Obveznice su se smatrale safe havenom. Sada to više nisu. Paradigm shift.
Pa to i jeste poenta. Da budeš na pravoj strani trejda, ne na suprotnoj od kretanja tržišta.@CTR99 uz duzno postovanje ja ne vidim kako ti i slicni ne radite isto to samo na drugoj strani spektra.
Troluje vas malo tip, ali koliko trolova ovde ima, nije da niste i zaslužili malo trolovanja. U ostalom, navikavajte se, kad kripto zaroni, doći će puno njih da se podsmeva. Tada se setite da sam vam na vreme i bez trolovanja pričao da ne znate šta radite. Kevin je postavio odličan video na temu:
Troluje vas malo tip, ali koliko trolova ovde ima, nije da niste i zaslužili malo trolovanja. U ostalom, navikavajte se, kad kripto zaroni, doći će puno njih da se podsmeva. Tada se setite da sam vam na vreme i bez trolovanja pričao da ne znate šta radite.
@CTR99 uz duzno postovanje ja ne vidim kako ti i slicni ne radite isto to samo na drugoj strani spektra.
Baš je sve fino pogodio morbius, svaka mu častJesi, na vreme si pričao da treba pobeći iz ove priče najdalje krajem 2018. Keep up the good work.
![]()
Predviđanja i opklade - kada će kripto balon pući?
Hajde da vidimo ko će najbliže da pogodi. Pitanje je kroz koliko vremena će se sadašnja cena kripto valuta strovaliti i koliko će vredeti BTC u najvišoj tački? Ovo naravno ima smisla samo ako ostane sadašnja situacija gde je BTC kralj kriptovaluta, ne forkuje se do nebitnosti i ne pojavi se...forum.benchmark.rs
Uz dužno poštovanje, pogledaj malo pažljivije.
Jesi, na vreme si pričao da treba pobeći iz ove priče najdalje krajem 2018. Keep up the good work.
12k do kraja q3, očekujem neki rilif u oktobru i novembru, ponovo pad decembar i januar.
Ajd kad se zezamo, da bacimo i kad će i koliki ATH. 150k novembar 2024. Da se vidi da sam obuhvatio šire gradivo, Polka i Chainlink idu preko 150 dolara. Mark my words, al samo ako sam pogodio.
Cena zlata će da padne minimum 10% do kraja godine.
Baš je sve fino pogodio morbius, svaka mu čast![]()
![]()
![]()
sry, bio sam napisao, ali mi je weasel ili koji već admin zadužen za ovu temu, obrisao post u kome sam između ostalog napisao da neću deliti svoje konkretne pozicije, ali ću reći da li sam short ili long u određenom trenutku i šta sam skratio. Konkretno jesam short BITO, skratio sam nešto pre poslednjeg mega rally-ja i nisam mislio da će ići ovako visoko, tako da me je boleo squeeze... but shorts will print, držim ih i dalje..."put the money were your mouth is"
Pokazi nam short poziciju ili batali priče za malu decu ako nemaš otvoren short
Ili nemas para pa samo lupetaš
Ili ne znas kako to da uradiš tek onda nemaš pojma o marketu
Ili nisi siguran u to sto pričaš
Te priče ja to ne radim jer ja sam makro su za tviter infuensere.
Jer ako znas 100% u kom pravcu ide cena.. A ti ne uzmes zaradu od toga.. Samo se vrati na ono gore sto sam naveo kao razloge
Ali, treba paziti, seasonality je u aprilu drugačiji. April je istorijski jak za ekviti, a slab za obveznice. Naravno, "past perfomance is not a gurantee of future returns"...
Čuvaj se svraba, ne slušaj ga 🙂@morbius vrati se, sve ti je oprosteno.
Nego da li je neko kupio dip za neku mega brzu zaradu? Ja sam uzeo ali pitanje je u kom trenutku izlazim. Javlja se onaj standardni svrab.
P.S.
