Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
na btc-e wallet baguje vec 2 meseca, meni se posle withdrawa nekoliko desetina btc u roku par minuta najnormalnije proslo 10+15 a jos 3 kad sam poslao na kraju zaglavilo je iako je kod njih bilo sve ok i pisalo da je prosla transakcija, nije se pojavio na blockchainu nitu na walletu, posle 7 dana pisanja ticketa, tek na licno obracanje adminu na chatboxu i to na ruskom je reseno za 24h sve, a nisam jedini i ima dosta ljudi sa slicnim problemom, mada su resili na kraju navodno rucnim slanjem btca.

Sad je obrnuto - na blockchain-u je sve regularno a kod njih nista ne pokazuje

sad prodje i 10-20 konfirmacija dok ti se bilo sta pojavi, kao neki ogroman lag da postoji dok im se updatuje wallet

MtGox je pogresio sto o bug-u ranije nije mislio, ali realno i bitcoin zajednica je delimicno rasulo ko ce znati za sve bug-ve.....

Ovo na sta se sada Gox nevesto vadi je poznata stvar, ili bi bar morala biti poznata onima koji pretenduju da se bave ozbiljnim biznisom sa bitcoinom:
https://bitcoinfoundation.org/blog/

Ako (s puno dobre volje) pretpostavimo da vlasnici Goxa nisu sve ovo planski izveli kako bi se izvukli iz dubioze na nacin koji je sasvim realan, ili da bi u najgorem slucaju jednostavno opljackali korisnike, u svakom slucaju su odgovorni zbog neozbiljnosti i nekompetentnosti. Koriscenje softvera koji ne vrsi ID validaciju transakcija i barata immature koinima kao svim drugima se ne moze drugacije nazvati. Razmere brljotine koju su sami napravili su tolike da sumnjam da ce u dogledno vreme, a mozda i nikada, uspeti da se izvuku.

Poslednja izmena:
Koje menjacnice koristite za pretvaranje novcica u lovu i podizanje love:

Vircurex, Coinbase, BTCe ili MtGox?

Ovo na sta se sada Gox nevesto vadi je poznata stvar, ili bi bar morala biti poznata onima koji pretenduju da se bave ozbiljnim biznisom sa bitcoinom:
https://bitcoinfoundation.org/blog/

Ako (s puno dobre volje) pretpostavimo da vlasnici Goxa nisu sve ovo planski izveli kako bi se izvukli iz dubioze na nacin koji je sasvim realan, ili da bi u najgorem slucaju jednostavno opljackali korisnike, u svakom slucaju su odgovorni zbog neozbiljnosti i nekompetentnosti. Koriscenje softvera koji ne vrsi ID validaciju transakcija i barata immature koinima kao svim drugima se ne moze drugacije nazvati. Razmere brljotine koju su sami napravili su tolike da sumnjam da ce u dogledno vreme, a mozda i nikada, uspeti da se izvuku.

Slazem se ali isto tako kazem da je BTC fondacije SMESNA!!!!, nadam se da ce se u buducnosti urazumiti! mnogi sajtovi koriste isti vid validacije samo (ne mislim na beze vec razne sitnije sajtove koji direktno primaju BTC), zasto nebi, ovaj problem se DAVNO trebao resiti 100% a ne ovako zakrpa na zakrpu.......
Tacno Gox je trebao to da zna i sam se brine o sebi, ali nisu nimalo u krivu kad kazu da BTC treba ISPRAVKA, a ovi iz fondacije isto samo znaju da se vade

Omasio si, interna implementacija MtGoxa ima problem, nije problem globalno u bitcoinu, dodavali su u sopstvenom custom wallet-transaction sistemu odredjene kerefeke, koje su kao takve uzrokovale probleme i mogucnost zloupotrebe. Radi se o ovom konkretnom slucaju. A sad pokusavaju da za to okrive celokupnu bitcoin dev zajednicu. Ima vise detalja na bitcointalk-u, ako nekog mrzi da trazi stavicu i linkove. Da postoji standardizacija i da je se moraju pridrzavati ovo se ne bi dogodilo.

Sve je ovo danas bila teska manipulacija sto pokazuje sad i cena, odavno gox ne radi, prica samo za japance?, ovo na BTCe mi smrdi na FBI ili KGB da su pokusali da sroljaju cenu, zasto, videcemo, nije im poslo zarukom i smirili su se. Nocas ce mo da vidimo kineze. Za sad cena od 670 na stampu je sasvim OK posle ovoliko rusenja. I mislim da kinezi nemaju kud sada i da moraju da guraju cenu gore, na kraju ASICi su kod njih,a ako hoce da kopaju za saku pirinca to je vec druga prica, ali struju ne placaju pirincem.

Omasio si, interna implementacija MtGoxa ima problem, nije problem globalno u bitcoinu, dodavali su u sopstvenom custom wallet-transaction sistemu odredjene kerefeke, koje su kao takve uzrokovale probleme i mogucnost zloupotrebe. Radi se o ovom konkretnom slucaju. A sad pokusavaju da za to okrive celokupnu bitcoin dev zajednicu. Ima vise detalja na bitcointalk-u, ako nekog mrzi da trazi stavicu i linkove. Da postoji standardizacija i da je se moraju pridrzavati ovo se ne bi dogodilo.

Kazem jeste greska MtGox sto nije vise parametara uzeo u obzir, ALI ponavljam oni *****i iz fondacije lazu ko kerovi ponekad, MASA sitnih sajtova za validaciju koristi sam TX koji je problem inace i MtGox ga je samo koristio a ne i hash....... znaci masa sajtova MOZE imati probleme ako se neko zabuni da ih zeza, ali posto imaju relativno malo transakcija nije bilo problema...

Sta mislis koga god da hackuju da li ce to javno reci?? Bter na primer pa cuti jer zna sta negativan publicitet nosi

Mtgox konstatacija da su namerno ovo uradili je TESAK BUDALASTINA, jer su danima krili i pokusavali da rese interno tek kad su ih pritisli izneli su u javnost, normalno njima to najvise steti vidite po trenutnoj ceni!

Inace ja se i dalje nadam da ce se M. Karpales kao vrsni strucnak i poznavalac i zacetnik BTC-a dozvati pameti da ce kako se ono kaze dotakanje dna razbuditi i naterat da dobro razmisli.... unajmi bolje ljude itd

Poslednja izmena:
Prodje ova danasnja turbulencija bez da sam ista primetio, odem na posao jedna cena, vratim se manje vise ista cena, malo pala. Prelistam u nazad da vidim sta ima novo i saznam sta se desavalo. E sad sta je poenta price, dovoljno je da svako procita postove od podne recimo, ljudi, neki od vas ne da nemaju pojma sta pricaju, vec lupetaju neke teorije zavere, plase ljude nekim predskazanjima o armagedonu, samo sto CIA-u i FBI nisu ukljucili. Najbolje da se povuku na odredjeni period iz diskusije ako vec nemaju sta pametno da kazu.

Al' se neko opario na ovom dumpu. *** kad ce ljudi da shvate neke stvari i prestanu da vjeruju u sve sto procitaju.

BTW ne stigoh da povucem sav sell za ftc pa mi je nesto otislo po trenutnoj cijeni a vjerujem da ce ici jos gore.

Ovaj crash neme veze ni sa rusima ni sa goxom vec jer je Flappy Birds povucena sa storea

Ma jok, prodajte sve sto imate i bezite u brda :d

Nov sam u ovome i neznam gde mogu da kupim BTC. Dali moze neko da mi pomogne?

Mozes od clanova odavde, ZmajNS ili od drugara koji bi da prodaju...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno