Šta je novo?

DivX masina

big

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2002
Poena
619
Imam k6-2 na 500Mhz, 224Mb rama tnt2.(NIKAKO DA SKUPIM PARE ZA BOLJE) i do pre odredjenog vremena diviX filmovi su mi radili ok medjutim ovi noviji ripovi seckaju i sve nesto kasne. Instalirao sam sve potrebno Kodeke, Xvidove itd.al ne radi. El to do masine ili postoji neki softwer koji moze da resi problem?

Noviji ripovi imaju bolji zvuk, ogg i ac3, moguce da te to zeza.
Pokusaj da se poigras sa podesavanjem zvuka, moguce da ce zvuk uhvatiti prikljucak a slika manje seckati.

Mada, lego bi ti neki Celeron 600+, na njemu sve radi extra.

Racunar koji ti imas je sasvim dovoljan za gledanje filmova a jedini razlog zasto ti filmovi koce jeste glomazan i spor operativni sistem koji koristis. Ono sto tebi treba jeste neki program za gledanje filmova pod DOS-om kao sto je naprimer Quickview. Vodi racuna da u DOS neulazis iz Windowsa nego direkno pokreni racunar u DOS-u. Program koji sam ti predlozio sam isprobao i pustao je bez ikakvih problema filmove sa titlom na Pentiumu II na 300 Mhz.

Poslednja izmena:
alan ford je napisao(la):
Racunar koji ti imas je sasvim dovoljan za gledanje filmova a jedini razlog zasto ti filmovi koce jeste glomazan i spor operativni sistem koji koristis. Ono sto tebi treba jeste neki program za gledanje filmova pod DOS-om kao sto je naprimer Quickview. Vodi racuna da u DOS neulazis iz Windowsa nego direkno pokreni racunar u DOS-u. Program koji sam ti predlozio sam isprobao i pustao je bez ikakvih problema filmove sa titlom na Pentiumu II na 300 Mhz .
A koji to OS on koristi? :D
I jos poredis P2/300 sa 512KB L2 sa K6-2/500, pa jos ako je Deschutes, a ne Klamath... nebo i zemlja ;)

Taj K6 je na misice izlazio na kraj sa starijim formatima, a sto rece Sasa noviji filmovi su radjeni sa novijim (zahtevnijim) kodecima, pa otud i seckanje kod novijih "ripova" ;)

@big
Jedino preostaje da se eventualno malo sredi Windows i pogasi sve nepotrebno od programa koji jedu resurse, da se koristi neki player koji ima minimalnu zahtevnost (na primer pomenuti Quickview ako se ne gadi DOS-a). Druga stvar koja moze da pomogne je upotreba ffdshow kodeka koji je manje zahtevan od DivX/XviD kombinacije. Sto se zahtevnosti Win player-a tice bio je jedan thread davno o tome mada se tu raspravljalo o sada vec starim verzijama player-a, ali moze da pomogne ili jednostavno probaj nekoliko, pa vidi koji ti najmanje gusi masinu...

Alternativa je prelazak na nesto brzu masinu (zbog minimalne=nikakve razlike u ceni minimum bi bio P3/500 ili C2/633 pa na gore...)

imam isti procesor i 128 rama i XP, i vecinu pogasenih servisa u winu, i retko koji film mogu da odgledam kako treba. mislim moze da se gleda ali opet secne po neki put ili malo uspori.
najbolja kombinacija koju koristim je ffdshow i micro DVD player.
poslednji noviji rip koji sam gledao na tom kompu je bio million dollar baby i mogu reci da sam ga odgledao skoro bez problema.

DivX i 600 u kombinaciji sa XP-om,nece moci bas da radi kako treba trebace ti slabiji sis da bi mogao sve to da dovedes na normalu,divix 6.0 codec trazi procesor preko 2.0 Ghz da bi pokrenuo encode

mikser je napisao(la):
DivX i 600 u kombinaciji sa XP-om,nece moci bas da radi kako treba trebace ti slabiji sis da bi mogao sve to da dovedes na normalu,divix 6.0 codec trazi procesor preko 2.0 Ghz da bi pokrenuo encode
Ma ko se lepo podesi XP radice to sigurno i na slabijoj masini bez problema ;)
Naravno, ne mislim da ce u pozadini da se nesto renderuje ili slicno :D
I obrati paznju da je coveku problem gledanje filmova, a ne encoding ;)
S druge strane razlika u ceni izmedju recimo cely-ja 600 i 800 je minimalna, a ploca je ista, a uz malu doplatu se moze uzeti nesto jos jace, ali da je covek imao para verovatno bi vec presao na nesto bolje :S:

BIG, potrazi neku ATI Rage 128 kartu. Ja sam na slicnoj masini (K6-500, 128MB SDRAM, Riva ZX) uz promenu karte na ATI sredio da pusta bez problema DivX filmove. A probaj i da minimalno kloknes procesor, recimo na 550MHz.

Poslednja izmena:
mikser je napisao(la):
Ovo znaci da na A64 3000+ s939 koji radi na 1.8ghz nece moci da pokrene.. :D

ovaj Quickview je nikad bolji, znaci film koji mi secka u winu radi super glatko. Samo nekoliko stvari, prvo moram da instaliram cd i zvucnu za dos( dobro cd manje vise mogu da prekopiram film da disk) i ne znam kako da ubacim titl i ova verzija treba da se registruje za 3 nedelje pa sta da radim povodom toga?

blue je napisao(la):
BIG, potrazi neku ATI Rage 128 kartu. Ja sam na slicnoj masini (K6-500, 128MB SDRAM, Riva ZX) uz promenu karte na ATI sredio da pusta bez problema DivX filmove. A probaj i da minimalno kloknes procesor, recimo na 550MHz.

Ili Matrox. Moze da pomogne.

Moja iskustva sa K6 mašinama su krajnje negativna, neznam zašto ali K6 450 i GF2MX200 nikako nisam podesio da radi bez problema a isprobao sam bar 10 kodeka i stavljao winXP, 98, 95osr2.... nema šanse sem Dos-a. Sve sam to lepo prodao i kasnije kupio P2 Celeron na 366@450Mhz. Čak i na 366Mhz sa celeronom nisam ima nikakvih problema Lord of the rings 2 (720x320) radi kao sat

Hm.. Ja imam jednu mashinu sa cel@633 + Win98 i mogu da vam kazem da se muci sa filmovima u DivX/XviD formatu, cak sa nekim i imam jako problema s seckanjem. Isprobao sam sveee zive codece i playere [najbolje mi se pokazao ffdshow + BSplayer]. Hvala vama za DOS ali... :)

Sve sam nasao sem kako da registrujem. Mora da ima neka forma!?
Pa sve je Ok sem sto je titl malo bezveze i sto moram u dos, al ako ce to da mi ustedi nekih 250e do ja*a je!

sasamil je napisao(la):
Celeron 633 mora da pusta divX pa neznam sta da je, nesto nisi dobro podesio

Eh... :) To je moj stari komp sada ga koristi moja majka, znam da sam oduvek imao problema sa njim, plocha je neka shlj. Nije to sada, na njemu sam instalirao 100 puta sve verzije Windowsa i nikad nije radilo OK..

Matrox NE pomaze u reprodukciji DivX-a. Provereno, G100/G200..
Ati Rage - da.
Jos bolji izbor: S3 Savage 3D 8MB Tv-out(samo ova!, ne 4-ka), bilo ih je dosta kod nas. Sa njom, Cel300 (pII266), bez problema radio i DvD.
Fora je u jednom IDCT chipu koji se nalazi na doticnim karticama.
Jeste gori izbor za igrice od TNT2-ke, ali za ovakve stvari neuporedivo bolji. Narocito u kombinaciji sa plocom koju decko ima, jer koja god daje nije nesto! Nemoguca za porediti sa nekom BX npr.

Mada, ima i DivX-eva, tako pakovanih da nema tecne reprodukcije bez pomoci procesora od 700-i vise MHz.

Poslednja izmena:
Ma zavisi dosta i od graficke. Meni na poslu, kod kolege, na Celeronu 833 sa Intel Extreme grafikom seckaju DivX. Pusta ih samo normalno kada stavim rezoluciju 640x480. K6 je dosta slab procesor. Najbolje poredjenje bi bilo kada bi smo rekli da je recimo K6-2/450MHz kao hipoteticki Pentium MMX na 400MHz. Takva masina ne moze da izvuce DivX sa grafikom poput GF2 koja je procesorski dosta zahtevna, a sa druge strane nema MPEG optimizaciju poput ATI Radeon kartica (narocito Rage 128 familija kartica). K6 moze samo uz ATI kartice (starije generacije) da izvuce DivX. Pogotovo nece moci sa ubogom MX200 koja nije ni full GF2, nego GF2 sa osakacenom mem. magistralom. Pa nju u igrama tuce i TNT2 Ultra (kada su u pitanju igre koje ne traze HW T&L).

BokiPK je napisao(la):
Jos bolji izbor: S3 Savage 3D 8MB Tv-out(samo ova!, ne 4-ka), bilo ih je dosta kod nas. Sa njom, Cel300 (pII266), bez problema radio i DvD.

DVD je osetno manje zahtevan od divx/xvid, plus uopste nije cudo sto je radio na Celeronu 300, to je savrseno normalno.

Da Xvid + AC3 proradi na Celeronu sa krsh grafikom, e to bi bilo cudo :).

Pozdrav!

blue je napisao(la):
Pogotovo nece moci sa ubogom MX200 koja nije ni full GF2, nego GF2 sa osakacenom mem. magistralom. Pa nju u igrama tuce i TNT2 Ultra (kada su u pitanju igre koje ne traze HW T&L).
i kakve veze imaju memorijska magistrala i 3d performanse sa divxom?
sasamil je napisao(la):
Celeron 633 mora da pusta divX pa neznam sta da je, nesto nisi dobro podesio
nece sa via 693 chipsetom ili ali bx cell/sis bx pro i derivatima
btw. ja bih ipak probao mplayer za windows
jes da nema gui al radi fino iz komandne linije, koristi ttf font za subtitle, nema drndanja sa drajverima za dos i ne trebaju mu kodeci i slicne *******cije
e da
sad ce neko da pita gde ima mplayer za win pa da mu uskratim muke i otvaranje google-a
http://www2.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/win32/MPlayer-mingw32-1.0pre7.zip
nista ne treba sem ovog zip-a. velicina je 7.8MB
samo malo prouci switch-eve za pokretanje i imaces i titl a imas i frameskipping pa ce malo bolje da radi
(sad neko uskace sa pitanjem " a gde da nadjem uputstvo " pa evo
http://mplayerhq.hu/~diego/DOCS/HTML/en/windows.html
http://mplayerhq.hu/~diego/DOCS/man/en/mplayer.1.html )
ili mozda kao win alernativu da probas vlc player
ili mozda bs player(meni je on pokretao divx na par masina na kojima su ostali stucali)

Poslednja izmena:
@ veliki:
imam slicni "digitron" (k6-500, 196mb, v3) pa cisto da ti kazem moje vidjenje:
deinstaliraj kodeke ako ne nameravas da obradjujes filmove i
obavezno instaliraj ffdshow.. ali nemoj ove nove bildove nego zadnji oficijelni
ili neku betu iz 2003.godine/prepoznaces je po imenu.
za gledanje koristim bsplayer sa kojim preko 90 posto filmova radi ok/ pod ok mislim savrseno.

pozdrav 2 ol

Poslednja izmena:
Hm...neću ništa da kažem...osim da moj drugar DivX-ove gleda na Celeronu 366 kojeg smo kloknuli na 550 MHz, sa 128 Mb SD rama, sa GeForce 2 (64Mb) bez problema...Os je win XP SP1, ništa mu ne secka, filmovi rade savršeno (lično odgledao bar pedeset filmova,kad se sabere....)...

