Šta je novo?

DivX i titlovi

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
805
Koji mi program preporucujete kojim se titlovi mogu jednostavno ubaciti. Instalirao sam bio MicroDVD ali sa njim nisam mogao da ubacim titl. Ajde pomagajte!!!

Ja bih ti preporucio RadLight. Mozes sliku da razvlacis,pomeras (vertikalno, horizontalno) cak i da zumiras film i jos mnooogo dobrih opcija kao sto su pojacavanje zvuka, mislim kada je zvuk jako tih. U MDVD-u moras prvo "poklopac" da spustis, da aktiviras subtitle mod malim dugmencetom (ako vec nije). Dalje moras na slova "M" i "F" da klikces dok ti u levom gornjem uglu ne ispise Quickini, pa onda 1. ucitas film iz programa 2. Drugi put cancel 3. pa ucitas prevod. Aktivacija subtitlea ide tek kada ga ucitas, a u levom meniju ti ispise SUB sa belim malim slovima ako je aktiviran.

micro dvd su totalno upropastili. program lepo sve pusta ali je mnogo komplikovan...

koristi bs player, mali je a odlican. do sada sam naisao na jedan film da nece da pusti, a mdvd je pustio. ali mi kdvd pravi probleme sa tv toolom. najbolje je drzati dva plejera za svaki slucaj

Ako koristis Rad Light javi da ti posaljem Language pack sa kojim mozes player da koristis i na Srpskom ili Hrvatskom jeziku>velicine je 32 kb.

milos1985 je napisao(la):
Koji mi program preporucujete kojim se titlovi mogu jednostavno ubaciti. Instalirao sam bio MicroDVD ali sa njim nisam mogao da ubacim titl. Ajde pomagajte!!!

Za microdvd:kliknes jedno 2x na ono f koje se nalazi pored m odma' pored kontrola za pustanje.Trebalo bi da se u gornjem levom uglu pojavi quickini ispod natpisa dvd.Posle toga udari open(dugme koje lici na eject).Prvo pitanje je za video fajl(open),drugo za audio(tu cancel) i trece je za subtitle(open) i on krece.Ako titla i dalje nema ukljucis ga na ono gugme sa pravougaonikom na microdvdu.
Da bi imao nasa slova odes na settings pa subtitle pa font i odaberes central european.
Inace nista ne fali ni microdvdu,ima pan&scan,prikazuje nase titlove,ima skinove,nije toliko komplikovan za upotrebu a takodje mi se na njemu ne desava(a desavalo se na bs-u) da ostane deo slova na onom crnom ispod filma.Jel treba sta vise?

Hvala svima provalio sam i jedan i drugi. Oba su dobra ali je BS jednostavniji.

olfrud je napisao(la):
Ja bih ti preporucio RadLight. Mozes sliku da razvlacis,pomeras (vertikalno, horizontalno) cak i da zumiras film i jos mnooogo dobrih opcija kao sto su pojacavanje zvuka, mislim kada je zvuk jako tih.

A kako pojacavas zvuk? Probao sam sve i svasta, imam creative sb live 5.1, kada pojacam sve do kraja na tv-u moram preko pola da pojacam zvuk da bi bilo iole pristojno gledanje... S obzirom da je tv aiwa i to stereo, mislim da nije kvalitet tv u pitanju... E da, kada sam nedavno downloadovao najnovije drivere, oni je 'ladno nisu prepoznali kao takvu(sreative sb live 5.1). Sve u svemu, gde si uspeo u radlightu da pojacas zvuk? unapred hvala na odgovoru...

ma uzmi divxg400 i mozes bez problema da pustas titlove u media playeru 6.4.

Takodje pomocu ffdshow-a mozes imati titlove u bilo kom player-u.

MDVD

Ej ljudi pa sta toliko blatite taj Mikro DVD kad uopste nije lose! Sto se tice tog load-ovanja prvo filma pa titla to moze da se sradi jednostavnim pustanjem tj. load-ovanjem *.ini fajla koji u sebi sadrzi koji fajl da pusti i koji su mi titlovi tako da radi bez problema! NIJE uopste toliko BAS los! ;)

Re: MDVD

cunga_lunga je napisao(la):
Ej ljudi pa sta toliko blatite taj Mikro DVD kad uopste nije lose! Sto se tice tog load-ovanja prvo filma pa titla to moze da se sradi jednostavnim pustanjem tj. load-ovanjem *.ini fajla koji u sebi sadrzi koji fajl da pusti i koji su mi titlovi tako da radi bez problema! NIJE uopste toliko BAS los! ;)

Pa ono, sve je to mnogo lakshe i brze sa bs i radlightom :)

Re: Re: MDVD

driver je napisao(la):
Pa ono, sve je to mnogo lakshe i brze sa bs i radlightom :)
Kako moze da bude lakse kad ovako samo ucitavas jedan obican INI fajl a on sam nosi i ucitava i film i titlove ma koliko kod da ih imas! Kad ga ucitas samo izaberes prevod i uzivas u filmu!

Vrh Dno