Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jedina i velika razlika je što ovaj petak ne ističu mesečni, tromesečni i šestomesečni fjučersi, a to je mnogo velika razlika, pa imaj to u na umu ako budeš išta činio ;)
Obicno spot cena utice na cenu futures-a, a ne obrnuto.
 
tu su konzole ko hoce da se igra :)

Probaj da nađeš konzolu da kupiš, ako možeš. Nestašica čipova je svuda, delom i jer su korisni čipovi upošljeni za pravljenje šitina. To se u ekonomskoj teoriji zove "gajenje kobri". Britanske kolonijalne vlasti su pokušale da smanje broj otrovnih zmija u Nju Delhiju, pa su počele da plaćaju Indijcima koji im donesu mrtve kobre. Ovo se pokazalo toliko unosno da je stanovništvo počelo da gaji kobre. Kada imaš tako neku ekonomsku distorziju u društvu, resursi mogu da budu upošljeni iz nečeg korisnog u nešto beskorisno. Normalizacija ponovo nastupa kada se faktor distorzije ukloni. U ovom slučaju, lak pristup jeftinim zajmovima, što gura novac u špekulativne balone.
 
Neka njega..kad je sve mracilo, on me drzao. Opalice kad bude trebalo. Ne znam da li je previse optimisticno, ali siguran sam da ce biti preko 3 kad krene (potajno ga cekam na 6 😁)
 
Ako ti tako kažeš, ok.
Malo bolje istraži pre nego što napišeš ovako nešto.
Apsolutno znam sta pricam. Ako imas neku knjigu koja pokazuje suprotno slobodno je daj.
Da li je ovo deja vu?
Ne mogu da trazim, ali ako me secanje ne vara, pre par godina je bila slicna rasprava, izmedju istih ucesnika!?
Pa zato sto se neke nebuloze konstantno ponavljaju, a ljudi sticu utisak da je neko ekspert pa mu veruju na rec bez da provere sami. Mislim, 99% ucesnika ovde nema ni pojma sta je futures, pa je logicno zasto veruju drugima.
 
@zechs
Mislim da lajes na pogresno drvo, iskreno.
Imas punu sumu onih koji izvlace prognoze iz sesira, i rekao bih da su takvi mnogo opravdanija meta.
Ako ima slepo verujucih, a ima sigurno, mnogo ce bolje proci ako je on na temi, nego ako nije.

Inace, ne deluje mi da uopste pretenduje na to da bude prepoznat kao ekonomski ekspert, vec pre kao neki "empirijski guru", tj. neko ko je sam donosio zakljucke posmatrajuci divlje trziste.
 
c8f8c2bdca37ef78b6cb265ff5d0e3d2.jpg
 
Predlažem ipak promenu naziva teme:

Diskusija o cenama, random psihoanaliza i nepogrešivo pogađanje trendova crypto marketa pomoću najsavremenijih tarot metoda (by komšija).
Taj naslov bi duplirao zabavu, ali ne verujem da bi ti odgovarao.
Vidim da imas dve vrste postova na ovoj temi. Prva su napadi i svadjanje, a druga razne forme kukanja na offtopic.
Sa kakvom idejom neko dize toliku buku na offtopic, a da sam samo takve postove i ima, ne znam, ali bi takav naslov dosta pomogao da se to otkrije.

Offtopic inace nije ni blizu glavnog problema za ovakvu temu.
Mnogo je veci problem to sto cim neko izroni iz mase, nekoliko clanova dobije poriv da ga zgrabi za noge i uvuce nazad. To je mnoge stare clanove izmorilo ili ih uvuklo u sukobe koji su rezultovali izbacivanjem. Ali, to je prirodan nacin funkcionisanja slobodnih foruma i tu se ne moze mnogo.
Ono sto se moze, je da se uporedi offtopic na zatvorenim chat grupama sa offtopicom ovde, i da se lako prepozna da toga svuda ima koliko hoces. Mada, donekle uslovno receno, u smislu da se ubedljivo najveci deo komunikacije desava u sobama slobodne forme, a da i najuspesniji clanovi koji dobiju svoje sobe, i dalje najvise pisu u narodnim sobama, jer vole glasnu publiku. (Nisam clan nijedne od pre godinu i kusur, ali tako je bilo do tada, i tesko da se promenilo).
 
Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: _00
Neko se ničim izazvan našao prozvanim, a izgleda i pati od nesanice. Shodno tome, predlažem da promeniš nick u Sigmund Rio.
Sad, kakvi god moji postovi bili, uporedimo li ih sa tvojim, dosta lako ćemo doći do zaključka da su čisto zlato.
Na tvoju sreću, admin ima meko srce, pa ti je oprostio politiziranje, inače ne bi sada filozofirao i psihonebulozirao ovde.

@zechs
Mislim da lajes na pogresno drvo, iskreno.
Imas punu sumu onih koji izvlace prognoze iz sesira, i rekao bih da su takvi mnogo opravdanija meta.
Ako ima slepo verujucih, a ima sigurno, mnogo ce bolje proci ako je on na temi, nego ako nije.

Inace, ne deluje mi da uopste pretenduje na to da bude prepoznat kao ekonomski ekspert, vec pre kao neki "empirijski guru", tj. neko ko je sam donosio zakljucke posmatrajuci divlje trziste.

Ovo je poruka za PM, a ne za javnu raspravu, jer krajnje je neukusna i neprimerena.

Ban si možda izbegao, ali je zato stari dobri ignore neumoljiv i ne prašta.
 
Vecina klizi dole posle blagog rasta od par dana.Ide i taj vikend.Sta mislite ? Korekcija ili armagedon koji se spominjao u proteklih par nedelja ? Sta kazu grafikoni, iskustvo, intuicija ?
 
Ma kakvi grafikoni. Grafikoni da pomazu oni ne bi bili na Benchu i svadjali se vec 10 stranica vec bi bili na Maldivima. Petak je postao Genericki dan. Nedelja posle 12h ide gore.
 
Ja sam u shortu, prosecan ulaz 39015 😉.
Dobo me posavetovao onaj (zabotavih ko bese) da zalozim stan i stavim sve na short.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno