Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato sto je prenaduvano. Pa pogledaj onaj grafik, stoji vertikalno :). Budimo realni, uopste ne pada tako strasno kako smo ocekivali da ce biti pad, dobro se drzi. Pogotovo ltc

Definisi prenaduvano, ja mislim da je ova cena sad sasvim realna.. o da nije naduvana :)

1200$ jeste bilo naduvano, ja sam prodao ali nisam dobro procenio pucanje.... pa sam prebrzo usao

E da su duvali 1500+ onda su verovatno mogli da ocekuju da izbunare veci pad, ovako jedino ako odluce da dumpuju jos jedno 100K BTC :) pa da cekaju ponedeljak da vide sta ce investitori da rade..., kontam da si rekao da wire transfer kad je velika lova u pitanju moze da ubaci na mtgox, bitstamp za par sati, pa da vidimo jel su hrabri i misle da nema drugih sa tonom kes-a ;)

Definisi prenaduvano, ja mislim da je ova cena sad sasvim realna.. o da nije naduvana :)

1200$ jeste bilo naduvano, ja sam prodao ali nisam dobro procenio pucanje.... pa sam prebrzo usao

E da su duvali 1500+ onda su verovatno mogli da ocekuju da izbunare veci pad, ovako jedino ako odluce da dumpuju jos jedno 100K BTC :) pa da cekaju ponedeljak da vide sta ce investitori da rade..., kontam da si rekao da wire transfer kad je velika lova u pitanju moze da ubaci na mtgox, bitstamp za par sati, pa da vidimo jel su hrabri i misle da nema drugih sa tonom kes-a ;)

Ne mogu nigde da se ubace pare sada na brzinu, svi su u stanju raspadanja, isto tako ne mogu ni da se izvuku brzo cim je veca suma. Treba nam jos 2-3 velika exchangea tipa bitstamp, inace nece dobro da se zavrsi.

Ne mogu nigde da se ubace pare sada na brzinu, svi su u stanju raspadanja, isto tako ne mogu ni da se izvuku brzo cim je veca suma. Treba nam jos 2-3 velika exchangea tipa bitstamp, inace nece dobro da se zavrsi.

tu se slazem, mada se nadam da neko sa 50-100 milki $ moze da uleti sa kesom na berzu.... ipak mi neznamo pravila za te vanzemaljce :p

Samo da onaj debeljuca m. karpales ne se igra minecraft-a sa berzom i crkava od smeha, on ipak koliko znam ima ogroman licni shtek BTC....

Poslednja izmena:
tu se slazem, mada se nadam da neko sa 50-100 milki $ moze da uleti sa kesom na berzu.... ipak mi neznamo pravila za te vanzemaljce :p

To stoji, samo zasto bi, bolje da pusti da se izduva samo od sebe pa da kupuje za manje pare.

To stoji, samo zasto bi, bolje da pusti da se izduva samo od sebe pa da kupuje za manje pare.

Pa ne, video sam da je cilj zavrnuti konkuretnog igreca, ako dumpuje kupiti mu dump i ostaviti ga sa tonom $$$ ili BTC-a sve jedno i posle gledat kako on dize/spusta cenu i panici
U principu ako bi uspeo da otkupi nadolazeci dump, to mu je cist profit za pola sata, posle moze da se smeje... cak sam pratio crypto really-a vidim da je prekinuo da govori sta radi jer neki igraju odma suprotno i cekaju ga na zicer...

:) Moze uvek da se naduva samo je pitanje kada

Pa sad ako se uspanicimo i dumpujemo za par dana ide ko raketa na 1200 :p

PS: dal ste primetili da studenat i genijalac ucutali, mislim da im ruka na buy tasteru stoji vec 8h ukocena.... nemoj samo da ih neko cimne sad :p

Poslednja izmena:
bro jutro!

vidim i dalje se deli "jevtin" btc.

zeljko, evo trčim da uplatim pare na bitstamp, da ne propustim taj voz na 1200 $.

:d

(inače, zmajns je u pravu - bitstamp počeo da kasni sa isplatama, što samo govori koliko se njih istreslo u ovom poslednjem naletu. mtgox je počeo da ima sličnih problema posle onog balona na 266; a to sve samo govori koliko je nesolventan bitcoin kada se cena približila 1000 $).

Poslednja izmena:
...mozda se samo bio stvorio red zbog vece kolicine isplata. A sto se tice menjacnica verujem da postoji neki dogovor medju njima o podeli trzista.

Vest od pre par dana, posle one kineske:
Most Koreans are interested in bitcoin for investment purposes. They do not care about the central bank of Korea’s policy. The Korean government will follow the international trend of bitcoin.

http://www.coindesk.com/bitcoin-awareness-south-korea-central-bank/

Poslednja izmena:
...mozda se samo bio stvorio red zbog vece kolicine isplata.

mozda...

ali i to je indikativno. mislim, ako je red toliki, to može samo da znači da je mnogo njih prodalo.

sve je puklo kada je bitcoin drugi put krenuo prema 1150 - bilo je previše očigledno da niko ne kupuje za te pare.

Poslednja izmena:
inače, za vesti...

dobre vesti prate dobru cenu - a ne obratno. :)

ludost je kupovati sada. to prepustite onima koji imaju višak para ili manjak klikera u glavi.

ps_

13245.jpg

volume ostro dole, a support ostro gore.

Poslednja izmena:
ja uzimam sitno samo, pa odma prodam za 15-20% vise... ne pravim stek. A ako cena krene dole iskocim, tako da nema veceg gubitka.

edit:
imas i ovaj:
depth_mtgox_15d.jpg

Poslednja izmena:
Kupio bih nesto ltc-a kako uplatiti pare na bitstamp ili btc-e.

bolje kupi od nekog clana, ima njih dosta koji bi da prodaju. prosetaj se malo po ovoj temi, naicices na ponude!

Takodje ako neko hoce da proda ltc ponude na pm.

Poslednja izmena:
ja uzimam sitno samo, pa odma prodam za 15-20% vise... ne pravim stek. A ako cena krene dole iskocim, tako da nema veceg gubitka.

nije vredno to vremena i rizika. mislim ta trgovina na malo.

sto se tice tog grafikona sto si ti postavio - njime se najlakse manipulise. jer on moju ponudu od 2 miliona dolara na 100 $ takodje uracunava i prikazuje, sto ne znaci da je sad najednom skocila potraznja za novcicima od 800 ili 1000 $.

Poslednja izmena:
nije vredno to vremena i rizika. mislim ta trgovina na malo.

sto se tice tog grafikona sto si ti postavio - njime se najlakse manipulise. jer on moju ponudu od 2 miliona dolara na 100 $ takodje uracunava i prikazuje, sto ne znaci da je sad najednom skocila potraznja za novcicima od 800 ili 1000 $.

Isprazni inbox:) sorry za off
Volume govori kolika je traznja po trenutnim uslovima. Mali volume je uvek sumnjiv, bilo gore, bilo nadole, a (pre)velik je pokazatelj skore promene trenda ili najava trapa.

Poslednja izmena:
Mozda je bitstamp odgovoran za ovo obaranje cene. Oni imaju resurse za tako nesto a nizom cenom u odnosu na ostale berze bi rasteretli povlacenje para preko njih a verovatno na kraju i profitirali u svemu ovome jer oni imaju uvid u novcane tokove mnogo pre svih nas.
EDIT: mi ustvari nemamo nikakv uvid u novcane tokove :)

Moze li neko da preporuci dobru literaturu iz ekonomije, na engleskom, iz koje bih mogao da se edukujem? Naravno neki osnovi prvo a zatim nesto konkretno vezano za ovaj vid trgovine.

Evo uzeo sam r9 280x, poceo da rudarim, zaradilo se malo i jel moze sad neko da mi objasni kako se vrsi isplata? Imam intezin devizni i raiffieisen devizni tekuci racun.

Moze li neko da preporuci dobru literaturu iz ekonomije, na engleskom, iz koje bih mogao da se edukujem? Naravno neki osnovi prvo a zatim nesto konkretno vezano za ovaj vid trgovine.

Idi na Ekonomski fax i kupi Principe Ekonomije od Gregori Mankju-a, preporucujem! To imas od svega po malo i odlicno objasnjeno al na srpskom, nadji istu takvu negde na engleskom Principles of economics N.Gregory Mankiw

Poslednja izmena:
od ovih sto kopaju na coinotronu, da li vam se iznos dobijenih novcica sa online kalkulatora slaze sa stvarnom kolicinom? meni se ne slaze, za oko 30% mi je manje, ili da se presaltam na give me coins

Ja proverio, skoro da je tacan, iznos mi je manji za 2-3%

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno