Šta je novo?

Display ili grafika?

probao sam i drugi monitor i isto se desava, zabrljana je slika.
Fotografija0154.jpg
Fotografija0156.jpg
znaci da je otisla graficka. a ako mi ne izbacuje sliku na displayu od laptopa, kao sto izbacuje ovu na monitoru, je li moguce da je i on otisao?

kakve su cene grafika za laptopove i da li je isti fazon kao na desktop racunarima, da ima pci i agp slot i da se moze staviti bilo koja grafika ako je isti slot?

Mikav, pekao sam grafiku u rerni kako si i napisao i nista, isto opet. na displayu nema slike a na monitoru bude zabrljana.
Fotografija0162.jpg
Fotografija0164.jpg

Poslednja izmena:
samo jedan konektor sam otkacio, valjda glavni kabal sto spaja plocu i display. koji ima drugi kabal, jel od invertera?

sad vidjoh, samo ima glavni flat kabal i kabal sto ide u inverter.

jesam, otkacio sam oba i opet isto. ajd grafika je sigurno otisla sto se vidi na monitoru, al me interesuje da li je i displey pokvaren jer nema nikakve slike kao sto ima na monitoru?

jesam, otkacio sam oba i opet isto. ajd grafika je sigurno otisla sto se vidi na monitoru, al me interesuje da li je i displey pokvaren jer nema nikakve slike kao sto ima na monitoru?

Vjerovatno su ti to posljedice od prijašnjeg kvara na displeju. Izgleda da su obe stvari otišle.

volio bih da ga mogu odnjeti u servis pa da vide sta je sve otislo. kad zivis u selu pa nema servisa blizeg od 100km:mad:.

zamenio sam graficku i slika je normalna, znaci nije display bio pokvaren vec samo grafika.

super
koliko si platio drugu grafiku i koja je
mozda da probas opet u rernu staru grafiku

kuvar kuvar al dva laptopa sredjena za vikend
sad su trenutno u fazi maltretiranja posto idu za na poklon sestricima a tek tamo pocinje tortura

nasao sam preko oglasa geforce 9300m gs za 5600 din. skupa popravka, u servisu traze od 60 do 100 evra za zamenu cipa, ruke izadju pola cene. a u Nemackoj 100 evra citav laptop.
ne znam vredi li je ponovo peci kad prvi put se nije popravila. garant je cip otisao pa rerna ne znaci nista.

Poslednja izmena:
ako imas vremena probaj
znaci ugrej rernu na 200 stepeni, da pojasnim ukljucis rernu podesis 200 i cekas oko 20 min da se zagreje
razvuces foliju preko zice iz erne i na nju postavis plocicu a pod coskove plocice podmetnes kuglice od ali folije da ne lezi cela ploca na foliji
ubacis u rernu
posto si vec probao sad ostavi 10 min
obavezno navuci rukavice kad izvlacis iz rerne, ja sam jednom vadio drzeci mokru krpu i kad me je opeklo tgao sam malo sto je bilo dovoljno da spadnu neke komponente
ostavis da se ohladi i probaj
ako ne zelis da ponovo probas i ne znas sta ces sa plocicom mozes je poslati meni
da je cip otisao ekran bi ti bio crn ne bi bilo nicega
a kod tebe je bilo iskrivljene slike artefakata itd

probacu onda ponovo kad stignem pa javim sta je bilo.

Vrh Dno