Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
21$ ukupno izgubis recimo posaljes 321$ dodje ti 300$ :d ispod 300$ bolje je traziti alternativne nacine ovi sto uzimaju proviziju 5% za te manje iznose su bolji ili Btc-e--Neteller-kladionica provizija trenutno 6% posaljes veceras ujutro ides po pare tako ja radim kad bi zatreba nesto sitno, za cifre preko 300$ samo bitstamp ;)

A reci mi jel dobijes to sve u dolarima? Nema konverzija evri dolari i slicno? Npr u tom tvom primeru legne lepo 300$ na racun?

Kolko vidim po ovome prebacivanje sa bitstampa je najbolji nacin, neka me neko ispravi ako gresim.

Oni imaju najpovoljniji kurs $/€ sad sve zavisi da li si otvorio racun u dolarima ili evrima. Ja sam npr stavio u evre ali kapiram da sam se zeznuo jer mi oni pretvore $ u € a ja poslije konvertujem u marke pa tu izgubim nesto love na konverziji.

Na koga mislis da imaju najbolji kurs $/eur?
Racun mi je btw i za dolare i za evre.

Poslednja izmena:
A reci mi jel dobijes to sve u dolarima? Nema konverzija evri dolari i slicno? Npr u tom tvom primeru legne lepo 300$ na racun?

Kolko vidim po ovome prebacivanje sa bitstampa je najbolji nacin, neka me neko ispravi ako gresim.

Na koga mislis da imaju najbolji kurs $/eur?
Racun mi je btw i za dolare i za evre.

Ja kad sam otvarao racun morao sam da odaberem sa kojom valutom cu da ga vezem pa sam ga vezao za euro.
Zaboravio sam da bitstamp konvertuje $ u Evro for free po najpovoljnijem kursu :)

Bitstamp...
Posaljes 1000$ na Inteza banku posle 5 radnih dana odes i podignes 976$ !

Cifra je trenutno oko 3k $, vidim da treba da im je kurs dobar EUR/USD pa bi mi to odgovaralo da ne moram ovde da menjam po jako losem kursu USD/RSD
Gde se bira da mi prebaci sve u evre? Kapiram prilikom povlacenja love ima opcija ili?

Ma povlacio sam do sada na solarnu varijantu, poslednje "ziralno" je bilo na MTGOXu jos dok je sljakao u fullu :)

Izaberes opciju na stampu i za broj racuna stavljas iban i swift za eur. Na tu cifru provizija ti je smesna, cepaj slobodno ;)
Ja sam planirao da kupujem ali necu jos, rano mi je da zarobljavam kes.

Super clanak tj. nacin za trosenje Bitcoina :p

https://www.cryptocoinsnews.com/e-c...at-currency-launches-online-funding-campaign/

Ako kosta 50$ isplati se skora nakon treceg podizanja novca sa bitstampa. Izbjegne se cekanje po par dana da novac stigne na devizni racun, a moze se koristiti na svim terminalima koji prihvataju VISA/Mastercard, a isporucuju karticu i na balkanske prostore.

mali komentar, pored najcesce kursne razlike 2-3%, vodite racuna i imajte u vidu da su ovakvi programi a koristio sam ih nekoliko poslednjih 15 godina, najcesce zavrsavali zarobljavanjem novca, blokiranjem rada, prevarama itd...znaci dok traje i ide , ide...
ocekujte fee 3-4% za loading, fiksni fee tipa 5$ po ubacivanju para, plus kursne razlike, ne verujem da ce raditi za baklavu na 1 BTC

Bitstamp...
Posaljes 1000$ na Inteza banku posle 5 radnih dana odes i podignes 976$ !

...dok poreznici zadovoljno trljaju ruke ili i Inteza ne pocne da blokira transfere sa stranih racuna BTC menjacnica :)

Poslednja izmena:
Super clanak tj. nacin za trosenje Bitcoina :p

https://www.cryptocoinsnews.com/e-c...at-currency-launches-online-funding-campaign/

Ako kosta 50$ isplati se skora nakon treceg podizanja novca sa bitstampa. Izbjegne se cekanje po par dana da novac stigne na devizni racun, a moze se koristiti na svim terminalima koji prihvataju VISA/Mastercard, a isporucuju karticu i na balkanske prostore.

https://www.e-coin.io/bitcoin-debit-card-fees-and-limits

https://www.e-coin.io/assets/helpcenter/cardlimits.pdf

evo i malo detalja, btw. direktno saljete BTC na "vas" account i onda mozete da dizete na ATM, nisam primetio koji se kurs i da li se uvek taj primenjuje, ali sama ideja mi se jos manje svidja kad pogledam detalje.

na 100$ , 2.5$ ATM fee 3% foreign transaction fee , kursna razlika najmanje 2% iz iskustva, dolazimo do 7.5%

na 1000$, 2.5$ ATM fee 3% foreign transaction fee , kursna razlika najmanje 2% iz iskustva, dolazimo do 5% + 2.5$

poz. kakva je situacija sa unicreditbankom ima li neko da je tamo prebacivao novac sa bitstampa ?

Unicredit radi bez problema, najduze u roku od nedelju dana lezu pare.

Ja kad sam prvi put dizao sa raiffaizena niko me nista nije pitao, dosao na salter dobar dan imam da podignem novac sa stedne knjizice devizni racun, uze zena onu knjizicu koliko cete ma reko daj sve :d odma na ruke nesto ispod 1000$ dovidjenja i preko vrata, a kad sam otvarao taj isti racun rekli su mi da mogu sve valute primat dolar ili € , franak ma sve, e sad vise ne radi povlacenje na raiffaisen i moram otvarat drugi racun odlucio sam na unicredit da odem, nadam se da me nece zahebavat prilikom prvog podizanja poslacu neku manju cifru ako me pocnu zahebavat mjenjam banku :D

Nerazumem cimanje sa bankama, automatima, karticama, čekanjem nedelju, dve, mesec i to sa 7.5-5% kamate, kursne razlike i ostalo kada postoji domaća menjačnica sa 5% provizije isplaćuje po srednjem kursu $ i to u 90% slučajeva istog dana novci ležu na račun, retko kad dan kasnije....

Nerazumem cimanje sa bankama, automatima, karticama, čekanjem nedelju, dve, mesec i to sa 7.5-5% kamate, kursne razlike i ostalo kada postoji domaća menjačnica sa 5% provizije isplaćuje po srednjem kursu $ i to u 90% slučajeva istog dana novci ležu na račun, retko kad dan kasnije....

Ima li ime ta domaca mjenjacnica? ja u ovoj temi kako pratim (a pratim od pocetka) nisam vidio tu "domacu mjenjacnicu" izuzev ako ne mislis na @zmaja i ostale ljude koji kupuju/prodaju?

ako mislimo na istu menjacnicu nije bas 5%, tj. jeste 5% za VIP klijente ali je za registrovane i neregistrovane klijente 6% i 7%

Vip postaješ relativno lako i brzo tako da to nije problem, Goldi info sam ti poslao na PM.

sasmi hvala... nego jel se vama cini da moze do 300$, oni padovi shitova izgleda da su imali pozadinu ljudi su masovno izlazili iz shitova sto ce reci da se mogao pretpostaviti ovaj skok cim je probio 250$ ja sam bacio oko i krenuo unutra od 252 izasao sinoc na 262$ bila je korekcija pa opet sam usao na 258, mislim da nema jos potrebe izlaziti cekacu ga tamo do 278$, pa onda finish na neki 297$ ako prodje 300 opet in...

Sve je moguce. Altovi su dosta otisli dole a btc je brzo izgurao na 270$

ako mislimo na istu menjacnicu nije bas 5%, tj. jeste 5% za VIP klijente ali je za registrovane i neregistrovane klijente 6% i 7%

ako je to ova zvanicna menjacnica gde traze izvod iz maticne knjige rodjenih i isplacuju 100$ u roku 3 dana, a za vise dodji sledeci mesec,... onda srecno unapred :)

Nije ta, netraže nikakvu dokumentaciju, nemoraš čak ni da se registruješ, isplata je uvek u celosti....

Nije nikakav problem nego neznam dal je po pravilima foruma evo menjačnice ecd.rs

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno