Šta je novo?

divx 2 divx...

• Začetnik teme Začetnik teme dEXE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dEXE

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
755
Treba mi resenje za jedan problem...
Kako da prebacim divx u divx, znam da ovo nije pametno i ne nameravam ponovo da ga kodiram posto i rezultat ne bi bio sjajan, ali imam ovaj problem:
snimao sam jednu emisiju direktno u divx, pri tome audio naravno u wave formatu, tako da nisam znao koliko ce da mi iznosi konacni fajl od 1 sata, jer posle u virtualdub-u wav prebacujem u mp3... malo sam se preracunao, i stavio na 90% quality 1 pass 4.12 divx codec, u pola pal-a, misleci da ce 45 minuta da mi stane na jedan CD, ali ne moze, posle prebacivanja audija u mp3, ispadne oko 800-900...
dakle vazno mi je da mi stane na 1 CD... kako da izmodifikujem ovaj divx, da mu recimo malo smanjim kvalitet, ili nesto slicno tako da mi stane na 1 CD?

Probaj da u Vdubu, podesavanja za audio ostavis na direct stream copy, a pod videom uradi compression na zeljene vrednosti

😀

ok je to, samo da li ce tako ponovo recimo za 80% da mi uradi kompresiju, tj. fajl ce za toliko da izgleda ruznije ili ce recimo ako je vrednost pre bila 90% a sad stavim 80% samo smanjiti za tih 10%, kao da sam prvi put namestio na 80% bez ikakvih drugih gubitaka.... mislim, sumnjam... 🙂

Tako sam i ja ranije radio, samo zato sto nisam imao prostora na hardu. Inace, optimalno bi ti bilo da, kao sto verovatno znas, grebujes u nekom loseless codecu pa da radis two-pass encoding u divx, i tada bi trebalo oko 2h da stane na cd, ma mozda i vise jer nije pun pal.

ELEM, ja sam ranije, ne znajuci to, radio bas u 90% kompresiji pa posle rekompresovao u 75-80% da bih mogao da sprzim u CD i nisam primetio veliku razliku u odnosu na grebovanje direkt u 75%-80%, sto ne mora da znaci da nema razlike. Probaj, pa vidi. Inace ako ti se to ne svidja, nabavi diskove od >700MB pa przi 😀

probao sam i ne ispada toliko lose....
2 pass ne koristim jer nemam bas nesto prostora, a inace pri tome kad ides 2 pass koje setingse koristis?

i jos jedno pitanje, da li u konfiguraciji divx-a treba ukljuciti ono deinterlace?
Takodje kada se kodira u virtualdub-u da li treba primeniti i neki filter sa kojim se dobijaju bolji rezultati (deinterlace? i koji?)...

I jos samo 🙂, gde se bre u virtual dub-u nalazi croping, tj. hocu da secnem malo ivicu slike pri kodiranju, crni obod i neke bele tackice pri vrhu, nikako ne mogu da ga nadjem?

dEXE je napisao(la):
I jos samo 🙂, gde se bre u virtual dub-u nalazi croping, tj. hocu da secnem malo ivicu slike pri kodiranju, crni obod i neke bele tackice pri vrhu, nikako ne mogu da ga nadjem?

"null transform" filter.

Za "two pass" ti ne treba puno vise prostora, "stat" file (koji nastaje u "first pass"-u je 10-20MB). Bar je tako sa Nandub-om...

Za sva ostala pitanja, najbolje ce biti da proucis:

http://www.divx-digest.com/articles/index.html

Nazad
Vrh Dno