Šta je novo?

divx i XP SP1

gorang

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2002
Poena
630
imam problem sa pustanjem filmova i to samo na masinama na kojima je instaliran cisto XP PRO sa Service Packom, jednostavno neki filmovi bez obzira na prisustvo codeca prijavljuju gresku, recio BSplayer izbaci Unknown file format (DIV3) (film Murder By Numbers), mada je instaliran i DivX5.02, i Xvid, i audio AC3... Nakon pojavljivanja greske sistem se uspori, taskmanager pokazuje da EXPLORER.EXE zauzima 95-99% CPU ... Jedino sta sam nasao na mrezi da moze biti problem je sto je Microsoft sa SP1 izbacio neke sistemske codece koje je ranije bilo u XPu, recimo INDEO, medjutim meni neki INDEO avi fajlovi rade (znam da sam za MAFIJU morao da ih skidam sa mreze, i radilo je), sam proizvodjac INDEO drajvera ima nesto na sajtu sto zove INDEO XP, ali to i naplacuje nekih 15$, a ja nisam siguran da ce mi to resiti problem.

Hvala svima.

Kod mene je xp pro bez integrisanog sp1 i radi sve ok.Kod ortaka je isti problem kao i kod tebe.Uradi sam format diska i krenuo sa neintegrisanim xp-om.

Idi na dvd.box.sk pa skini utility koji se zove GSpot 2.0, ucitaj u njega film i on ce da ti kaze kojim je codec-om film uradjen i da li ga imas instaliranog na sistemu.

Izbriši tajusrani XVID kodek, šta će ti to uopšte u životu. Ajd, 5.02 verziju možeš i ostaviti, ali XVID da držiš, to je totalno ludilo. Anyway, za svaki slučaj instaliraj 3.11 kodek!!!

Pozdrav, Cineman

jedno pitanje, ako pored vec instaliranog 5.02 kodeka instaliram i DivX 3, koji ce se upotrebljavati za pustanje filmova?

Miroslav je napisao(la):
jedno pitanje, ako pored vec instaliranog 5.02 kodeka instaliram i DivX 3, koji ce se upotrebljavati za pustanje filmova?
Zavisi sta si izabrao kada si instalirao 5.02 codec. On te tada pita da li zelis da pusta i 3.xx enkodirane fajlove.

Alexandar je napisao(la):
Idi na dvd.box.sk pa skini utility koji se zove GSpot 2.0, ucitaj u njega film i on ce da ti kaze kojim je codec-om film uradjen i da li ga imas instaliranog na sistemu.

program je sjajan, probao sam vise kombinacija instalirajuci i deinstalirajuci razne codece, ali za ove problematicne filmove uvek dobijam gresku u onom skroz donjem delu, koji je vezan za DirectShow ?! Opis greske: Unknown. I ovo se uvek(za pomenuti film) desava i kada mi pise da je video i audio codec u redu ili nije...

znaci nesto nije u redu sa directx-om, cini mi se? Ali directx diagnostic ne pokazuje nikakve poteskoce...

izgleda da je ipak resenje ne instalirati cisto XP SP1, vec ici na upgrade sa svim onim 'zezancijama' oko menjanja serijskih brojeva...

Mislim da SP1 i nacin njegove instalacije ne igraju nikakvu ulogu sa tvojim divx-om, mozda ti je ostecen fajl pa zato nece da ga pusti, ja sam ranije imao slicnih problema i razbijao glavu zasto nece da pusti film, a ustvari fajl je bio ostecen.

Isti problem, instaliran je bio XP sa vec integrisanim SP1. Resenje je bilo format, instalacija cistog XP-a i zatim instalacija SP1. Verovatno ovaj zbudzeni XPi SP prave s***a.

Verovatno imate lose zbudzen xp, ja do sad nikakvih problema nisam imao sa tim.

Problem sa windowsom XP sa sp1 i ostecenim divx filmovima definitivno postoji (o tome sam pisao ovde a i imate na netu). Stvar je u tome da ti filmovi rade na svim windowsima osim na xp+sp1!!! Nije me mrzelo i proverio sam na cistim instalacijama, a i moji prijatelji imaju taj problem. Resenje jos nisam nasao.
Napominjem da je fajl uvek detektovan kao ostecen (sa gspot i slicnim programima) i da bez problema moze da se odgleda na svim windowsima ukljucujuci i XP osim ako nije instalisan XP-sp1.
Svaka ideja je dobrodosla. Mozda je to neka sigurnosna zastita od pokretanja ostecenih fajlova implementirana u sp1.

ja lično nemam problema sa puštanjem filmova, ali posle instalacije XP-a, sa integrisanim SP1, mi je Mafija pre startovanja igre tražila Indeo Video codec... posle instaliranja njega sve je proradilo bez problema

Problem, makar ja resavam avifixed-om, ima i slicna verzija na nimo kodeku ili ace mega packu. Problem je sto ne zavrsi zadnji "header" filma, pa samim tim ne moze da ga iscita normalan player!
Ok, sada vidim da nece da zakaci .exe fajl ni posle reimenovanja u .txt ili .jpg

probacu da nadjem link

Generalno, problem ne resavaju nikakvi fix-evi, a probali smo sve moguće kodeke. Na kraju krajeva lepo sam rekao da doticni filmovi rade ne xp-u bez sp1, a odmah nakon instalacije zvanicnog sp1 ne!
Kada dajete odgovore fokusirajte se na ovu poslednju recenicu. I jos napomena da sam do sada naisao samo na dva tri takva filma, a da se posle avifix-a i slicnih fix-eva dogode takve stvari da film radi ali bude skracen NA par minuta i slicno. Jos jednom, radio je bez problema pre instalacije sp1 i bez ikakvih fix-eva!
Resenje me zanima vise iz radoznalosti nego iz neke potrebe jer osteceni fajlovi ionako mogu da naprave nepredvidive stvari u racunaru.

Vrh Dno