Šta je novo?

DivX problemcic :)

Organic

Čuven
Učlanjen(a)
09.06.2002
Poena
609
svi playeri mi pustaju filmove naopacke? instaliran je divx5.0pro,xvid,antifreeze i angelpotion... btw. komp je intel 500,128ram i ati rage pro i neki filmovi seckaju... ima li neko neko reshenje?pliz

ukloni SVE shto imash (narochito angel potion), a onda "na chisto" instaliraj samo divx 5.x i xvid.

ma nece bre, evo ja imam samo generichki divx i xvid i nemam apsolutno nikakvih problema... samo vi chitajte one readme-je sa piratskih diskova i daleko cete dogurati... 😉 :mrgreen:

Jooj ja ih nikad nisam citao... a kad mi zvuk ne radi samo pokrenem onaj registerfilter... file. Znam na suvoj masini sa samo divx-om i xvid-om uvek moram i te filtere da instaliram, inace nema zvuka.

btw, moj savet je da ih NE chitate... 😉

enivej, ne znam kakve vi to filmove gledate, ali u svim divxovima koji su meni pali pod ruku (i rezach) je zvuk kompresovan sa MP3 kodekom, tako da se bez ikakvih problema svira iz bilo kog plejera bez dodatnih kodeka i "kodeka"...

xvoodoo je napisao(la):
btw, moj savet je da ih NE chitate... 😉

enivej, ne znam kakve vi to filmove gledate, ali u svim divxovima koji su meni pali pod ruku (i rezach) je zvuk kompresovan sa MP3 kodekom, tako da se bez ikakvih problema svira iz bilo kog plejera bez dodatnih kodeka i "kodeka"...
Onda ti izgleda gledas uglavnom starije filmove :mrgreen:
Cinjenica je da je vecina spakovana u DivX3+MP3 kombinaciji, ali se u zadnje vreme sve vise pojavljuju u XviD formatu, a nesto redji slucaj je kad je zvuk u WMA7/8/9 ili AC3, a izuzetno retko u Ogg formatu...

Da li ti je kolor quality na 32? Nevezano za ove odgovore, kod buraza na racunaru sa nekim plejerima slika isla naopacke. Problem resen prebacivanjem na highest (32bit).

cheers

Ma....ima u nekom video kodeku, chini mi se, opcija da izvrnesh sliku to samo treba da se odchekira i reshen problem :beat: .......mada se ne secam koji kodek je u pitanju.... :mrgreen:

:happy:

playahater je napisao(la):
Ma....ima u nekom video kodeku, chini mi se, opcija da izvrnesh sliku to samo treba da se odchekira i reshen problem :beat: .......mada se ne secam koji kodek je u pitanju.... :mrgreen:

FFDSHOW
, for example... O🙂

septimus je napisao(la):
...

FFDSHOW
, for example... O🙂

Hmmmmm....pa.....recimo.... :mrgreen: 😀 !!!!

To moze da bude reshenje izvrnute slike :beat: !!!

ma ffdshow i ac3 filter rula !!! nema filma koji mi nije radio... retko ali veoma retko [jedan u 50] ne radi zvuk i onda samo zbog tog filma instaliram Nimo i odmah ga skinem posle gledanja filma...

Swiper je napisao(la):
ma ffdshow i ac3 filter rula !!! nema filma koji mi nije radio... retko ali veoma retko [jedan u 50] ne radi zvuk i onda samo zbog tog filma instaliram Nimo i odmah ga skinem posle gledanja filma...
Ja instalirao samo poslednji ffdShow i do sada su mi svi filmovi radili ukljucujuci i AC3, WMA...

xvid je taj koji izvrce sliku, dakle, kad pokrenes film nadji filter properties i videces opciju koja se zove flip video ili tako nesto... promeni mu vrednost i to je to

Crni je napisao(la):
...

Ja instalirao samo poslednji ffdShow i do sada su mi svi filmovi radili ukljucujuci i AC3, WMA...

ffdshow-20030523.exe
ja imam ovu verziju, znaci od 25.03 sada cu da pogledam za noviju da li je izasla, dobro si me podsetio :happy:

http://athos.leffe.dnsalias.com/ffdshow-20031028.exe

http://dvd.box.sk/ddivx.soft.link.php?rid=7615

Crni, nisam nasao link na "malo DL-a"....ili sam corav

Nishta, ubaci ove linkove sa napomenom: