zelislav je napisao(la):Pozdrav svima.
Moze li neko da kaze ko i gde radi (prabacuje) filmove sa DivX-a na VHS kasetu???
Hvala....
Ma moze bez problema. Zakaci preko SVHS-a akoga ima video ili preko scart-a, mada moze i preko chinch-a.Genghis Khan je napisao(la):Ako imash video recorder i karticu sa tv out-om onda mozesh i sam(bar ja mislim da moze tako - a shto ne bi moglo
)
A kako to misliš da mu snimiš materijal na VHS traku i to preko Firewire-a?majka je napisao(la):a ako zelis identicnu sliku kao sa divX-a javi se...
mogu to da ti odradim preko dv kamere i firewire-a...
naravno, varijanta sa tv-out izlazom te ne kosta nista...ako je imas
063.273.121
magick je napisao(la):A kako to misliš da mu snimiš materijal na VHS traku i to preko Firewire-a?
A po čemu to tvoja kamera bolje generiše kompozitni signal od nekog video-enkoder čipa na grafičkoj? Mislim, na to se svodi ta tvoja teza.majka je napisao(la):sta nije jasno?
firewire u sony iz sony-a cinc u VHS VCR...
dakle nema onog gubitka do koga verovatno dolazi ako se ide preko tv out izlaza...
capisco?
magick je napisao(la):A po čemu to tvoja kamera bolje generiše kompozitni signal od nekog video-enkoder čipa na grafičkoj? Mislim, na to se svodi ta tvoja teza.
U zavisnosti od grafičke karte, odnosno realizacije TV izlaza, mogla bi da postoji nekakva razlika, ali ako koristiš S-video interkonekciju ne verujem da bi se na VHS snimku ona mogla primetiti, čak iako kamera koristi bolju elektroniku ( encoder čip ).
Tu bi mnogo veću ulogu igrao VHS rekorder i njegove mogućnosti, a ne ne_znam_ni_ja_kakav kvalitet Y/C signala koji će ionako biti degradiren prilikom zapisa.
Zaključak: za vrhunski rezultat koristiti dobar VHS rekorder i S-video kabel sa adapterom za SCART, ako uređaj nema zaseban S-video ulaz.
Porediš neporedivo. Tvoja kamera je bar 20 puta kompleksnija od grafičke karte, pa ako baš hoćeš i teža, odnosno nabucanija elektronikom i elektromehaničkim komponentama ( utrošak materijala, skupa izrada, sofisticirane komponente, ... ). Tu su i mehanika i fini elektromotori i magnetne glave i optika i CCD čipovi i DSP procesori i hardverski kodeci ( koji su preskupi zbog licencnih prava ) i.t.d.majka je napisao(la):razlika je u tome sto moja kamera kosta kao recimo 5 najskupljih r9700 pro pa je valjda i kvalitet tog signala na njoj bolji od tv-out izlaza na grafickim kartama posto one nisu namenjene `ozbiljnoj` upotrebi...
Evo ja sam spreman da izađem na crtu sa svojim G400DH.iskreno govoreci ja nikada ovo nisam poredio ali bih se kladio na nevidjeno znajuci kakav je tv-out na vecini kartica...
magick je napisao(la):Porediš neporedivo. Tvoja kamera je bar 20 puta kompleksnija od grafičke karte, pa ako baš hoćeš i teža, odnosno nabucanija elektronikom i elektromehaničkim komponentama ( utrošak materijala, skupa izrada, sofisticirane komponente, ... ). Tu su i mehanika i fini elektromotori i magnetne glave i optika i CCD čipovi i DSP procesori i hardverski kodeci ( koji su preskupi zbog licencnih prava ) i.t.d.
Što se tiče samog TVout-a, on je realizovan kroz video encoder čip i da, u namenske uređaje se obično ugrađuju nešto kvalitetnija rešenja u poređeji sa onim koja se nalaze ne većini grafičkih karti, ali to ne mora da bude pravilo i svakako ne mora da bude toliko primetno kada je reč o VHS snimku.
Drugo, korišćenje kompozitne konekcije u startu implicira gubitke i deformacije u prenosu signala, tako da je tvoj nastup "ako zelis identicnu sliku kao sa divX-a javi se..." bio prilično neprimeren.
Kao što već rekoh, korišćenje S-video interkonekcije bi dosta povećalo kvalitet slike, što bi uz dobar VHS dek dalo verovatno i bolji rezultat nego kompozitni izlaz sa tvoje kamere u kombinaciji sa ( bez uvrede ) ko_zna_kakvim_rekorderom.
Na kraju, zanima me kako bi prebacio DivX ( MPEG4 ) materijal u DV format, spreman za eksport kroz IEEE 1394. Evo ja sam spreman da izađem na crtu sa svojim G400DH.![]()
Marsovac je napisao(la):E, magick... pa sta ti tu nije jasno... covek ce lepo da odradi video in na DV kasetu tj. na Sonyja, pa nazad video out (preko IEEE1394) na VHS... jes da ce mu trebati dvaput vise vremena, i da radi dupli posao, ali boze moj...![]()
![]()
Bar sam ja tako skontao pricu...
Ajde majka odaj nam tajnu... majke ti... zivo me interesuje...
drugarski pozdrav
petri je napisao(la):Eto, i ja imam Sony DV kameru, i ATI-ja u kompu..
ranije sam experimentisao, nikakve razlike nema kada slika ide na VHS sa ATI-ja ili iz Sony-ja. Radi se o Philips VCR sa 5 glava.
Kako god ga okrenes, slika je losija i to mu je to. Eh, jedino kad sam pozajmio jedan profi VHS uredjaj, onda sam se iznenadio koliko VHS moze da da dobru sliku (ok, ne ni blizu kamere ili slike sa ati-ja, ali opet.. za VHS pojam)
Neki moj licni zakljucak bi bio da sve zavisi od VHS uredjaja
majka je napisao(la):ja kao ¹to već rekoh nisam probao...
nego reci, da li dolazi do pogorsanja u odnosu na kvalitet divx-a kada se baci na kasetu? tj. to si napisao, samo mi nije jasno u odnosu na sta je slika gora...
ako je tako onda takve kombinacije treba izbegavati osim ako nije nesto sasvim nevezano za uzitak u gledanju kolorita i zvuka [ako je samo sadrzaj bitan]
petri je napisao(la):Kada pustis sliku sa video kartice ili kamere na TV, slika je sasvim zadovoljavajuceg kvaliteta, onoliko koliko kvalitet kartice/kamere (pa i TV-a) to dozvoljava. Kada pustis sliku sa kamere ili kartice na VCR i snimis je na traku, dolazi do veeeeelikog "unistavanja" kvaliteta slike. Slika koju snimis na VHS traku sa kamere/kartice je daleko gora od izvorne. Znaci, imas divx film, pustis ga na TV i istovremeno snimas na VHS traku.. posle kada uporedis ono sto si snimio na VHS traku i ono sto dolazi iz kartice, nemaju veze jedno s drugim, toliko je slika sa VHS-a gora. Isto vazi i za sliku sa kamere.
Ne isplati se prebacivati sliku sa divx-a ili kamere na VHS, sem ako ne postoji neki dobar razlog za to.
Huh, nadam se da si razumeo sta sam hteo da kazem type;
Pozdrav
To šta tebe smara je eksluzivno tvoj problem, jednostavno ne moraš da čitaš. Svaku dobronamernu sugestiju bih uvek uzeo u razmatranje, ali ovo ne spada u tu kategoriju iz očiglednih razloga.majka je napisao(la):kao prvo smara me tvoja u najmanju ruku cudna potreba da zatrpavas [cesto] nepotrebnim podacima i naklapanjima. to sto si opsiran ne znaci i da si u pravu ili kako ti mozda mislis - da si temeljan.
samo smaras.
Nisam znao da te je toliko pogodilo što sam uvredio kompozitni izlaz na tvojoj kameri.takodje prepucavanja preko foruma mi je takodje preko glave.
gradi autoritet u pravom zivotu, a malo iskuliraj na forumu.
Kada je u pitanju VHS snimak, visoke frekvencije se ionako odsecaju, a kompozitna interkonekcija će uvek dati isprane boje u poređenju sa S-video.a sada povodom teme - iako imam izuzetan respekt prema matrox kartama mislim da nemaju sanse u poredjenju sa profi kamerama...
Problem je u tome što i u tom procesu može da dođe do izvesnih gubitaka i krajnji rezultat može dosta zavisiti od toga kako se to uradi. Nisam ekspert za tu materiju i nisam želeo da te preslišavam, nego me je čisto zanimalo koje alate i tehnike koristiš.odgovor na tvoje poslednje pitanje je takodje pitanje:
u cemu je problem? [ili objasni]
O.K. samo polako, na kraju ćemo se razumeti.majka je napisao(la):pazi `vamo
do pogorsanja slike neminovno dolazi zbog ogranicenja VHS standarda. ako je snimak na DV kaseti vrhunski, i na VHS-u ce biti veoma dobar...
u ovom nasem slucaju prebacujes vec osakacen divx na vhs pa verovatno ima i dodatnih pogorsanja...
puno puta sam snimao sa DV na VHS da bi ljudi mogli da vide kod svoje kuce ono sto im montiram i slika je izvrsna za taj standard...
zelislav je napisao(la):Hocu da se zahvalim, gosp. Petri-ju, gosp. "majci" i ostalima na komentarima...
Ja sam pokusao da snimam film sa video izlaza iz racunara na video rekorder. Preko kartice sa TV izlazom, kod
druga na recimo starije verzije video rekordera sa DivX-a i dobio sam porazavajuci kvalitet slike.
TV kartica je neka samo da je ima. Ne znam koja je...
ZNACI KLASICNO SPAJANJE SA TV IZLAZA NA VIDEO NIJE FUNKCIONALNO T.J. KVALITET SLIKE JE PORAZAVAJUCI!!!
Ako neko zna molim vas dajte konkretan odgovor kako sa DivX-a da dobijem kvalitetan snimak na VHS?
Moj drug ima karticu ATI Radeon 9500 sa TV in/out. Inace kaze poslednji krik tehnike...
Sta treba da uradimo da dobijemo kvalitet slike na VHS?
Hvala.
Za početak bi koristio Y/C ( S-video ) interkonekciju, što možeš ostvariti ukoliko video poseduje SCART ili poseban 4-pinski miniDIN ( S-video ) konektor.zelislav je napisao(la):Hocu da se zahvalim, gosp. Petri-ju, gosp. "majci" i ostalima na komentarima...
Ja sam pokusao da snimam film sa video izlaza iz racunara na video rekorder. Preko kartice sa TV izlazom, kod
druga na recimo starije verzije video rekordera sa DivX-a i dobio sam porazavajuci kvalitet slike.
TV kartica je neka samo da je ima. Ne znam koja je...
ZNACI KLASICNO SPAJANJE SA TV IZLAZA NA VIDEO NIJE FUNKCIONALNO T.J. KVALITET SLIKE JE PORAZAVAJUCI!!!
Ako neko zna molim vas dajte konkretan odgovor kako sa DivX-a da dobijem kvalitetan snimak na VHS?
Moj drug ima karticu ATI Radeon 9500 sa TV in/out. Inace kaze poslednji krik tehnike...
Sta treba da uradimo da dobijemo kvalitet slike na VHS?
Hvala.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari