Šta je novo?

divx na pentiumu1 ?

Jet Set Willy

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
645
Cuo sam da postoji programcic pomocu kojeg se iz DOS-a mogu gledati divx filmovi na slabijim konfiguracijama klase p1 166mhz. Da li neko zna koji je to program, kako funkcionise i gde bih mogao da ga nabavim...

Ajde Kefalo kad si vec tako ljubazan nadji mi ti doticni thread sa search pa mi baci link posto ocigledno ja nisam dovoljno pametan...
Hvala

ma nema shanse ti da gledas divix na p1 pa cak i iz dosa :)

Ja sam probao QuickView Pro iz DOS-a i DivX radi korektno. Medjutim, ja sam to probao kod mene na Athlon XP-u na 2200 MHz tako da ne znam da li ce raditi na PI, ali eto cisto kao info da se DivX moze poterati iz DOS-a, kao i MP3. Inace nisam koristio klasicnu DOS disketu, vec sam DOS digao sa Win98 startup diska.

Kad je vec pokrenut thread, da nastavimo (D) ...

Probao na nekoj PI-100MHz masini :D i radi, ali ne bas zadovoljavajuce(mozda bi sa 166MHz bilo kako treba? :) :D) ... tu probu sam radio bez zvuka jer je clan bench-a koji je pravio bootabilnu verziju implementirao drajvere za SB 16 creative dok je u ovoj masini bila ALS120 ...

da malo presjecem, i priupitam sve, bas u vezi ovog zadnjeg ...

Koje zvucne kartice rade pod DOS-om tj. koje od njih imaju drajvere za isti ... prevashodno mislim na malo starije ISA ali i novije PCI kartice tipa Creative PCI 128 i sl. ?

Volio bih cuti i druga iskustva ... koji proc.? zvuk? koja MB? :D memorije? i sl.

pozdrav!

A jel ima neko od vas ONO za 2.51 ???
Nashao sam na forumu ONO za 2.49 ali link za skidanje programa 2.49 ne radi :(
Znachi treba mi neka kombinacija koja radi...Obecao sam jednoj sestri da cu da joj pustim film na njenom kompu (mislim da je 166ica)...

Genghis Khan je napisao(la):
A jel ima neko od vas ONO za 2.51 ???
Nashao sam na forumu ONO za 2.49 ali link za skidanje programa 2.49 ne radi :(
Znachi treba mi neka kombinacija koja radi...Obecao sam jednoj sestri da cu da joj pustim film na njenom kompu (mislim da je 166ica)...
Gde si nasao tu 2.51 verziju i jel to demo verzija ili verzija koja moze da se "leci" ?

Crni je napisao(la):
Gde si nasao tu 2.51 verziju i jel to demo verzija ili verzija koja moze da se "leci" ?

Pa na gorpomenutom sajtu...A za lek n znam...Nisam nashao na ONOM mestu :(...ajd neka neko da link za neku verziju i da ima ono za nju...Ovo me smara sa porukom za registraciju !!!

Genghis Khan je napisao(la):
Pa na gorpomenutom sajtu...A za lek n znam...Nisam nashao na ONOM mestu :(...ajd neka neko da link za neku verziju i da ima ono za nju...Ovo me smara sa porukom za registraciju !!!
Pitao sam zbog ovoga:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Crni
Meni ovaj ne radi (mozda zato sto sam skinuo player sa njegovog sajta)
Jel neko uspeo da registruje verziju 2.50 ?
--------------------------------------------------------------------------------
ne radi jer je ono neka shareware verzija cisto da probas,pa ako ti se svidi da narucis regularnu verziju

a u istom thread-u ima link za lek za 2.5, pa probaj s njim...

Namestio sam burazeru koji ima pentium sa 166 MMX procesorom da geda filmove pomocu Quick View Pro-a. I pravo da Vam kazem dva meseca samo to i radi sa komjuterom. Film ide brzinom 100% sa zvukom i titlom bez prekida.

apolon je napisao(la):
Namestio sam burazeru koji ima pentium sa 166 MMX procesorom da geda filmove pomocu Quick View Pro-a. I pravo da Vam kazem dva meseca samo to i radi sa komjuterom. Film ide brzinom 100% sa zvukom i titlom bez prekida.

ajde reci koja zvucna kartica i uopce koje zvucne imaju drajvere za DOS?

pozdrav!

Dakle program se zove Quick View Pro 2.5
i PROVERENO RADI BEZ SECKNJA ZVUKA
ILI SLIKE, jer sam i sam gledeo film pomocu istog.
Program se aktivira iz DOS-a, a minimalna kofiguracija
je Pentium I na 166 (po mogucstvu MMX tehnologija),
sa memorijom 32MB, i grafickom karticom 2 MB.
Radi se o neregistrovanoj verziji, ali
radi bez problema. Jedino ogranicenje je to sto su onemogucene
neke, manje bitne funkcije, i to sto se s vremena
na vreme na ekranu
pojavljuje poruka "please register".
Detaljno upustvo za komandnu liniju u DOS-u,
kao i za mnogoborjne funkcije,
se nalazi na sajtu na kome se i nalazi program, da
ne bih duzio mnogo.
Masina na kojoj sam pustio program ima ISA zvucnu
karticu ES 1868. Za gore navedenu, minimalnu kofiguraciju,
poterbno je tako podesiti program, da se smanji
broj boja (recimo 8), smanji kvalitet zvuka, presnimi
prehodno film i titl na hard (monogo brze od CD-a),
itd (pise SVE u upustvu). Kod "jacih" masina, mogu se
koristiti sve maksimalne funkcije. Ne mogu Vam preneti
radost ljudi kada su videli da pomocu njihovg govanc...
od kopjutera mogu gledati filmove.
Sve sto treba, a vi se javite.
Pozdrav!

radi i na pI 133 samo sa smartdrv i bez softverskog razvlacenja slike (original size 16bit)

radi i na pI 133 samo sa smartdrv i bez softverskog razvlacenja slike (original size 16bit)

A da li
MT je napisao(la):

:butt: :butt: :butt:

MT je napisao(la):

smartdrv=?? jel' to opcija usamom playeru? posto je nisam vidio tamo vjerovatno je nesto drugo ... ajd' pojasnjenje ...

pozdrav!

MT je napisao(la):
A sto TRI puta ?! ctp;
smartdrv=?? jel' to opcija usamom playeru? posto je nisam vidio tamo vjerovatno je nesto drugo ... ajd' pojasnjenje ...
Pretpostavljam da se radi o SmartDrv.exe, tj. SmartDrive-u.

Ha je napisao(la):

pozdrav!
smartdrajv je program za kesiranje diska, tj. pod dos-om dobijes ubrzanja tipa 200% kad se radi o manjim fajlovima jos i vise nekoliko puta

kucaj smartdrv /? i sve ce ti se reci

Miroslav je napisao(la):
smartdrajv je program za kesiranje diska, tj. pod dos-om dobijes ubrzanja tipa 200% kad se radi o manjim fajlovima jos i vise nekoliko puta

kucaj smartdrv /? i sve ce ti se reci

Posto nisam previse informisan o ovom programcicu ... da li je
to nesto novije proizvodnje ili je i ranije bio aktuelan?

A druga stvar ... kako manjim fajlovima ako je film u pitanju?

pozdrav!

koja setovanja ste koristili za smartdrv, da bi dobro radilo za potrebe pustanja filmova?

pozdrav!

Ha je napisao(la):
Posto nisam previse informisan o ovom programcicu ... da li je
to nesto novije proizvodnje ili je i ranije bio aktuelan?

A druga stvar ... kako manjim fajlovima ako je film u pitanju?

pozdrav!
SmartDrive potice jos iz DOS ere :)
Kasnije je preizet u Win 3.11, pa 9x...
Inace, ubrzanje bi trebalo da se oseti u radu sa svim fajlovima, ali je najizrazenije sa malim fajlovima... Iz istog razloga ne bi trebalo bitnije da utice na divx.

Crni je napisao(la):
SmartDrive potice jos iz DOS ere :)
Kasnije je preizet u Win 3.11, pa 9x...
Inace, ubrzanje bi trebalo da se oseti u radu sa svim fajlovima, ali je najizrazenije sa malim fajlovima... Iz istog razloga ne bi trebalo bitnije da utice na divx.
nije bas tako. utice mnogo i na velike vajlove iz jednog razloga: on ukljuci nekakav DMA mod, pa je rad sa diskom mnogo brzi. isto kao kad nije ukljucen DMA u win-u pa divx secka

...a jel moze neki link ka tom smartdrajvu...
....meni radi na k6 200 sa 48rama ali bez zvuka....ponekad malo secne (sa harda)...doduse ne mogu da namestim zvucnu da mi radi iz dosa...neka je zvucna "fortissimo" sa yamahinim cipom -mislim...
verzija je 249 ne mogu nigde da skinem 250?...

Jet Set Willy je napisao(la):
...a doduse ne mogu da namestim zvucnu da mi radi iz dosa...neka je zvucna "fortissimo" sa yamahinim cipom -mislim...
...

Zbog toga ja trazim info. koje sve kartice imaju drajvere za DOS ...

Da znam sta mogu kupiti ... pa da radi i zvuk ...

pozdrav!

Jet Set Willy je napisao(la):
...a jel moze neki link ka tom smartdrajvu...
....meni radi na k6 200 sa 48rama ali bez zvuka....ponekad malo secne (sa harda)...doduse ne mogu da namestim zvucnu da mi radi iz dosa...neka je zvucna "fortissimo" sa yamahinim cipom -mislim...
verzija je 249 ne mogu nigde da skinem 250?...
napravi statup disketu ili sa winme-a ili 98-ice ili 95-ice i eto ti smartdrv-a. ili jednostavno lupi search for files i stavi smartdrv.exe

da li ce raditi svaki smartdrv sa raznim verzijama ms dos-a to je drugo pitanje

Vrh Dno