I nemaju, samo sam hteo da kazem da je GF2 MX200 u globalu krs, ne samo za divX nego i za gaming. U smislu, da ces na slabijoj konfiguraciji sa njom da uradis downgrade umesto upgrade sistema.

re:

kakav geforce2 mx, pa cak ni Ati Rage ne moze da prismrdi Voodoo3...nema teorije.Sto se brzine video playback-a i kvaliteta tice Voodoo3 je zakon.

Ovo ne bi pricao da nisam sve ovo gore video i da nisam dugo godina imao K6-2 500 i Voodoo3...Svi DivX filmovi do Kill Bill-a 2 su radili savrseno sa DivX 5.02 codecom a najbrze sa Divx 4.0 beta3. Ffdshow je sporiji.

A vi koji imate K6-2 i vise od 128MB rama uradite neki test sa samo 128 pa onda sa ostatkom, velika je mogucnost da ce te osetiti ubrzanje sa samo 128 ;)

Reinstaliraj sistem, nadam se da imas '98:eek:).To uvek pomogne dok se sistem ne zagusi od podataka,ili kao sto rekose gore probaj sa playerima raznoraznim i naravno uvek instaliraj nove kodeke.

Meni na k6-2 @ 500 MHz sa 96 MB RAMa i PCI ATI Rage grafickom skoro svi filmovi rade dobro. Kombinacija je Win98 SE + ffdshow iz 2003 + MicroDVD player. Masina je krs, ali divx radi. bitna je verzija ffdshow, jer kad stavim noviju verziju pocne da secka. Ova verzija koju imam podrzava divx 5 i to mi je za sada dosta.
A sto se tice kartica za krs masine, tu je Voodoo 3 keva

A niko ne pominje zvucnu? Imao sam K6-3/450 MHz, 5AGM2, Ati Rage Pro 4 MB, i AWE 32 (ISA), i recimo 20% filmova je seckalo. Kad sam zamenio AWE 32 za Live! value, sve je poletelo.

Itekako da ima veze. Drugu je na Athlonu XP2000 seckao Colin dok je kod drugog ortaka radio na P3-500 bez problema. Sve isto (256MB, GF4 MX400). Razlika je bila samo sto je ovaj na trojci imao neintegrisanu zvucnu, a ovaj sa athlonom plocu koja je imala integrisani AC97 kodek. POsto je na nju stavio neku CMI PCI zvucnu kartu (ni deset evra) sve je proradilo kako treba.

Da li je moguce da se masina sa k-6 procesorom na 350 mhz osposobi za normalno gledanje filmova?graficka geforce 2 ti 32mb,196mb sdram,k-6 350 mhz,zvuk Yamaha neka isa kartica veoma je dobra.Ko zna neka mi kaze.

Slob@ je napisao(la):
Da li je moguce da se masina sa k-6 procesorom na 350 mhz osposobi za normalno gledanje filmova?graficka geforce 2 ti 32mb,196mb sdram,k-6 350 mhz,zvuk Yamaha neka isa kartica veoma je dobra.Ko zna neka mi kaze.

Ovo sam vec odgovorio ali da ponovim posto izgleda da nisi pazljivo citao moj predhodni post. Instaliraj na kompjuter windows 98 i program Quickview. Ovakva kombinacija pusta DivX bez ikakvih problema izuzev toga sto moras da nadjes i instaliras nove DOS drajvere za svoju zvucnu karticu da bi imao zvuk prilikom reprodukcije DivX. Cena programa je 20 evra a imas probni period od 3 nedelje u kome mozes da ga isprobas posle cega ce program prestati da radi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno