Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam kupio po 860, tako da sad mogu samo da se nerviram. Ako ode na 650, onda ne znam di cu i sta cu. Sve manje i manje verujem da ovo moze da ide na 1000+

A ovi trouglovi ovakvi i onakvi, sve je do sad bilo suprotno. Izgleda da ovde ne funkcionisu knjige o berzi...

Poslednja izmena:
vazno je da se ne zuri, doci ce ako ne sad onda sledece godine

Ja sam kupio po 860, tako da sad mogu samo da se nerviram. Ako ode na 650, onda ne znam di cu i sta cu. Sve manje i manje verujem da ovo moze da ide na 1000+

Nemoj onda trgovat, rasprodaj sve.... tako se ne razmislja

Opcija je da prodas sad pa se nadas dumpu da shortujes ako ga uvatis ili sedis i cuvas..

Cilj dumpovanja je jasan ako nasedas uvek ces gubiti

Poslednja izmena:
Mnogo imas sad ljudi koji su prodali trecinu ili polovinu na onim velikim cenama i cekaju da padne pa da opet kupe nazad svoje novcice a ostane im kesh od koga mogu opesteno da zive narednih godinu ako treba do sledeceg skoka.
Probali su sa izazivanjem panike ali to bas zbog puno nas koji cekaju pad ne uspeva.
Sad krece ova druga taktika cini mi se, lagano obaranje na malim obimima, izazivanje sumnje novim minerima i novim holderima u samu valutu i isisavanje novcica na nisku cenu.
To je proces koji moze trajati mesecima.
Svi mi ovde smo uglavnom preziveli to bar jednom.

Poslednja izmena:
imam jedno pitanje, totalni sam pocetnik (molim da uzmete to u obzir :))

recimo kupim sad 100 litecoina po 30$ i docekam da im se desi nesto slicno kao bitcoinu sa onom cenom od 1100$ (ne kazem da hoce ili nece samo teoretski pricam)
i ja u tom trenutku odlucim da prodam, ko kupuje u tom trenutku ?

pitanje koje se nadovezuje je kako izabrati trenutak za prodaju?

Nemoj onda trgovat, rasprodaj sve.... tako se ne razmislja

Opcija je da prodas sad pa se nadas dumpu da shortujes ako ga uvatis ili sedis i cuvas..

Cilj dumpovanja je jasan ako nasedas uvek ces gubiti

Malo je kontradiktoran savet, ako sad kupi kad je vec krenuo dump moze jos vise da pogresi.

@va_milos kupio si skupo, sad cekaj da se popne preko 900 sto ce se desiti 99.99% tokom nedelje. Ako sad prodas mozes da sortujes AKO se jos sroza, ali ako krene da raste tek tad si pogresio. Nadji neki opseg koji je verovatan, i drzi se toga. Prodas po ceni za koju mislis da je dovoljno visoka i kupis po ceni koja ti deluje nisko. Tu budi pametan, najbolje poznajes sebe pa ako si nervozan i nestrpljiv nemoj da ides u ekstreme tipa 600 buy i 1000 sell, jer se to ne desava tako cesto. Sto se mene tice kupovina ~ 800 i prodaja na ~ 900 deluje OK.

Kad nesic pocne da kupuje :p

:p

najgore je kad pocnes tako da panicis, to me je vise puta kostalo, samo polako i hladne glave, a ako ti kesh treba hitno a zeleo si da ga uvecas tu si pogresio u najvecem broju slucajeva ces izgubiti ako hoces odmah, strpljen spasen, dakle doci ce to na svoje ako ne sad onda za godinu dana sigurno, kupih pre neki dan ltc na 30 a sad pade na 28.xx, znaco samo bez nervoze

@Placebo
Kad ide vestacki dump kao sad... cilj je da se kupi jeftinije i cena posle toga digne... matematika je jasna, naravno mozes da pokusas takozvani shorting i rizikujes za reda 5-15% ali pod uslovom da potrefis sa buy orderom kupovinu

Naravno ovo sve dok je BTC impelmentacija jos u realizaciji daljoj, a ocekuje se rast...

Nije mi jasno kako mozete svi biti sigurni da je u pitanju pump dump sema.

Uvek postoji mogucnost da veliki igraci izlaze iz ove price. Oni naravno ne mogu sve svoje novcice prodati po punoj ceni, vec pustaju deo na 900$ i kada se obori cena cekaju da ponovo dodje do 900$ ili vise i nastavljaju sa prodajom.
Sta ako "oni" znaju nesto sto mi ne znamo odnosno imaju uticaj na vlade koje u par odluka mogu srozati cenu skroz dole?
Odnosno sta ako znaju sledeci potez americkog senata(kongresa) i/ili EU saveta itd. i skladno tome postupaju na berzi?

Poslednja izmena:
Pa jednostavno p&d je najunosnija prevara a posto ova berza nije regulisana, bavice se time dok god budu mogli. Da imaju uticaj na vlade tek onda bi bio zverski pump i dump. A da postoji mogucnost da sve pukne, naravno da postoji to valjda svi shvataju i rascistili su sa sobom koliko smeju da rizikuju.

Uvek postoji mogucnost da veliki igraci izlaze iz ove price. Oni naravno ne mogu sve svoje novcice prodati po punoj ceni, vec pustaju deo na 900$ i kada se obori cena cekaju da ponovo dodje do 900$ ili vise i nastavljaju sa prodajom.
Sta ako "oni" znaju nesto sto mi ne znamo odnosno imaju uticaj na vlade koje u par odluka mogu srozati cenu skroz dole?
Odnosno sta ako znaju sledeci potez americkog senata(kongresa) i/ili EU saveta itd. i skladno tome postupaju na berzi?
Sledece godine ce ti biti jasno kako smo tako sigurni ;)
Veliki igraci nece izaci iz ovoga jer nisu ludi. Bice ovde jos mnoooogo zarade, skokova i padova, pumpanja cene.

Sledece godine ce ti biti jasno kako smo tako sigurni ;)
Veliki igraci nece izaci iz ovoga jer nisu ludi. Bice ovde jos mnoooogo zarade, skokova i padova, pumpanja cene.

+1 kao sto rekosmo Saj, necemo napraviti gresku kao sa BTC-om makar propalo sve.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1387122878312.jpg
    uploadfromtaptalk1387122878312.jpg
    16.9 KB · Pregleda: 152
Nisam cuo nikakvu vest osim da kinezi opet kupuju ko ludi. Izgleda da im je legla uplata ;)

Pa zato sto veliki igraci imju botove koji za njih mogu prodati 50 000 BTC i totalno ne uticat cenu i to u relativno kratkom roku...
Kad neko fljosne 500+ BTC odjednom namera je jasna

Gox luduje, kinezi nece da se igraju, show program ovih dana...

... raketa trokira :p.

Eno ona dva brata iz facebook price na redditu komentarisali btc i mogućnosti, pomenuse neke sulude cifre....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno