Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, složićemo se da se ne slažemo, ali to ne znači da vam je pametno da nastavite tako da mislite. Doduše, Ako vam je lakše, možete da date sebi i odušak i pišete da *enis pattern vredi kao i svaki drugi, ali bolje vam je da sebi priznate da ste noob-ovi i da provedete mnogo više vremena u praćenju tržišta i edukaciji nego da to što mislite da znate delite sa nama random likovima na internetu. To što pišete smo svi prošli, i slično razmišljali u prvih godinu ili dve godine u kriptu i berzama.

TA nije sveto pismo ni naravno bezgrešna, ali pisati da je beznačajna je u najmanju ruku noob-ovski.

Ne znam za tebe, ja sam na berzi od 2007. Prvo sa pravim hartijama od pravih firmi (40k, da ne bude zabune) a sada se ovde zezam sa par K, hoću to JA da prokockam a ne brokeri.
Onda nisam imao pojma o TA pa sam slušao brokere kojima je, jelte to glavni alat i znaš šta, nisu se proslavili!
Prvo su sahranili moje hartije pa su onda sahranili i svoje firme, promenilo se 4 brokerske kuće kada sam na kraju izašao skoro pa praznih džepova.
Slušao sam ja te njihove analize onoliko, ajd kad već ja ne znam (i ne stižem) da pustim to profesionalcima.
I znaš šta sam zaključio, na osnovu rezultata naravno, TA je odlična kada pogodi, a kada omaši e onda je bilo "krastavac, desi se, šta ćeš...", pa bolje da sam pitao za savet baba Kuranu.
Prema tome, neka svako radi kako misli da je pametno ali kvalifikovati druge kako su, eto noob-ovi pa nemaju pojma je u najmanju ruku neumesno. Prvo ne znaš ko kakvog iskustva ima iza sebe a zatim i ne uvažavaš realnost. Pa svi vidimo da se iscrtavaju diagrami kako kome padne napamet, sve naravno utemeljno na TA logici koja je u biti vrlo prosta a to je: "mož da bidne al ne mora da znači".
 
Moja sestra od tetke je desetak godina radila u jednoj brokerskoj firmi u Torontu i mislim da bi se složila s tobom o tim čartovima. Po njenim rečima to je sve intuicija i sreća. Na kraju je napustila taj posao jer je mnogo stresan. Jesu dobre pare, ali nervi odu.
 
FOMC blago promenio narativ o QE, sugerišući zatezanje labave finansijske politike. Dolar eksplozivno raste dva dana, dok zlato strmoglavo pada. Za sad nema većeg uticaja na stocks, bonds ili kripto, ali treba pratiti kao soko.
 
Moja sestra od tetke je desetak godina radila u jednoj brokerskoj firmi u Torontu i mislim da bi se složila s tobom o tim čartovima. Po njenim rečima to je sve intuicija i sreća. Na kraju je napustila taj posao jer je mnogo stresan. Jesu dobre pare, ali nervi odu.
Čartovi ne služe za to.
Oni služe da bi pronašao dobar ulaz i postavio sl i izlaze.

Risk / reward i % su jedino bitani.

Pisao sam već X puta na tu temu...
Niko, ali niko nema 100% win rate...
Jedino je bitno na kraju dana / nedelje / meseca / godine kad se sračunaš, da ti win rate bude u plusu.

Isto, jedna jako bitan stvar je sa kolikom cifrom se trejduje... Kome je balans preko 100k, njemu je dovoljno par % na kraju meseca i odlično.
Tih par % se može napraviti sa jednim trejdom, ili 2-3-5 manjih, ali ako neko trejduje sa 100$, onda mu tih par % ne igra ništa bitno, pa mora napraviti gomilu trejdova. To je mnogo teže napraviti. ( ako te ne mrzi, pronađi par mojih postova od pre 2-3 nedelje gde sam objasnio strategiju o 1% na dnevnom nivou sa mikro trejdovima)

U principu, najbitnija je disciplina... i to kad se savlada, sve ide lakše.

edit:
A ovo za nerve se slažem, ali veruj mi, vremeno oguglaš i isključiš emocije skroz.
 
Poslednja izmena:
BTC se iscedio do skoro 35 k, ako propadne ispod 34300, verovatno tobogan do 31 ili 30 k. Za ispod toga, pitaj Boga gde može da završi.. 😵😵
 
Ako BTC padne ispod 34, sledece nedelje je 1000$$$. Ljudi Petak je, u Ponedeljak ce opet biti kao i juce, prekljuce. Eth dramaticniji dance ima.
 
Ja govorim da vazduh trepri kao da nebo gori, a napljuvaste me 😂.
Evo kakva je situacija, btc krvari, altovi ga prate i polako krvare sto nije karakteristicno za kripto. Obicno altovi propadnu dva ili tri puta vise. Kad krece ovako da btc propada vise od altova to je bar do sada bilo tako da je to tek pocetak, u sledecem talasu ce altovi da nadoknade taj pad, u trecem ce da bude masakar, ali to ne znaci da nece biti i 4-tog a mozda i 5-tog. Bice krvi do lakata 😂
i shoping time 😉.
 
Mrtvo puvalo. Ja se zaleteh na 400, pa jos na 350..Sreca pa sam ga se ratosiljao jos ranije, al me utero u minus posteno.
 
krastavac, zaebah se..Ko zna, mozda posle 10 god konstatujem da je trebalo da ga zadrzim.
 
Za par godina ćemo videti šta će biti sa njim, sada je loša investicija. Ja planiram da ga uzmem za jedno 2 godine kada meda doživi potpunu renesansu. Odličan je projekat. Ako zaživi, eto lepe raketice na njemu.
 
  • Like
Reagovanja: MPM
Količina FUD-a i straha je na nevidjenim nivoima. Kinezi gase mašine, hash rate se prepolovio. Samo čekam kada će Elon da Tvituje da je sada 50% hash power-a iz obnovljivih izvora, pa da nastavimo dalje. :)

Inače, baš to što Kinezi gase su obnovljivi izvori, ali za potrebe manipulacije.....
 
Količina FUD-a i straha je na nevidjenim nivoima. Kinezi gase mašine, hash rate se prepolovio. Samo čekam kada će Elon da Tvituje da je sada 50% hash power-a iz obnovljivih izvora, pa da nastavimo dalje. :)

Inače, baš to što Kinezi gase su obnovljivi izvori, ali za potrebe manipulacije.....
Samo je pitanje vremena. Bukvalno napadaju ljude po twitteru i nude im da sele rudnike u teksas pa i u kaliforniju. Obzirom da je Kina nagazila rudare jedini logican rasplet je da se ovi stvarno presele.
Bitman 16-og krece s prodajom novih asica za ltc i doge, kapiram da ce vecina tih uredjaja zavrsiti u US.
 
Crnjak. Kripto me sam po sebi ne brine, trebalo bi da ima par meseci akumulacija i nastavi dalje. Ako se altovi do kraja dana malo oporave, opet će im ukupni cap zatvoriti nedelju iznad 21WMA, to ne izgleda uopšte loše. Ali berze stoje očajno, sve je spremno da pukne kao zvečka. Vidi ovaj M na Dow Jones Industrial.

screenshot.png

Sad, i dileri na berzi vole da uzmu profit isto kao i mi, tako da nije nemoguće da ovaj mali niks ne bude ništa ozbiljno, ali kako kripto danas pada u očikivanju otvaranja berzi sutra, postoji rizik da je masakar počeo. Ja sam konsolidovao dosta altova u BTC, spreman da ga istovarim ako vidim zlo očima.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno