Šta je novo?

Display driver stopped responding and successfully recovered

Imao sam i ja ovakav problem, pucanje drajvera kada je graficka bila klokovana na 975Mhz, pri 100% opterecenju temperatura je na GPU#3 prelazila 86c sto je dovodilo do pucanje drajevera i pregrevanje naponske.
Graficka je prolazila sve testove bez problema, Warhead Benchmark, FurMark i ostale, ali kada sam koristio GuiMiner drajver je pucao i temperatura je bila veoma visoka.
Uzmi GPU-Z i pri opterecenju prati sve tri temperature, videces da neka ide u nebesa.

Odnesi kartu na reklamaciju. Ne treba da pričaš sa botovima u Sapphire podršci. Karta je falična.

Kod mene sa asus 6850 se pojavljuje ta poruka ( Display driver stopped responding and successfully recovered ) ali samo u zimskom periodu kad je hladno u sobi, znaci slika se ukoci i potom sledi ta porukica:) i to se desi par puta, cim se sobna temp podigne i racunar jedno vreme radi sve funkcionise normalno. Koja je tu fora?

Cold boot problem na karti? Pa da li ti je u sobi -100C :d

Pa nije bas -100C :D
Ma dok pecka ne zagreje bude 10ak stepeni mozda malo manje nisam bas merio zimus :)
Jel to problem na karti, mislim jel je neispravno ili jednostavno to tako treba?

Evo da se i ja prijavim sa mojim problemom! Imam ovu graficku http://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-hd-7850-2gb-gddr5-11200-00-20g/comp_comp_vga/130/3171 i imam problem kao sto je imao The Stig, znaci nema sta nisam probao stavi nove drajvere stavio beta drajvere 12.4, 12.6, 12.7 i sa svima mi se to desava ali ne u igrama nego kada sam u firefox-u i surfujem netom. Kartica jeste overklokovana ali kada sam u firefoxu i surfujem jedva da se i greje a ventilatori su podeseni na 20% da rade, dok kada udjem u igrice e onda zna da ode i do 55 ali to je koliko vidim normalno za nju tako da verujem da nije to problem. Pokretao sam sve zahtevnije igre i graficka ih sve gura bez problema znaci nema pucanja drivera i iskakanja iz windowsa zbog overklokovanja ili zamrzavanja slike i sarenog ekrana a igre su BF3, Crysis 2, Batman AC, Metro 2033... Zaci sve fura u full u dx11.

Nekada prodje ceo dan da mi se ta poruka ne pojavi kao sto je to bio slucaj danas i juce i da malo pre uzmem coveku da odgovrim na drugom forumu i pocne tu poruku jedno 5-6 puta da mi izbacuje i to sve u intervalima te se vrati pa nije proslo dugo evo ga opet.

Sta raditi? Da ih zovem i da im kazem o cemu se radi ili direktno ici tamo? Sto se tice ostale konfiguracije sve mozete videti u moj masina pa ako imate neki predlog ili vam je nesto sumnjivo de recite da nadjem i ja resenje za ovaj problem.

Jos nesto kada sam ubacio ovu memoriju iz podpisa bila je na defoltu 1333 pa sam je u biosu digo na 1866 koliko i sama radi a jos sam flesovo bios od maticne ali to mislim da nema veze jer sam tu poruku da mi dajveri prestali da rade pa da su se vratili dobijao i sa starim biosom na maticnoj.

Poslednja izmena:
^mislim da je to slab napon u 2D-u... Postoji nekoliko resenja, ali najbolje bi bilo da zamenis i probas sa drugom karticom, jer ako ne moze da izdrzi hw-acc flash playera mozda ce pucati i u obicnim playerima dok budes gledao neki film.

edit:
probaj da iskljucis hw acc. u firefoxu i flash playeru.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno