Šta je novo?

DiVX sa 5.1 zvukom

• Začetnik teme Začetnik teme tex707
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

tex707

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
680
Da li je neko od vas uspeo da uradi DiVX kompresiju, a da se zadrzi 5.1 zvuk sa DVD-a? Ako jeste, koji se programi koriste za kompresiju i koji plejer da bi to moglo normalno da se cuje?

Generalno, prvo prebacis DVD na disk recimo Smartripper, onda konvertijes Vob datoteke u avi, za to koristim DVDReaper, tu namestas rezoluciju i bitrate da stane film na 2 CD, posto manje je besmisleno, ima bitrate kalkulator pa se to preracuna, tako dobijes dva file-a, avi i ac3 i onda ih spajas VirtualDub-u ali verzija sa AC3, i to gledas u recimo BSPlayer-u,
imas odlicnu sliku a zvuk jos bolji ... Bitrate razvuces da ti film i zvuk popune dva CD-a ...

Zahvaljujem se obojci na odgovorima. Uz vasu pomoc i uz konsultovanje jos par clanaka koje sam nasao, uspeo sam da napravim DiVX sa Surround Sound-om....moze da se pusta na BSPlayer-u, ali samo u WIN98...nije mi jasno zasto W2K i WXP "odbijaju poslusnost"...filtere sam, naravno, instalirao.

Interesantna je jedna svar: AV Receiver prepoznaje Dolby i Dolby PL signal (naravno, samo kada se u BSPlayer-u izabere SPDIF izlaz za AC3), ali DTS nece....ne znam kako to da postignem, mada je pitanje da li ima potrebe...

Koliko ti u proseku treba vise prostora za taj 5.1 zvuk? Kako bre ne radi na XP-u?!

Amon_Ra je napisao(la):
Koliko ti u proseku treba vise prostora za taj 5.1 zvuk? Kako bre ne radi na XP-u?!

Evo konkretan podatak o jednom DVD-u koji upravo radim (koncert Carlosa Santane):

Trajanje: 87' 40"
Video: 1138825 KB
Audio: 287656 KB

Ovaj audio NIJE komprimovan.....dakle identican je onom na DVD-u....448 kBit/s

Zasto ne radi u XP-u....ne znam, a voleo bih da znam....kompresiju radim u XP-u ali ne mogu da ga cujem...

Nazad
Vrh Dno