vidi posto menja situaciju na monitoru kada udje u bios, i da kazemo na bolje
to mi je jos jedan pokazatelj da je grafika u pitanju
sad zavisi sta odlucis da radis uopste sa laptopom
prvo bih ponovio da skines karticu i ocistis slot , recimo pumpa za bicikl da izduva eventualno iz slota prljavstinu
a zatim tvrdom gumicom za brisanje ocistis i kontakte na kartici
kad si vec u radnji isto ucini i sa memorijama
pa probas tako obe varijante i sa ulaskom u bios i sa ulaskom u win
jos jedna stavr koja moze pomoci je da izvadis pateriju i konektor od napajanja i onda jedno pet sest puta drzis pritisnuo dugme za paljenje po 20 sekundi,
pa opet probas obe varijante
ako ne bude promene a sracunas se da u krajnjem slucaju ako je displej 150 evrova i odlucis se za kupovinu drugog onda
ides na pecenje graficke kartice u rerni
mada ako to dobro uradis nece joj biti nista u smislu neces je pokvariti ako je isparavna a ako je neispravna mozes je popraviti na taj nacin
znaci zagrejes renu na 200 stepeni izvadis resetku iz rerne stavis aluminijumsku foliju preko , lepo to zategnes , poravnjas
stavis graficku tako da procesor graficke bude gore , pod coskove kartice postavis kuglice od folije , da ne bi kartica lezala na foliji nego da ima malo lufta,
ubacis u zagrejanu rernu na 9 minuta, ni slucajno vise
posle 9 minuta polako izvadis ostavis malo da se ohladi, vratis karticu vratis kulere i probas
kod 95 posto ljudi koji su ovo radili a i ja stvar uspeva
ako paljivo odradis to sa rernom nece biti grafickoj nista
poslednjih 10 godina sam radio u firmi koja je proizvodila ploce sa mnogo vise komponenata nego sto ima ploca od laptopa i one se pustaju da prodju kroz reflow ili ti rernu koja ima pokretnu traku a unutra duva vruc vazduh
princip je isti sve su ostalo nijanse
samo lepo ocisti pastu sa grafickog procesora
i ako na kartici ima neka plastika zalepljena li nesto slicno skini za ostale komponente ne brini
ovde se sasvim lepo vidi kako da skines graficku i memorije a i sve ostalo
http://www.youtube.com/watch?v=l-3i8mns68g