos gde mogu naci sve programe koji pisu na sajtu netekipa.

Vrh Dno