Šta je novo?

DiVX codecs

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Upravo se pitam koji je od ovih ponudhenih divx codecac najbolji...sta vi mislite?

Od kojih ponudjenih?
Ja glasam za ffdshow.
Ako nista , bar 10x je manji od Divx 5.0.2 a pusta sve sto i veci "brat"

Ako ti treba za komprimovanje tu ti ffdshow nece pomoci, ali ako samo pustas filmove jos jedan glas za ffdshow

Alexandar je napisao(la):
Ako ti treba za komprimovanje tu ti ffdshow nece pomoci, ali ako samo pustas filmove jos jedan glas za ffdshow
Ma sa ovim cenama divxova i ne pomisljam da se bacim na pravljenje sopstvenih!
Ponistite mi glas ali jos jedan za ffdshow!
3:0 za ffdshow :)

ZoNi je napisao(la):
samo malo... ne razumem se bas 100% u DivX fore&fazone... ovo znaci da osim DivX codeca moze da se koristi neki drugi kodek, ili moraju da budu instalirani i DivX kodek i taj ffdshow? neki koristan link...

ma i to je divx codec samo su ga radili drugi ljudi i zove se drugacije. ustvari ispravnije je reci mpeg4 codec koji se popularno u hakovanoj verziji zove divx.

ffdshow je dodatno optimizovan (SSE, SSE2, MMX 3DNoW!) tako da koristi svega 5-10% procesorskog vremena prilikom dekompresije DivX-a, ima inteligentnu kontrolu postprocessing levela (ako za zadatu vrednost postprocessing-a na slabijim masinama ne moze da isprati dekompresiju, automatski spusta kvalitet slike tako da slika i zvuk ostaju sinhronizovani u realnom vremenu). Pored toga ima i dodatne filtere Sharpen, Noise, Blur, Aspect&Crop i ono sto je zanimljivo moze sam da pusta titlove, odnosno ne mora da postoji podrska za titlove u player-u, ffdshow ce sam to odraditi.

Samo sto je ffdshow directshow filter, tako da pored njega moras imati instaliran i DivX codec. Meni najbolje radi poslednja 5.0.2 verzija.

I posto niko nije postovao, evo ga i link na homepage:

http://cutka.szm.sk/ffdshow

Artz je napisao(la):
Samo sto je ffdshow directshow filter, tako da pored njega moras imati instaliran i DivX codec. Meni najbolje radi poslednja 5.0.2 verzija.

I posto niko nije postovao, evo ga i link na homepage:

http://cutka.szm.sk/ffdshow

Gresis, ne treba mu instaliran DivX coded, mislim da koristi deo XviD koda za dekompresiju.

Vidi stvarno, starije verzije su zahtevale.
Hvala.

Jeste da je prošlo puno vremena, i da je izašlo milijardu kodeka koji su vezani sa DivX-om, ali ja vam toplo preporučujem stari, dobri i još uvek najbolji 3.11 kodek koji i dan danas ima najmanje grešaka u sebi...

P. Cineman

Cineman je napisao(la):
Jeste da je prošlo puno vremena, i da je izašlo milijardu kodeka koji su vezani sa DivX-om, ali ja vam toplo preporučujem stari, dobri i još uvek najbolji 3.11 kodek koji i dan danas ima najmanje grešaka u sebi...

P. Cineman

Ali je zato i najvise hardverski zahtevan.

Interesantno rešenje je Nimo Codec Pack, koji u sebi ima skoro sve codece koji mogu nekome da zatrebaju (fali samo DivX 5.02, ima stariji 5.01). Moja preporuka za instaliranje posle clean install-a OS-a.

Cineman je napisao(la):
Da, ali je najbolji!!!

P. Cineman :wave;
Jes,ali ne radi bas kako treba ako imas celly 3xx ili k6-x.
BTW.kad ce taj filmski forum? :wave;

Filo je napisao(la):

Očekuje se za mesec-mesec ipo. Trenutno sam u nekoj gužvi, ali ne brini, prvi ćete svi saznati. Naravno, oni koji su na Benchu...

P. Cineman

Malo je bajata tema, ali zanima me koji je najmanje zahtevan kodek?
Imam k6-2 @ 500 MHz sa ATI rage 3d PCI karticom i 96 MB RAMa a malo mi seckaju filmovi. Tacnije, lepo je radilo sa novim ffdshow, a onda sam instalirao divx 5.11 pa ga obrisao a sad mi i ffdshow koci. Koja podesavanja da stavim? Reinstalirao sam ga i ne pomaze...

Za puustanje FFshadow

Za kompresovanje divx 5.05

Cineman je napisao(la):
Očekuje se za mesec-mesec ipo. Trenutno sam u nekoj gužvi, ali ne brini, prvi ćete svi saznati. Naravno, oni koji su na Benchu...

P. Cineman
I šta na kraju bi sa tim filmskim forumom!?

Filo je napisao(la):
Jes,ali ne radi bas kako treba ako imas celly 3xx ili k6-x.
I ja glasam za ffdshow. Imam jednu staru makinu k-6II (400mhz) i samo sam sa njim uspeo da pustim DivX bez problema, svi ostali su bili zahtevni za kornjachu. Narocito je seckao kad je kompresija odradjena sa Xvid-om...

Ja sam veoma dugo koristio samo ffdshow za gledanje, ali sam u jednom trenutku primetio da u MV2 plejeru koji koristim filmovi kompresovani XViD-om imaju neprijatno seckanje (ne svi, izgleda da ima veze sa verzijom codec-a kojom je radjen film). Onda sam u konfiguraciji ffdshow-a prebacio da se XViD filmovi dekodiraju XViD codec-om i sada rade ok.

Za bajate masine nadjite ffdshow iz 2003 05 22, ako nisam pobrkao datum, za 2003 i 05 sam siguran...
sto se ostalog tice, jako je bezveze resurrectovati temu, pogotovo 2 godine staru, skroz ste mogli novi topic da pisete...

Dandy je napisao(la):
Ja sam veoma dugo koristio samo ffdshow za gledanje, ali sam u jednom trenutku primetio da u MV2 plejeru koji koristim filmovi kompresovani XViD-om imaju neprijatno seckanje (ne svi, izgleda da ima veze sa verzijom codec-a kojom je radjen film). Onda sam u konfiguraciji ffdshow-a prebacio da se XViD filmovi dekodiraju XViD codec-om i sada rade ok.
Kako si to uradio, ako smem da pitam?

Thanks!

10x na info.
Sto se tice nove teme, ova je vec donekle bila vezana za ono sto me zanimalo, pa sam zato ovde pisao.
BTW Ne pitah za plejer. Cini mi se bsplayer najmanje zahtevan, sta ostali kazu?

Dobro je da je jos neko primetio da ffdshow i nije toliko dobar za nove xvid filmove...

ti bas hoces da se svadjas |>>>

fali mu
1) neki filmovi sa nekim verzijama xvida trzaju
2) neki filmovi sa najnovijim verzijama divx 5.21 i xvid sa ukljucenim svim naprednim opcijama imaju razne poremecaje, konkretno imam 21 gram koji je kompresovan sa vise onih tacaka... (koje se trenutno ne secam kako se zovu, ali ih u starim verzijama ima 1) i qpel, pa mi je pola filma bilo ljubicasto iz ffdshowa,a super izgleda iz pravog xvida...

dakle problemi su retki, ali postoje... (onda iskljucim ffdshow...)

Voodoo_NBGD je napisao(la):
U konfiguracijama stavis da se XVID four-cc dekodira sa "none".
Thanks, ali ja uopšte nemam tu opciju ponuđenu nigde u Konfiguraciji ffdshow-a koji ja imam.

Nazad
Vrh Dno