SOL sam uzeo onako jer on lepo skace i lepo pada. Nisam znao sta sa ostatkom. 😀
Hajde znalački nam objasni kako to Saylor ima likvidacionu cenu, kako se ona računa?druže, moji postovi se isto brišu, ne znam gde je spam i troll..?
poslednji postovi su mi isključivo o tržištu iz moje perspektive. Izguglaj bar etimološko značenje reči "forum" za početak. Hvala na razumevanju.
.
.
na temu..
dakle sledeći je izgleda CZ za 'delete'... koji je beše Saylor-ov liquidation price? Mislim da su ovo realne pretnje za tržište kriptovaluta s obzirom na okultni status nekoliko ljudi u kripto svetu... svi znamo koji uticaj je imao FTX. Ko može da obeća da i drugi veći činioci nisu overleverage-ovani ušli u ova turbulentna vremena? Ja kao investitor, bilo na short ili long strani, sam zabrinut za tržište.
Zakonom spojenih sudova se "nerazvijeni" deo sveta primakao zapadu toliko da zapad vise ne moze izvlaciti dovoljno dodatne vrednosti (opljackati dajuci naprintane pare) i imamo globalnu inflaciju koja najvise pogadja one koji su svoj rast bazirali na printanju para i potrosackom drustvu.
To sve ce dovesti do porasta populizma i nacionalizma sto se lagano nazire po francuskoj a to je samo pocetak.
ima nešto što se zove dug, kada uzmeš pare koje nemaš, moraš da ih vraćaš u određenom roku. Još ako je ono zašta koristiš zajam i kolateral, tj. pokriće za taj isti dug, onda banka dodatno određuje rizik za tebe. Ne znam koji je tačno njegov liquidation price, ima negde na netu se provlači 3,5k...Hajde znalački nam objasni kako to Saylor ima likvidacionu cenu, kako se ona računa?
Kladim se da ne znaš ni da prepričaš Tviter likove koje pratiš i koji pišu te gluposti.
Za mene nije besmisleno uz svo dužno poštovanje. Više puta sam napisao koliki rizik leži među kriptovalutama, a najopasniji je onaj koji je nejasan jer nije ni regulisan kako treba, tj. uopšte. S druge strane, mislim da je najbolja stvar za budućnost kripta, da se svi ovi retardirani akteri unište i da počne od nove baze. Ovo odavno nije priča koja obećava. Po meni...Nema takvih dugova Microstrategy. Imali su kredit od 205m kod Silvergate koji su sada vratili sa popustom.
Vecina zaduzivanja im je sa rokom dospeca od 10godina i to preko senior notes. Najveci deo kupovina im je iz sopstvenih sredstava. Likvidaciju su imali za neki mali deo BTC kupovine, mozda par procenata portfolija i ta likvidacija je bila smesno niska, tu oko 3.5k sto znaci da raspravljati i pominjati likvidaciju Microstrategy je besmisleno.
Sta predlazes kao alternative nadolazecoj sigurnoj velikoj krizi?Za mene nije besmisleno uz svo dužno poštovanje. Više puta sam napisao koliki rizik leži među kriptovalutama, a najopasniji je onaj koji je nejasan jer nije ni regulisan kako treba, tj. uopšte. S druge strane, mislim da je najbolja stvar za budućnost kripta, da se svi ovi retardirani akteri unište i da počne od nove baze. Ovo odavno nije priča koja obećava. Po meni...
Svako tumači tržišta na svoj način, pa ćemo videti ko je u pravu. Ja i dalje ciljam na sub 10k, a onda ćemo videti gde dalje, zašto ne i 5k...otom potom.
.
.
Podsetio bih samo da se svetski AUM bazira na 60-40 strategiji. Ta strategija je katastrofalna s obzirom na režim u kome se nalazimo. Tek smo na početku velikog unwind-a.
Kripto nije safe haven, naprotiv, ima visoku betu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari