Šta je novo?

DivX 5.2 ili ffdshow ?

• Začetnik teme Začetnik teme Borko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Borko

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2001
Poena
630
Nije rec o dilemi ovo ili ono. Pitanje je sledece. Ako neko ima instalisan i DivX 5.2 i najnoviji ffdshow, koji se decoderski filtri onda koriste za gledanje DivX filmova,oni iz 5.2 ili iz ffdshow-a ? Ako je moguce to podeseti gde se to radi i kako ? Samo da ne bude da treba da se menja filter merit u samom registryju.

I na kraju da li trebaju oba ili je dovoljan samo jedan i koji ?

Koriste se oni od ffdshow-a. To mozes lako da proveris tako sto instaliras DivX 5.2 i ffdshow, pa stavis GSpot i u njemu otvoris neki DivX film. Videces da postoji nekoliko dekodera za taj format (i DivX 5.2 i ffdshow ce se prijaviti kao "capable for reproduction") ali kad stavis "render", videces da se video komponenta propusta kroz ffdshow MPEG-4 decoder.

Ako imas ovonedeljni ffdshow, onda ide preko ffdshowa... inace moze da se desi da ide preko divxa, zbog visokog merita... najlakse da proveris je da kliknes desnim dugmetom za vreme pustanja filma u mpc-u, pa da pogledas sta ti pise u opciji filters... moze i bs...

Imas u configuration ffdshow-a, pod codecs, tamo gde ti pise libavcodec, ffdshow radi dekodiranje. Tu mozes i da iskljucis dekodiranje nekog codec-a ako ti pravi probleme ili ako hoces da probas preko DivX-a.

Borko je napisao(la):
I na kraju da li trebaju oba ili je dovoljan samo jedan i koji ?

Dovoljan ti je jedan od navedenih

ZoNi je napisao(la):
ja koristim samo ffdshow (i BS Player)... dovoljan je za sve filmove (koje sam ja pustao)
I ja koristim tu kombinaciju ali od kada mi je prijatelj doneo neki materijal koji je snimao svojom digi kamerom koji nisam mogao da otvorim BS playerom koristim i Windows MP classic. Zoom player je isto odlican program.

Nazad
Vrh Dno