Šta je novo?

divX gluposti...

kiza ns

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
desilo mi se juče dok sam gledao zonu zamfirovu, pa danas na piratima sa kariba... probao sam još jedno 10-ak filmova ali su oni radili normalno...
naime, desi se da slika ide malko sporije od zvuka pa se razlika izmedju radnje filma i zvuka povećava, onda on secne u jednom trenutku da se vrate na normalu, pa opet ispočetka...
to mi se dešavalo normalno dok sam pokušavao da gledam na kecu na 250mhz, ali ovo je ipak jača mašina (1.5ghz) tako da kontam da do makine nije...
da nije do nekih codeca, mada sam standardno instalirao ffdshow, divx 5.02, xvid i valjda još nešto...
jel ima neku ideju neko?
ili je možda do filmova? nisam ih probao na drugom mestu doduše, možda je to... cheers cheers cheers cheers cheers

Mozda nesto nisi podesio dobro. Pogledaj kako ti je podesen DivX drajver (codec). Probaj sve da mu namestis na minimum Quality i postprocesing.

Probaj neki drugi player.

Nadji program GSpot (prati donji link) i vidi s cim je pakovan taj DivX i koji je audio codec koriscen pri pakovanju zvuka. Kada to odredis, nabavi te kodeke. Mozda ti trebaju xVid, lame.

Pirati su loše odrađeni, moguće i Zona. Propusti kroz VirtualDub i uradi samo direct stream copy i za audio i za video. Za Pirate preporučujem da malko poraniš audio, recimo -200 ms.

hvala ljudi! cheers cheers cheers

meni se to seckanje desavalo... kad instaliram neki od novijih codeca... npr. 5.1 .. pa sam onda vratio na 4.2... ili na nekim masinama... kad ljudi instaliraju vise kodeka od jednom... na jednoj masini imaju 5.1 4.2 ili cak i vise...

Video: DivX 5.xx, Xvid
Audio: MP3, AC3, WMA

Meni sa ovom kombinacijom rade svi filmovi.

nisam u proslom postu rekao da mi se to desavalo na pii300mhz 256MB...
no, sad sa "novom" masinom sve fino radi... mada nisam nesto experimentisao... jer znam sta je provjereno dobro :p

imam jedno pitanje....
da li ima razlike kad mjenjam cpu qualty naravano sa verzijama divx-a 4.xx i vecim

ja sam se igrao sa tim i nisam primetio nikakvu vidljivu razliku...
cheers cheers cheers

Ima razlike samo u tome sto ce poneki player ukljuciti neki od "advanced" filtera i manje vise neprimetno poboljsati sliku...
Neki put (vrlo retko) i vidis razliku. A u svim slucajevima opterecenje prc-a poooraste.

Tiger je napisao(la):
Video: DivX 5.xx, Xvid
Audio: MP3, AC3, WMA

Meni sa ovom kombinacijom rade svi filmovi.

video&audio:ffdshow
Meni sa ovom kombinacijom rade svi filmovi. ;) ,) :beat:

Drunk Devil je napisao(la):
...

Ma da... samo što ffdshow nema veze sa audiom.

A ko onda dekodira ac3 zvuk?
Ja nemam ac3 filter na kompu a zvuk ide

Filo je napisao(la):
...
A ko onda dekodira ac3 zvuk?
Ja nemam ac3 filter na kompu a zvuk ide

Imaš ga sigurno. Da li je to od Intervidea ili nekog drugog DVD playera...
Pogledaj malo filter properties, pa pošalji sliku ovde da vidimo kako izgleda setovanje AC3 u ffdshow... :D

ma nemam nijedan dvd player a ni dvd
imam samo microdvd i ffdshow
os je winme

Nazad
Vrh Dno