Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, definitivno deluje tako. Ali ako mi, casual trejderi to primetimo, uvek uzmem u obzir da će možda kontra. Da nas neko manipuliše.

Meni ovaj period deluje kao da se BTC baza holdera ukrupnjava. Da samo najveći holderi uvećavaju količinu BTC-a i da trenutno otimaju od srednjih riba.
 
Svakako interesantna situacija. Ja se nadam da su se i manje ribe opametile i ne prodaju nista ispod 19k. Nadam se da smo dotakli dno 🤞
 
Bilo je vecinsko misljenje i da ce oktobar biti zelen pa po svemu sudeci nista od toga.
Uleteo sam bezveze u neke ordere ocekujuci brzu zaradu.

Zato sam juce morao da pazarim jos USDT-a da bih sad spreman cekao wickove i trebace mi ovih dana jos.

I stalno neko vijanje wickova, kao usisivac mi izlaci pare...
 
Ne znam što bi neko očekivao zeleni oktobar, oktobar je statistički najgori mesec za berzu. Tek samim krajem meseca obično kreće Halloween rally kao lagani uvod u božićnu sezonu.

Globalna situacija je crna, upozorenja stižu sa svih strana. Samo se čeka ko će biti prva domina koja će pasti, hoće li to biti Credit Swisse, Deutche Bank ili neko treći. Špekulanti su međutim još uvek u greed modu, svaka crna vest im podiže očekivanja da FED mora da reaguje i prekine zatezanje kamatnih stopa.
 
Svakako interesantna situacija. Ja se nadam da su se i manje ribe opametile i ne prodaju nista ispod 19k. Nadam se da smo dotakli dno 🤞
Niko se nije opametio. Nema to veze s pamecu vec s trgovinom. Ljudima s berze apsolutno nije bitno jer ako ima tendenciju da pada onda ce shortovati. Mi smo statisticka greska sto se tica kolicine novcica koju drzimo i koliko uticemo na cenu.

I dalje ostajem pri tome da najveci pad nismo videli i da je jos rano.

Sto se oktobra tice iako je vecina smatrala da ce da se zeleni i dalje smatram da smo u preslikanoj 2018-oj i da ce se lagano crveneti do kraja godine.
Januar i februar je period kada ocekujem najvecu krizu i moguce dno. Ako bude padalo kupovacu sigurno, vec sad imam postavljene neke niske ordere za LTC. Videcu sta jos moze da bude zanimljivo za hvatanje.

Ako imate nesto novca na berzi svakako nije losr da stavite neke niske ordere ako padne na tren makat, vidjali smo to bezbroj puta.
 
Sta znam, meni je apsolutno ocekivano. Nema nikakvog razloga da skace. Onaj fake na 22K je navukao neke ljude ali je instant roknulo. Jasno je u kom smeru se cena krece, samo ne znam jel bas svima jasno.
Ostala mi je jos sacica novcicai istovaricu sve pre kraja meseca. Odmah stavljam buy ordere nize. Fed bi trebao 1 novembra da ima sastanak oko kamatne stope tako da cemo videti u kom ce smeru. Ocekujem novu crvenu mesecnu svecu zatvorenu a posle toga manji skok.
Verovatno brzinski obrnem neke pare i prodam opet, cekam vecu krizu za buy.
 
Ja mislim da u najgorem slucaju ce biti sideways 18k-20k, sa vikovima i otresanjem short i long trejdera.

BTC nikad nije imao 4 kvartala u crvenom.
 

Prilozi

  • IMG_20220919_103549_161.jpg
    IMG_20220919_103549_161.jpg
    35.9 KB · Pregleda: 152
Zanimljivo. PPI podatke (indeks cena proizvođača) za septembar 0,4% prvi put su ove godine objavili pre CPI podataka (indeks potrošačkih cena/inflacija). Uglavnom su ih puštali 1-3 dana posle CPI podataka.

Ono što upada u oči je popriličan rast PPI. Naime, posle naglog pada sa junskih 1% na julskih -0,4%, u avgustu je porastao na -0,2%, da bi u septembru skočio na 0,4%. Ovaj porast, drugi mesec za redom, ukazuje na moguće uspostavljanje novog trenda rasta cena proizvođača. Ako se ovaj trend PPI nastavi neminovno se pre ili kasnije mora odraziti i na novi porast inflacije.

Što će reći da sutrašnja projekcija CPI od 8,1% nije tako sigurna i da, ako već sutra ne dođe do negativnog iznenađenja, sledeći mesec bi (u slučaju novog, trećeg, porasta PPI za redom) mogao biti hladan tuš za tržišta, u vidu novog “iznenadnog” povećanja inflacije. Tim pre, imajući u vidu potez OPEC+…

https://www.investing.com/economic-calendar/cpi-733
https://www.bls.gov/news.release/ppi.nr0.htm
https://www.bls.gov/ppi/latest-numbers.htm
 
Evo ga 82% 😄.
Sto neke rece, treba da skine nulu da se vratim na nulu..Ali od kad su promenili logo ide na bolje :)
 
Ide, ide, ali ja moram da cekam jos prilicno..mada i ne zurim nikuda. Jel se zna sta je razlog za skok?
 
Tether je navodno sada potpuno pokriven obveznicama američke vlade, ako hoćete da im verujete. Prodali su kažu korporativne obveznice i sada imaju najbolji collateral. Navode da je ovo deo njihovih napora da pokažu transparentnost, ali pet godina već odlažu obećani pregled svoje imovine, pre dva meseca su ga ponovo odložili.
 
U nekoliko navrata smo se spustali do 19k/18,5k sledece spustanje na 18,5k ocekujem probijanje i novi lower low.
Neko moje vidjenje da bi dno trebalo da bude u narednih par meseci vrednosno ne ocekujem da cemo se spustati ispod 13,5-14k.
Svakako blizimo se dnu i trebalo bi se spremati za shoping. Downside je 30-40% sa trenutne cene dok je upside daleko veci i treba se pozicionirati u skladu sa tim.
 
Za BTC ne moram biti u pravu samo sam izneo svoje misljenje i podelio sam sa vama moj plan da sve svoje long term kupovine odradim najkasnije do februara/marta. Ne mislim cekati slepo sa 100% kapitala u dolarima tu neku zacrtanu cenu od 13,5k jer cesto ne dodje to sto cekamo ili mislimo da je bottom.
A ako sklizne ispod 10k (sto uopste trenutno ne razmatram kao mogucnost) likvidnost imam i mogu da dokupim instant.

Ova pozicija za BTC je iskljucivo jer smo do sada imali 3 ciklusa gde se cekao halving pa tek posle toga smo imali pump cene.
Za naredni ciklus mislim da ce halving I meseci pre halving-a biti sell the news event.

Od altova meni je trenutno najzanimljiviji Quant naravno za short poziciju. Za svaki skok od 20$ dodajem po malo (stepenasta prodaja). Likvidacija mi je nesto preko 1000$ po novcicu gde bi on uveliko pretekao BTC po market capu sto je vrlo tesko a vremena i strpljenja imam. Za short poziciju sam se odlucio najvise posmatrajuci chart QNT/BTC gde je on na ATH u odnosu na BTC. Jutros sam dodatno pojacao poziciju na 179$ pa polako.
Short poziciju branim ne samo dolarima nego i coinima koji su mi long term hodl, u odnosu 60/40 u korist dolara. To mi omogucava da ukoliko vidimo kratkotrajni pump ostali coini ce povecati margin jer ce rasti zajedno pozicijom koja je u shortu a coini su svakako long term i sigurno ne bih prodao svoj BTC na 19k niti Eth na 1.300$

Znam da ima ljudi koji akumuliraju QNT ne bih da me pogresno shvatite ali u bear marketu bilo koji alt koji bi napravio 4X ja bih otvorio short bez obzira da li je ETH ili SOL ili QNT sticajem okolnosti sada je to QNT znaci nemam nista protiv projekta niti coina jednostavno mislim da je ovo suvise dobra prilika da bi se propustila.
 
Ček, kako misliš da bi sa cenom od 1000$ pretekao BTC po market capu? Trenutni mc mu je oko 2.15 milijardi, sto znaci da bi sa cenom od 1000$ bio negde na oko 15 milijardi. Podseticu da mu je ath bio na oko 420$ i verujem da može nazad na novi ath, mozda ne sada u bearu, ali u nekom momentu sigurno da.
 
Ček, kako misliš da bi sa cenom od 1000$ pretekao BTC po market capu? Trenutni mc mu je oko 2.15 milijardi, sto znaci da bi sa cenom od 1000$ bio negde na oko 15 milijardi. Podseticu da mu je ath bio na oko 420$ i verujem da može nazad na novi ath, mozda ne sada u bearu, ali u nekom momentu sigurno da.
Moja greska dolarski jeste to je 12 mlrd kada sam racunao kalkulisao sam 120 mil novicica a ima 12 mil, ali svakako ne menja mnogo jer sam se na short odlucio gledajuci BTC chart koji je sad na ATH i ne verujem da moze da ide jos 7x konstantno do 1000$ gledajuci celu sliku ekonomsku sliku kako Evrope, SAD i da ne duzim. Cak i da dodje do 1000 mogu da obezbedim dodatni kolateral do 2000 bez problema. Tako da no stress, ja ovo gledam kao trejd koji bi trebao da traje od 3-6 meseci i verujem da ce opet sici na 40$ kao sto je bio pre samo 3-4 meseca.
 
U nekoliko navrata smo se spustali do 19k/18,5k sledece spustanje na 18,5k ocekujem probijanje i novi lower low.
Neko moje vidjenje da bi dno trebalo da bude u narednih par meseci vrednosno ne ocekujem da cemo se spustati ispod 13,5-14k.
Svakako blizimo se dnu i trebalo bi se spremati za shoping. Downside je 30-40% sa trenutne cene dok je upside daleko veci i treba se pozicionirati u skladu sa tim.
Slicno razmisljamo samo sto ja mislim da ce altovi malo jace potonuti. Naravno ne svi ali neki. Ako bi BTC isao dole 30% od ove cene, altovi bi od 40-50%. Uglavnom meni su orderi postavljeni na vrednosti iz prilozene tabele. To smatram nekim svojim dnom pa cak i da cene padnu 20-30% nize. Zasto sam odabrao te coine nije bitno imam svoje razloge. Tako da cekam pa app. Ne pratim grafikone i kojekakve youtubere nego idem po osecaju. I bolje se osecam kada ne posecujem forume posvecene kriptu i slicno zbog mnogo razlicitih informacija koja su uglavnom puka nagadjana i necije zelje. Pratim desavanja u svetu i na osnovu toga kupujem/prodajem. Prosli bull mi je doneo stan, u bear-u sam ga opremao dok sam cekao zavrsetak radova, plus dodatno zaradio jer sam poprilicno trejdovao ( uglavnom ETC, SOL, DCR, STRAX ) sto inace ne radim jer sam long term hodler ali isplatilo se. Ako sve bude po planu useljenje krajem/pocetkom godine a sa tim i da lagano dotaknemo dno. U najgorem slucaju ako mi ne prodju orderi imacu visak usdt-a. I dalje sam 90% u kriptu. Trejdovao sam sa nekih 10% svog portfolia.
 

Prilozi

  • 1.jpg
    1.jpg
    65.5 KB · Pregleda: 66
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno