Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi potrbna mi je mala pomoc oko Intesine Electron kartice. Danas sam je konacno podigao i pokusavam na Bitstamp da je aktiviram ali mi nije jasno sta se upisuje u polja:
- IBAN (cenim da je to onaj broj na kartici od 16 cifri od po 4 grupe ali kako se upisuje-sve zajedno ili kao na kartici ili... sta god sam probao izbacuje da ne valja???)
- BIC (sta je sad to, na Intesa Internet kartici imam "validation code" od 3 broja, ovde je valjda nesto slicno??)
- SWIFT

odnosno koji withdraw nacin treba da izaberem:

- EU Bank (SEPA)
- International Bank

Za adresu banke pisem adresu glavne banke u BG ili adresu ispostave u NS gde sam izvadio karticu?

Hvala :)

IBAN upisuje citav, bez razmaka u polje predviđeno za to.
Swift takodje u svoje polje. BIC se ne upisuje nigdje cini mi se.

Za withdrawal biras International Bank. Adresa banke moze bilo koja, poslovnice ili centrale. To je manje bitno.

Swift je "adresa" banke, njen kod recimo. IBAN je tvoj licni racun u banci. Dakle, kad ti povuces pare, prvo ono pogledaju koji je swift, pa posalju tamo na tvoj racun koji je oznacen iban-om.

I koji je SWIFT za Intesu?? Lepo sam pitao ove u banci sta mi sve treba i rekose samo ovaj broj i pin code koji sam dobio posebno koverti...

Jel ovo: DBDBRSBG
to sam sada iskopao na netu

Poslednja izmena:
I koji je SWIFT za Intesu?? Lepo sam pitao ove u banci sta mi sve treba i rekose samo ovaj broj i pin code koji sam dobio posebno koverti...

Jel ovo: DBDBRSBG
to sam sada iskopao na netu

Ma covece idi u banku i TRAZI da ti odstampaju podatke za primanje wire transfera!

Ma idi...

U banci ce ti dati kao sto Zeljko kaze A4 format papir gde sve imas.

Ta kartica je samo za placanje ja mislim a ovo sto kazu drugi je za wiretransfer sto tebi treba.

Ja sam trazio neki dan pa da ne moras i ti isto je ako je Intesa upitanju. :)

Prilozi

• swift.JPG
    swift.JPG
    30.9 KB · Pregleda: 107
Svejedno mora zbog svog iban-a.

@Eddie
Treba da imas dva racuna, jedan je devizni na koji primas uplate iz inostranstva. Za njega vazi papir gdje su ti iban, swift i ostalo. Drugi je tvoj, stedni/tekuci/kakav god za koji ti je vezana platna kartica (visa/master/koja god).

Pare sa Bitstamp-a primas na devizni, pa ih prebacujes na svoj.

Makar je tako u CG.

ma idem sutra za sigurno da bude, mislim da sam i sada sve namestio kako treba:

iban: RS4062xxxxxxxx6745
bic/swift: DBDBRSBG
adresa banke: Milentija Popovica 7b, Beograd Serbia
ime banke: BANCA INTESA AD, BEOGRAD

Eto, mozda nekom zatreba na dalje.

Mene zanima ako sa bitstampa povlacim u € kakav kurs obracunavaju? Jer koliko vidim default su im $ a ja im sve jedno dizem BTC pa pretvaram u FIAT posle.
U sustini jer se vise isplati u $ ili moze i €?

@ igy
pa ne mozes da prebacis na euro racun dolare vec evre, a kurs koji obracunavaju je sasvim fer , ja pre par dana posla drugarovih 437USD a leglo na acc u mojoj banci koja inace nije Intesa 305E....

nego evo nesto mi Bitstamp trazi da promenim password kaze da je "too old" dali se jos nekome to desavalo do sada ???

Poslednja izmena:
Ja sam u Intesi otvorio devizni racun i rekli su mi da mogu da primim i jedno i drugo. Na njega sam vec primao dolare ranije dok evro nisam nikada.
Sada bih hteo da povucem direktno iz BTC-a evro sa bitstampa pa zato pitam jel isplativo posto vidim da sve prikazuju u doloresima po sajtu...

Poslednja izmena:
U settings ima kod podesavanja za banku koju valutu preferiram, to me je zbunilo zato i pitam.

Zadanji info: MtGox verovatno podnosi resenje o bankrotu .... :(

Kazu da ce verovatno za ~12h biti neka zvanicna izjava Mark K.

Nepotvrdjeni gubici su ~500K BTC korisnika i ~250K BTC MtGox-a (koji ukljucuju i imaovinu Mark K. koji tvrdi da je i svoje novcice drzao u "cold" walletu)
I dalje se tvrdi da je curenje trajalo godinama i da njihov custom wallet nije tacno pokazivao balans cold storage-a usles greske koriscenja samo TX id-a, tek nakon popravke istog i reindexasije block chain-a utvrdili su da je prazan (nepotvrdjena izjava)

Poslednja izmena:
Ma jok, vratice ljudima 744.000 coina :p
Pitanje je koliko je i to istina ali ja cu pre da poverujem u bankrot nego da ce neko ko ima 2 izbora izabrati da vrati ljudima novcice. Sve ostala prica koji MK prica mi zvuci kao dobijanje na vremenu i nista vise.

Nisu potrdjene, ali sve sto vreme vise prolazi, meni lici moguce... :(

Mark K. definitivno nije lopov... mozda je psihicki pukao ili sta vec

Na IRC je cak objavljen tel broj njegovih roditelja u francuskoj, neki likovi su cak zvali i ispricali se, mada su samo pitali gde je...

Videt cemo akd izadju zvanicne potvrde, block chain se moze relativno dobro ispitati na sudu

Inace postoji sansa da se otvori fondacija koja ce ponovo pokrenuti MtGox gde ce oni sto su imali sredta biti share holderi... e sad sta od toga moze biti, ko to zna

Ja znam da Mark K. nema imovine bar ne vredne i od bankrota nemoze se nista ocekivat

Nisu potrdjene, ali sve sto vreme vise prolazi, meni lici moguce... :(

Mark K. definitivno nije lopov... mozda je psihicki pukao ili sta vec

Na IRC je cak objavljen tel broj njegovih roditelja u francuskoj, neki likovi su cak zvali i ispricali se, mada su samo pitali gde je...

Videt cemo akd izadju zvanicne potvrde, block chain se moze relativno dobro ispitati na sudu

Inace postoji sansa da se otvori fondacija koja ce ponovo pokrenuti MtGox gde ce oni sto su imali sredta biti share holderi... e sad sta od toga moze biti, ko to zna

Ja znam da Mark K. nema imovine bar ne vredne i od bankrota nemoze se nista ocekivat

Ne mozes da budes toliki ***** da ne primetis nestanak 750 000 BTC-a godinama..pa to ti najgora drzavna firma u srbiji ne bi mogla ..ne postoji ni teorijska mogucnost..tako da je za mene to samo izgovor za pljacku stoleca..BTC-ve je prebacio negde i krcace ih kad se stisa ovo sve a deo verovatno vec unovcio.

A evo sad i crypto trade ne radi vec nedelju dana a imali su milione $ na njemu.

Sta ja znam , citao sam o cold storegu postoji opcija da ni ti neznas public key... vec da bude enkriptovan ... znaci 100% skoro sakriven.. itd (ne razumem tacno kako sta..) ali moguce da su isli do te mere da je jedino njihov interni custom wallet vodio evindenciju deponovanja na cold storeg-u kao i povlacenje sa istog, dok druge provere nisu radjene jer su verovatno svi podaci o istom bili u nekom sefu

Kad se skontalo da njihov novcanik ne valja i kad su videli da vise nemogu da vuku BTC sa njega usledila je panika.... itd

gox-dead.png

Do nedavno su se neki ovde kunuli u njegovih navodnih 500k BTC :) Nego, par ljudi sa btc talk su iscackali njegove i mtgox wallete od pre 3 godine pa su malo trejsovali, imacete uskoro vise informacija i o ovome, tu se lepo vidi sta je i gde i koliko ON premestao. Nakon toga ce stvari biti jasnije, posto je covek prevarant 100%. I sve da nije znao nista i napravio greske slucajno ili namerno, ostaje na kraju prevarant jer je posledica svega previse ljudi prevarenih za BTC. O kojekakvim ozivljavanjima mrtvaca ne treba ni razmisljati jer cete dobiti zombi-menjacnice i pojavice se desetine imitatora imena itd... sa naravno zna se kojim ciljem.

@MarkoNS verovatno cist FUD, ja pratim likove koji danima istrazuju pa i samo poveruju usvasta pa posle vide da grese..... nalupanje, itd
Najaveci experti su na irc-u gde sam i sami kazu vise neznaju NISTA!

Jednostavno ako neznas lokacije MtGox adresa mozes samo da lupetas, to je njihova poruka

Inace posledice MtGox-a cemo tek da vidimo, vec se prica da ce mocnici, banke, itd, mediji tek poceti da koriste krizu, vi ovde i dalje ne kontate da je pukla medijski NO1 berza sa najvecim obrtom 2013! i sa cak 7% BTC, gledate to iz cistog licnog ugla jer mislite da koga briga... jer vas nije briga

Zasto bi preuzimanje bilo najbolje jer niko ne bi mogao da koristi pucanje berze i 7% BTC kao TESKI propust BTC (a jeste jer se tako dokazuje nesto sto se odavno spekulise) A TO JE DA JE BTC NESIGURNA VALUTA koju ako izgubi top 1 berza onda po nekoj logici mogu svi izgubiti
Ovo sve medijski je veoma lose, za sad se jos nista ne desava, zatisje pred buru!

E sad da li je to propsut Mark K. ili ne nikog to nece biti briga za 6 meseci, svi ce zapantiti istoriski amragedon!

Poslednja izmena:
Cekaj Zeljko ajde da ne mesamo babe i zabe. Jel Mt Gox bio odgovoran za coine? Jeste. Jel ih sada nema? Nema ih. Dakle, sta god bilo, ljudi su prevareni i pokradeni. To su cinjenice. A da ne vidis da ti nedostaje 744k BTC? Godinama ti fali? Pa to treba da budes retardiran da tako vodis firmu, to ni kod nas nema. Ako nista drugo svet ce biti lepse mesto bez mt goxa.

Poslednja izmena:
Cekaj Zeljko ajde da ne mesamo babe i zabe. Jel Mt Gox bio odgovoran za coine? Jeste. Jel ih sada nema? Nema ih. Dakle, sta god bilo, ljudi su prevareni i pokradeni. To su cinjenice. A da ne vidis da ti nedostaje 744k BTC? Godinama ti fali? Pa to treba da budes retardiran da tako vodis firmu, to ni kod nas nema.

Nisi me razumeo, ja pricam o posledicama koje ce kao i sto sam znas neki pokusati da debelo iskoriste... (banke, vlade, mocnici, itd) naravno preko medija, kao sto je i ranije samo MtGox bio hypovan na istima sad ce da bude ista prica, verujem da to kontas
Od laika nikog nece interesovati pozadina, tehnicka nesposobnost neke berze, itd... ionako 99.9% ljudi uopste ne razumeju kako funkcionise

Poslednja izmena:
I mislim da tu nema nista lose. Bolje tako nego da nam dragi gox jos koji put pravi cirkus. Pa ako prezivi btc, preziveo je, ako ne - bila je lepa igrarija, sto u sustini i dalje mislim da jeste.

I mislim da tu nema nista lose. Bolje tako nego da nam dragi gox jos koji put pravi cirkus. Pa ako prezivi btc, preziveo je, ako ne - bila je lepa igrarija, sto u sustini i dalje mislim da jeste.

Pa o tome pricam, uglavnom vodi se polemika da uospte nema transparentnosti, da se nezna ko je solventan a ko nije, sve je na rec... da treba da se urade promene, takodje ni lopovi da nemogu tek tako da klisnu sa 7%, sve to je tesko resiti ali ako zelimo da BTC zivi jos dugo treba barem pokusati maximalno resiti sve moguce propuste, pre svega uciniti BTC sigurnijim od ljudi koji nemaju pojma sta je, ucuniti da mediji nemogu da se smeju nekim debaklima kao sto je MTGox, i jos dosta sitnih koje na su srecu niko nije belezio javno :)

Inace sa MtGox-om su i neki merchanti poblentavili, koji su isli preko MtGox-a nema ih puno (relativno) neki su nezvanicno najavili izbacivanje transakcije BTC iz svoje ponude zbog debakla, sva sreca jos javno nisu nista objavljivali

Poslednja izmena:
Zeljko, ne razumem kako mozes da budes toliko naivan. Pa ti ne mozes da znas ni sta i koliko poseduje jedan prosecan politicar u Srbiji a ne sta poseduje jedan MK, kompjuterski genije... Ako stvarno zelis da verujes u to da ne poseduje nista vredno to je tvoja stvar, mozes i u Deda Mraza da verujes sto se mene tice. On sigurno mora da ima desetine hiljada btc-a u steku sam samcijat. Posle ovoga sto se desilo ko zna koliko koliko ima. Mogao je i tih 744K uzeti bez problema. Dali mozda mislis da su njegovi coini ostali zarobljeni tj pokradeni? Pa normalno da nisu.

Sta se tu zapravo desoli pokazace vreme ali nista na ovom svetu ne moze da skine odgovornost sa MK-ja i Gox-a. Dali su krivi slucajno ili namerno nije ovog trenutka previse bitno. Mada i jeste bitno da se otkrije. Bice ovo skandal koji ce se prepricavati godinama, "Kako da izgubite tudjih 350.000.000$"! Prevelika je suma da se nebi povela ozbiljna istraga o ovome. Siguran sam da ce i ozbiljni novinari pokrenuti neku istragu i da cemo godinama slucati o tome. Za 2 godine bice mozda nekog naslova kako ti novcici sada vrede X milijardi i postavice se pitanje, gde je MK sada?!

Sto se tice bitcoina, steta je napravljena i to je to. Pricace se o tome jos, ako se dokaze da mtgox nekom ludom srecom nije kriv vec da bitcoin ima neku rupu ode cena na dno kao i poverenje u nju.
Ono sto je dobra stvar je sto se to desilo samo jednoj menjacnici pa makar bila i najveca. Ostali su svi oprali ruke i ogradili se od njih. To je i normalno. Neka menjacnica vidi da ima fali 30.000$ i nadju odmah rupu kako su ih pokrali a Mtgox ne primecuje da ima fali 744K novcica ili 350 miliona $, na nije nego. Koliko glup treba da budes da bi poverovao u to?!
Kako stvari stoje ovo ce ostati izolovan incident. Takvi potresi sigurno usporavaju bitcoin u napretku ali izaci ce jaci iz cele price. Otvorice se menjacnice, nove, ozbiljnije, sigurnije. Mtgox ce biti primer kako ne treba raditi i ako se desi da bankrotira to je nesto najbolje za btc u zadnjih 6 meseci. Da bi bitcoin poleteo mora da se oslobodi balasta. Jeste ovo trenutno jako bolno za neke, jeste lose za ceo sistem ali rak mora da se odstrani ako zelimo da bide bolje.

@[SAJ]ber Kurajber
Ja ne citam samo FUD vec slusam i ljude, citam clanke, itd... greska M.K.-a je velika ili je u pitanju verovatno TESKA kriza licnosti ili cega vec (nisam psiholog), ponavljam ima ko je izgubio DEBELO pa su se i oni oladili kad su videli da napadaju porodicu coveka, itd.....
Tako da za sad ne zelim da spekulisam sta kako kad neznamo sve detalje, kad budemo znali vise bicu rad da spekulisem

Tacno je da rak mora da se odstrani, ali prvo moramo znati tacan uzrok, najlakse je reci aha jedan covek je kriv, idemo dalje, znamo da su bar 70% berza PUKLE, OPLJACKANE, POBEGLE sa parama, sve bilo sitno pa se NIKO neseca...... svaki dan neko drmanje

To mora da se sistematcki resi da se kaze NEMOZE VISE PO STAROM, da imas menajcnicu i da muljas i pricas kako ti se cefne, ako se nesto DEBELO promeni meni se autopmatcki vraca optimizan po pitanju BTC-a

Ako se ostane na tome ma idemo dalje po starom, ja idem na to da opljujem koncept BTC-a gde god mogu, da se nadam nekoj novoj valuti sa timom koji ne razmislja tako arogantno..... ali za sada videt cemo

Jos jednom ponavljam ako se tako nastavi, mediji (naravno podmazani bankama, itd) ima da sahrane BTC, u to sam 100% siguran ne danas ali uskoro

PS: Mozda vazna informacija za berzu u sledecih 8h se ocekuje nova izjava Mark K. povodom bankrota (tako se veruje) sad cena pada jer ocekuju negativnu vest kad se objavi mozda krene i da raste, znajuci spekulacije

Poslednja izmena:
@[SAJ]ber Kurajber
Ja ne citam samo FUD vec slusam i ljude, citam clanke, itd... greska M.K.-a je velika ili je u pitanju verovatno TESKA kriza licnosti ili cega vec (nisam psiholog), ponavljam ima ko je izgubio DEBELO pa su se i oni oladili kad su videli da napadaju porodicu coveka, itd.....
Tako da za sad ne zelim da spekulisam sta kako kad neznamo sve detalje, kad budemo znali vise bicu rad da spekulisem

Tacno je da rak mora da se odstrani, ali prvo moramo znati tacan uzrok, najlakse je reci aha jedan covek je kriv, idemo dalje, znamo da su bar 70% berza PUKLE, OPLJACKANE, POBEGLE sa parama, sve bilo sitno pa se NIKO neseca...... svaki dan neko drmanje

To mora da se sistematcki resi da se kaze NEMOZE VISE PO STAROM, da imas menajcnicu i da muljas i pricas kako ti se cefne, ako se nesto DEBELO promeni meni se autopmatcki vraca optimizan po pitanju BTC-a

Ako se ostane na tome ma idemo dalje po starom, ja idem na to da opljujem koncept BTC-a gde god mogu, da se nadam nekoj novoj valuti sa timom koji ne razmislja tako arogantno..... ali za sada videt cemo

Jos jednom ponavljam ako se tako nastavi, mediji (naravno podmazani bankama, itd) ima da sahrane BTC, u to sam 100% siguran ne danas ali uskoro

PS: Mozda vazna informacija za berzu u sledecih 8h se ocekuje nova izjava Mark K. povodom bankrota (tako se veruje) sad cena pada jer ocekuju negativnu vest kad se objavi mozda krene i da raste, znajuci spekulacije

Pa ako malo malo pa ljude pokradu totalno i treba da ga mediji sahrane..i najgore banke sad za gox izgledaju kao majka tereza..taj gox je bio golden member bitcoin fondacije i to je ljudima ulivalo neku sigurnost

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno