Šta je novo?

DivX 5.1.1

Vince Carter

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
649
Linkovi sa zvanicnog sajta:

http://download.divx.com/divx/DivXPro511Bundle.exe
http://download.divx.com/divx/DivXPro511GAINBundle.exe (adware)

Zanimljivo je to da na naslovnoj strani postoji tekst koji bode oči i kojim oni priznaju da su u verziji 5.1. upropastili codec sporoćom, i da je ovaj navodno duplo brži od 5.1! Da li je neko probao? Ja se držim verzije 5.0.5 do daljnjeg...

:!:
Posto je vec bilo reci o "sporosti" novog 5.1 kodeka, ne zaboravite bitnu stvar, a to je da se setovanje "Performance/Quality" promenilo: on sto je do 5.1 bilo slowest se u 5.1 i novijim zove normal, a novi slow i slowest settings do sada nisu uopste postojali, na njima se primenjuje novi algoritam koji daje bolji kvalitet ali je mnogo sporiji...

Dakle ako poredite brzinu starih i novih Divx kodeka obavezno poredite tako sto cete stare postaviti na slowest a nove na normal !

Interesantno.... to nisam znao, a verovatno pise i ja to nisam zapazio. Anyway, odoh da ga instaliram, pa cu videti...

Spor je nenormalno....ono sto XvID u najsporijem mogu uradi za 6 sati, ovaj 5.1.1 radi preko 9...🙁

Bre, nije tako ni los.
codec 5.1.1pro i Dr.Divx1.03. Ima i boljih kao GordianKnot ali me je mrzelo da se zezam, zurilo mi se, a ovo cudo uradilo sve samo, dok nisam bio kod kuce 8)

Star wars2, full screen, na dva diska, za oko 5 sati - slika perfektna

Blade1, za oko 4 sata 512*256 rezolucija fin kvalitet, stim da je na jednom disku.

ja sam probao samo ovu obichnu (znachi ne pro) 5.11 verziju, i zadovoljan sam... two pass daje mnogo dobri sliku, a nije toliko spor kao 5.1... verovatno je pro bolji (ali ne verujem da je mnogo bolji)...

xvoodoo je napisao(la):
ja sam probao samo ovu obichnu (znachi ne pro) 5.11 verziju, i zadovoljan sam... two pass daje mnogo dobri sliku, a nije toliko spor kao 5.1... verovatno je pro bolji (ali ne verujem da je mnogo bolji)...

Evo konkretnih rezultata....DiVX 5.1.1 Pro za 17 sati uradi ono sto XvID uradi za manje od 10....naravno, sve na "najostrijim" setovanjima...s time da XvID daje, po mom misljenju, znacajno bolju (ostriju) sliku.

ma znam ja da je xvid bolji, nego pricham o novom divxu 5.11...

dejandj je napisao(la):
Ja'l probo ko Drdvix 104?

Probam ga ja vec danima, radi 30-50% brze nego 1.03 verzija. Ne znam kako se to desava, isti je codec u pitanju (5.1.1), jedino mi pada na pamet da 1.03 verzija ne saradjuje sa 5.1.1 codec-om, nego koristi onaj stariji 5.1 codec koji dolazi sa njom, bez obzira sto sam ja posle instalirao noviji.

leksa je napisao(la):
...

Probam ga ja vec danima, radi 30-50% brze nego 1.03 verzija. Ne znam kako se to desava, isti je codec u pitanju (5.1.1), jedino mi pada na pamet da 1.03 verzija ne saradjuje sa 5.1.1 codec-om, nego koristi onaj stariji 5.1 codec koji dolazi sa njom, bez obzira sto sam ja posle instalirao noviji.

I meni lici na to!!!
Nisam jos zveknuo 104 ali cu jos veceraske...
Svaka od tih verzija 100,101,102,102p.103,104 se nekako fix-ira za "svoj" codec.
Nisam ove napredne uspeo da pustim sa dvix-om 505...
A stare imaju neki vrlo zgodan bug koji blokira na pocetku drugog psa bas tako, i bas fajlove koje ja dvix-ujem...

dejandj je napisao(la):
...

I meni lici na to!!!
Nisam jos zveknuo 104 ali cu jos veceraske...
Svaka od tih verzija 100,101,102,102p.103,104 se nekako fix-ira za "svoj" codec.
Nisam ove napredne uspeo da pustim sa dvix-om 505...
A stare imaju neki vrlo zgodan bug koji blokira na pocetku drugog psa bas tako, i bas fajlove koje ja dvix-ujem...

Definitivno je tako!
505 je ubedljivo najbrzi.. Ali ako radi. Posle njega je ovaj najnoviji.
DrDvix 104 treba instalirati i to je najprostija verzija da rade svi aviji..
Znaci ne samo codec tj njega ne uopste, vec Drdvix-a

Nazad
Vrh Dno