Šta je novo?

DivX kompresija - filteri

Marko37

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
19
LM, u zadnje vreme sam se cimao oko kompresovanja nekih mpegova koji su grebovani sa VHSa. Kako je (naravno) zapis bio prepun suma, koristio sam fxVHS filter da to malo ocistim. Na kraju sam primetio da sam potpuno zaboravio na zvuk, koji je prepun krcanja i sustanja. Da li postoji neki filter za VDub koji se bavi zvukom, a ne samo slikom?
Pored ovoga, zanima me koji su jos dobri filteri za VDub, i kakva su vam iskustva sa njima. I kakva je razlika (u pogeldu kvaliteta/brzine) izmedju VDuba i NanDuba?
Samo da napomenem da se time bavim cisto amaterski, tj. radim samo 1-pass sa CBR ili SBRC grebovanih crtaca ili amaterskih video snimaka.

Marko37 je napisao(la):
LM, u zadnje vreme sam se cimao oko kompresovanja nekih mpegova koji su grebovani sa VHSa. Kako je (naravno) zapis bio prepun suma, koristio sam fxVHS filter da to malo ocistim. Na kraju sam primetio da sam potpuno zaboravio na zvuk, koji je prepun krcanja i sustanja. Da li postoji neki filter za VDub koji se bavi zvukom, a ne samo slikom?
Mislim da ti je bolje da zvuk snimiš kao wav pa da ga središ u nekom wave editoru tipa CoolEditPro ili SoundForge... Em što na raspolaganju ima mnogo više filtera, em su bolji em se lakše odradi.

Da, zaboravio sam i jos jednu stvar, koji je najelegantniji (najmanje opterecujuci) nacin da "ocistim" sum u crnim marginama. Do sada sam radio prefiltersianje sa fill varijantom (naravno crna boja).

Nazad
Vrh Dno