Šta je novo?

DivX i jacina zvuka

GoranM

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
945
Problem je u jacini zvuka koji je kod nekih DivX filmova previse tih. Kako ovo resiti ( ovde ne mislim na resenje u samom playeru) vec mislim na trajno resenje, tj. kojim programom najlakse "pojacati" zvuk u filmu. da cujem koje su ideje.... pobedjuje najjednostavnija :)

ja ne znam koja bi bila najjednostavnija ali znam jednu :)
odvojis zvuk u virtualdub-u i u soundforge-a ga "pojachash" i opet vratis u video fajl pomocu VirtualDub-ai to je to :)

Rekompresija zvuka samo radi pojacavanja je po meni glupost... dakle jedino da sacekas da naprave neki replaygain filter za avije |] neko trece "trajno" resenje mi ne pada na pamet... plus kad onaj ko je pravio divx zezne ac3->mp3 posle tesko mozes ista da mu uradis na tu temu, a najcesce je to u pitanju kad je tih zvuk (npr centralni kanal zeznut isl)...

A sta ti smeta da koristis ac3filter, pa da lepo podesis zvuk kako hoces?!

1. Nandub > Audio > direct stream copy > izdvojis mp3 (nadji na forumu kako se to radi)
2. Mp3Trim (ili slican) koji radi normalizaciju bez rekompresije (moras imati reg. verziju za fajlove duze od 10 minuta)
3. Vratis se u Nandub i odradis mux

Ovo vazi samo za klasicni mono/stereo zvuk; nisam probao ali postoji mogucnost da se u tom procesu pojavi desihronizacija.

I da, zasto bi to uopste radio? :d

Mislim da je covek trazio normalizaciju "u letu".
AC3Filter ima tu mogucnost (Properties > Filter > One-pass Normalize), ali posto se MP3 komponenta dekodira preko budjavog "Advanced" kodeka koji se dobija uz Windows, od toga i nema mnogo vajde...

Voodo samo sam cekao da lupis...
novi ac3filter (1.01) firltrira sav zvuk, normalizacija, pojacavanje itd... a kad koristis mpc onda ne koristis budjavi dekoder |>, vec mozes njegov interni...
inace sam ranije koristio matrix mixer u istu svrhu...
i kad bi pazljivo citao... covek NIJE trazio resenje u letu, nego za trajno pojacavanje zvuka...

Ja to resavam u BSplayeru 1.0 Final pomocu Enhanancer 0.17 plugina za winamp, a moze i u samom BSPlayeru da se pojaca njegovim equiliserom preamp slider

Poslednja izmena:
Borko je napisao(la):
Ja to resavam u BSplayeru 1.0 Final pomocu Enhanancer 0.17 plugina za winamp, a moze i u samom BSPlayeru da se pojaca njegovim equiliserom preamp slider

KaHmm...

"(ovde ne mislim na resenje u samom playeru) vec mislim na trajno resenje"

Nije valjda toliko tesko "pazljivo" procitati pre nego sto se odgovori ?

Resenje je DeDynamic filter koji se dobija uz ViPlay i RadLight, stvarno moze uzas da pojace tihe filmove. Najbolje skini ViPlay i eto resenja, to je meni najbolje pomoglo.
A da je elegantno, elegantno je.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Jedino sto unosi i izoblicenja!

Ja sam lepo napisao najbojle od svih "live" resenja, ali kad vi mene ne volite da slusate, pa to ti je... dedynamic je ***** zivo u odnosu na ac3filter i tacka...

A kako da "nalepim" titlove na divx, zgodno je na stonom plejeru :)

danijel00 je napisao(la):
Ja sam lepo napisao najbojle od svih "live" resenja, ali kad vi mene ne volite da slusate, pa to ti je... dedynamic je ***** zivo u odnosu na ac3filter i tacka...

Jeste ***** zivo, al ga namestis za 5 sekundi, a kome smeta izoblicenje, sta cu mu ( meni ne), vazno je odgledati film.

Nema tu teske filozofije, legnes, gledas.... film je bitan ljudi!!

GoranM je napisao(la):
Problem je u jacini zvuka koji je kod nekih DivX filmova previse tih. Kako ovo resiti ( ovde ne mislim na resenje u samom playeru) vec mislim na trajno resenje, tj. kojim programom najlakse "pojacati" zvuk u filmu. da cujem koje su ideje.... pobedjuje najjednostavnija :)

Auuuuu, boga ti!!!!
Al sam izgubljen, izvinite!

Bokaco je napisao(la):
Jeste ***** zivo, al ga namestis za 5 sekundi, a kome smeta izoblicenje, sta cu mu ( meni ne), vazno je odgledati film.

Nema tu teske filozofije, legnes, gledas.... film je bitan ljudi!!

Zaboravljas najbitniju stvar...sa kim ces da legnes!!! :D

p.s. Meni takodje ne smeta slabiji nivo zvuka DivX-a - pojacam na receiveru! ;)

Auu mnogo tesko namestiti ac3filter...
ponekad se zaista zapitam za neke ljude ovde |>>
Danas sam gledao neku epizodu futurame sa tim dedynamicom, uzas blagi... em los snimak bio, em ovaj pojacao sumove, a govor smanjio...
kad koristim ac3 bude sve ok...

danijel00 je napisao(la):
Auu mnogo tesko namestiti ac3filter...
ponekad se zaista zapitam za neke ljude ovde |>>
Danas sam gledao neku epizodu futurame sa tim dedynamicom, uzas blagi... em los snimak bio, em ovaj pojacao sumove, a govor smanjio...
kad koristim ac3 bude sve ok...

Pa, kad bi bili svi pametni kao ti, covecanstva odavno ne bi bilo...
Oladi malo

Kvalitet zvuka je subjektivan pojam

Nevezano za ovaj thread, Danijele, ne vidim cemu tolika nervoza, non-stop ti je pristup kao da se svadjas sa nekim! Opusteno, bre! ;)

Pozdrav! :wave:

Vrh Dno