Šta je novo?

DivX i restart sistema?

Eclipse

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2005
Poena
319
Zdravo, imam laptop compaq presario 700 (128mb,s3 twister 16mb,amd 1GHz,dvd,20gb hdd...), i imam problem da kad pustim divx posle par minuta ili se restartuje ili blokira. Prvo sam mislio da je pregrevanje procesora ali sve ostalo radi i dvd filmovi i mp3 i igrice, znaci nije ni do graficke. Da li je neko imao ovakvih problema i da li neko zna sta moze da mu bude?

Svaka pomoc je dobrodosla.

Pozdrav

Ja bi za pochetak ,instalirao fresh sistem,a ako se ponovi onda moze svashta da bude!neshto je do kodeka preporuchujem install K-lite mega pack kodeka u svojoj najnovijoj verziji tu imash sve preko potrebno!
Poz

Probao sam da instaliram i xp ponovo ali isto.
Probao sam sa K-lite i all-in-one kodecima i opet isto.
Da je razlog u pregrevanju procesora ili grficke blokirao bi i u igricama i u dvd filmovima.
Stvarno vise nemam ideja sta da probam, ako neko zna neka pise.
Poz

Da li ti se to uvek desava na tacno istom mestu u samo jednom jedinom filmu, ili se to uvek desava posle otprilike slicnog vremena gledanja bili kog divx-a?

Takodje probaj sa nekim manje zahtevnim dekoderom, npr ffdshow i iskljuci mu sve postprocessing opcije cisto da smanjis opterecenje CPU-a na minimum.

Ako te ne mrzi, uzmi lepo OCCT ili S&M pa vidi da li ti je masina stabilna pod opterecenjem.

Puno srece.

Pustim neki film (bilo koji) i neki put ga cak i odgledam i do kraja dok se desava da taj isti film pustim ponovo i on blokira ili se restartuje jos na pocetku.
Ajd probacu sa ffdshow, mada probao sam da opteretim procesor do max i nista ne blokira (pustim dvd film i 3 winamp-a).

Meni se isto desava restart sistema ali samo kada gledam filmove komprimovanim DivX 3.11 kodekom i to samo ako sam okacen na internet.

Provalio sam da pravi provlem drajver za Conexant USB ADSL modem na mom racunaru, jer kada nisam konektovan na net nikada mi se ne restartije komp.

Instalirao sam posebno (ne neki codec pack) codec xvid i ffdshow i najzad radi kako treba.
Thnx za ideju M M.

Nazad
Vrh Dno