Šta je novo?

DivX problem?

• Začetnik teme Začetnik teme outlaw
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI™ B450 Tomahawk Max
RAM
32GB DDR4 3200MHz Kingston™ Fury Beast RGB KF432C16BB12AK2/32
GPU
Gigabyte GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S26 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch6 Classic 43mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Zasto neki DivX filmovi koje pustim imaju zelenu senku preko ekrana? Normalno se cuje zvuk i prevod ide normalno, ali slika jok? Isti taj film ako pustim na drugom racunaru radi OK? Napominjem da se to desava samo sa pojedinim filmovima, ne sa svim... 😕

Probaj da skines noviji ffdshow. XVid jos uvek nije dosao do verzije 1.0 i u opticaju su mnoge podverzije koje mogu da prave probleme kod reprodukcije ako nemas pravi dekoder codec.

Ovo piše na jednom dilmu pa probaj:
bitno da je Angel Potion instaliran pre DivX-a jer se u obrnutom slucaju mogu javiti ljubicaste senke pri reprodukciji filma.

merlin je napisao(la):
Ovo piše na jednom dilmu pa probaj:
bitno da je Angel Potion instaliran pre DivX-a jer se u obrnutom slucaju mogu javiti ljubicaste senke pri reprodukciji filma.

Znam, obratio sam paznju na to kada sam prvi put instalirao te programe. Ali problem mi se konkretno desio tek pre par dana sa filmom koji sam uzeo od prijatelja (znaci gotovo 3 meseca posle instalacije tih codeca).

Imam najnoviji DivX Codec 5.0.2, a probacu sa ovim ffdshow...

Desava se sa nekim filmovima i sa nekim player-ima, a nekad je krivac za to Nimo Codec Pack 🙁
Pokusaj sa drugim player-om, a ako nece probaj sa reinstalacijom divx-a.

Crni je napisao(la):
Desava se sa nekim filmovima i sa nekim player-ima, a nekad je krivac za to Nimo Codec Pack 🙁
Pokusaj sa drugim player-om, a ako nece probaj sa reinstalacijom divx-a.

Jok :cuss: Probao sam sa MicroDVD, RadLight i CrystalPlayer, pa cak i kada ga pustim u Windows Media Playeru ista stvar 🙁 Instalirao sam ponovo DivX 5.0.2 ali nista... Nema veze, idem u bioskop da gledam film k'o covek 😀

outlaw je napisao(la):
Jok :cuss: Probao sam sa MicroDVD, RadLight i CrystalPlayer, pa cak i kada ga pustim u Windows Media Playeru ista stvar 🙁 Instalirao sam ponovo DivX 5.0.2 ali nista... Nema veze, idem u bioskop da gledam film k'o covek 😀
🙁
Moraces onda da deinstaliras codec-e (po pravilu je potrebno i rucno brisanje), pa ponovo instalacija, jer se ugurao neki koji brlja ctp;

Crni je napisao(la):
🙁
Moraces onda da deinstaliras codec-e (po pravilu je potrebno i rucno brisanje), pa ponovo instalacija, jer se ugurao neki koji brlja ctp;

Dobro, a kada ih pobrisem, sta da instaliram? Da li je dovoljan samo ffdshow? Ili jos nesto?

Pazite sao ovaj problem. Kad pustim film posle nokoliko sekundi se slika zamrzne a ton i titl idu i dalje, ali se sa leve strane vidi tanka štrafta od filma, kada mišem kliknem na štraftu i držim pojavi se film ali bez titla
Probao sam reinstalaciju codeca i DVD plejera ali bez uspeha.

merlin je napisao(la):
Pazite sao ovaj problem. Kad pustim film posle nokoliko sekundi se slika zamrzne a ton i titl idu i dalje, ali se sa leve strane vidi tanka štrafta od filma, kada mišem kliknem na štraftu i držim pojavi se film ali bez titla
Probao sam reinstalaciju codeca i DVD plejera ali bez uspeha.

Prvo da kazem da sam uspeo da resim problem na nacin koji je Crni opisao: znaci deinstalacija svih codeca, pa ponovna instalacija samo jednog (DivX 5.0.9)

Sto se tice tvog problema, ja sam ga davno kod drugara resio na slican nacin: deinstalirao sam codec i AngelPotion, pa onda ponovo instalirao prvo AngelPotion, pa codec... Probaj, pa javi type;

Meni sve to mirise na XviD koji je, po mom misljenju, katastrofa i to iz jednog prostog razloga - vrlo vrlo cesto izlazi novija verzija/update i covek pogubi zivce jureci stalno verziju koja zavrsava poso. I posto je open source, dovoljno je da neko promeni kod po licnom ukusu, i stvar je sredjena (!) a to se desavalo inace. Nimo codec pack (poslednji bese build 8?) sadrzi u sebi stariji ffdshow i xvid codec koji ne mogu da obrade materijal kompresovan u novijoj reviziji kodeka, i zato slika postaje zelena, razmazena, ne moze ni da se gleda, itd... A sto je najtragicnije, ljudi sve vise i vise prelaze na xvid, koji je, kao sto rekoh, nestabilan jos uvek. Do pre pola godine retko koji film je bio u xvid-u na netu, sada su vecina ili izjednaceno divx-xvid
Kod mene se kao najbolje resenje pokazao skidanje poslednjeg xvid-a sa mreze

Inace, kada imate problem sa odredjenim filmom, kao outlaw, ucitajte isti u virtual dub i u file information (ili preko playera?) pogledajte koji je codec u pitanju, i sredite ga, nema potrebe za se deinstaliraju pa ponovo instaliraju svi ispocetka. Kod mene bar ovo pomaze

Pozdrav

kod xvid-a postoji fazon sa stabilnim i nestabilnim verzijama.
Stabilne verzije jako retko izlaze ali su jeli stabilne i potpuno mpeg4 kompatibilne.Nestabilne verzije izlaze 2,3 puta u 2 meseca nekad i cesce one donose razna nova poboljsanja ali cesto i nekompatibilnost u pustanju itd...
E sad i svaka nestabilna verzija xvida u sebi ima i xvid.ax koji je dsf za xvid i samo za xvid.Znaci resenje bi bilo da onaj ko je praio film samo stavi verziju kodeka koju je koristio i to je to.
tri programera izdaju svoje verzije xvida mada se medjusobno podpomazu tako da izmedju njihovoh verzija skoro nema razlike to su
Nic Koepi i umaniac,nemam linkove ka njihovim stranam sad imate na www.doom9.org pa na links

petri je napisao(la):
Meni sve to mirise na XviD koji je, po mom misljenju, katastrofa i to iz jednog prostog razloga - vrlo vrlo cesto izlazi novija verzija/update i covek pogubi zivce jureci stalno verziju koja zavrsava poso. I posto je open source, dovoljno je da neko promeni kod po licnom ukusu, i stvar je sredjena (!) a to se desavalo inace. Nimo codec pack (poslednji bese build 8?) sadrzi u sebi stariji ffdshow i xvid codec koji ne mogu da obrade materijal kompresovan u novijoj reviziji kodeka, i zato slika postaje zelena, razmazena, ne moze ni da se gleda, itd... A sto je najtragicnije, ljudi sve vise i vise prelaze na xvid, koji je, kao sto rekoh, nestabilan jos uvek. Do pre pola godine retko koji film je bio u xvid-u na netu, sada su vecina ili izjednaceno divx-xvid
Kod mene se kao najbolje resenje pokazao skidanje poslednjeg xvid-a sa mreze

Inace, kada imate problem sa odredjenim filmom, kao outlaw, ucitajte isti u virtual dub i u file information (ili preko playera?) pogledajte koji je codec u pitanju, i sredite ga, nema potrebe za se deinstaliraju pa ponovo instaliraju svi ispocetka. Kod mene bar ovo pomaze

Pozdrav

Zadnji buildovi XviD-a su prilicno stabilni, ako znas koji parametar sa kojim ide, a ne nasumicno da se sve ukljuci od opcija. Po kvalitetu DivX 3.11 SBC vise nema sta da trazi pored XviD-a. Zainteresovanima za ovu temu preporucujem http://forum.doom9.org najjaci board sa ovom tematikom.

outlaw je napisao(la):
Zasto neki DivX filmovi koje pustim imaju zelenu senku preko ekrana? Normalno se cuje zvuk i prevod ide normalno, ali slika jok? Isti taj film ako pustim na drugom racunaru radi OK? Napominjem da se to desava samo sa pojedinim filmovima, ne sa svim... 😕

Deshava se u najnovijoj verziji ffdshow-a da je sve OK ali je slika zelena... Problem se reshava u configuration>codecs i potvrdish polje: use overlay mixer

Nazad
Vrh Dno