Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
e moj ti... moram ti priznati da si skoro sve uradio pogresno. Dobro je sto si podelio to i sa ostalima da ljudi nauce nesto na tvojim greskama.
A taj ltc sto si kupovao lopatom po 3 i 7$ sad cuvas pa ces da prodas kad padne ispod dolara ili sta? Ti umesto da iz shitova bezis u btc ili eth, ti radis obrnuto?
Iskreno, bolje da si tih 20 minuta ii vise koliko si kucao ovoliki post, iskoristio malo da se edukujes kako se koristi bitmex, sta znaci short a sta long i sta je stop loss i kako se koriste...

Pa sto mu to treba da zna kad nema vremena da koristi? Svakako da nijedno znanje nije suvisno ali u njegovom slucaju ne pravi razliku.
@forumnik
Tako sam i ja cuvao od 2013. pa otislo sve sa Crypsy. Ja sam u sl. situaciji jedino sto cuvam eth.

Pravi paravi, jos kako. Trubi ovde godinu i vise dana o trocifrenom, a nema pola sata vremena da otvori short i postavi stop loss, vec je lakse kukatii trolovati nego se prvo malo edukovati.

Ne mora se biti u svakom trejdu ( citaj padu i odbitku ), ali ako je toliko siguran u te tri cifre, ni sada mu nije kasno za short recimo 10x ili 25x ili 50x... pa neka sam proba da sracuna koliko ce biti dobar ako bude u pravu na kraju ;)

Simke ja ipak nisam toliki virtuoz trgovine kao što vidim da većina ovdje jeste.
U editu posta napisah baš za to kupovanje šitova i to iskreno i smatram jedinom ozbiljnom greškom i iznio sam je da bi ljudi vidjeli i to iskustvo. 2ETH ni tada, a posebno danas nije neki ozbiljan iznos bar ako se navrijeme počelo skupljati. Na update drajvera sam potonuo više :(

Ako ćemo čisto matematički mnogo veći gubitak je prodaja ETH za jednocifreno, a prelistajte temu sa početka ETH pa potražite ko je to sve radio.

Nije problem bitmex i postavljanje ordera. Problem je ponašanje kada te ordere postaviš... Ono kao kada odigraš kladionicu pa umjesto filma gledaš teletekst.

Na kraju, mene koji sam crypto pesimista, optužiše da zavaljujem ljude sa savjetima da prodaju na 15K, 10K, 8K...
A ovi što im savjetuju da voze na opadajućim talasima se izvukoše.

Ugodna trgovina za sve vas mahere, pa nam javite kada bude taj prvi milion, ako već nije bio [emoji1]

Poslednja izmena:
Kapiram sta mislis :) nije uopste toliko komplikovano kako se mozda na prvu loptu cini.

https://testnet.bitmex.com/app/trade/XBTUSD

Ovoliko ti mogu drugarski pomoci, dok ne udjes u stos. Ovo ti je tesnet varijanta bitmex-a dok ne skapiras kako funkcionise ( sve je besplatno, tj za testiranje ). Ima i dobru dokumentaciju, pa odvoj svaki dan 10-15 minuta samo, nema potrebe visiti po ceo dan kao sto mislis. To ti je jedna od mnogobrojnih zabluda koja su u kriptu, da ko trejduje, mora biti ceo dan za kompom i imati puno slobodnog vremena. Kao sto sam rekao i pre, ne moras biti u svakom trejdu kao sto svi misle, i sedeti za 10 monitora i pratiti crtice gore dole :) cista *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*stina.

Znam kako funkcioniše zaista, ali znam i sebe...
Kažem ti, jednostavno ne mogu prestati da razmišljam o postavljenim orderima i vraćati se da uradim korekcije i onda kada se probudim prvo uzimati telefon da vidim rezultate...
Nije za svakoga. Za mene definitivno nije... droga!
Što bi cigo rekao: Igraj za život Drogane [emoji1]

Ja sam u crypto prilično vjerovao dok ovi iz G8 nisu počeli da ga razvlače po Davosu...
I bez obzira na dnevne ili sedmične svijeće (crvene ili zelene) block chain bi toliko dobar mogao biti da mu jednostavno oni nekada to neće dopustiti... protiv toga ima da se bore do posljednjeg nosača aviona [emoji1]

@forum1nik
svi koji smo kopali eth skoro od pocetka smo prodavali na jednocifrenom, taj ko nije nego je cuvao je ili imao neku insajdersku informaciju ili laze... i to ne trebas biti nikakav virtuoz. Evo ja trolujem moje kolege koji su skorasnji strucnjaci jos od marta da eth ide na 100$ da me ne bi smarali, ako bude ispascu kripto guru iako sam lupio i iako cak i sada verujem da ce tesko do te cifre jer da sam siguran prodao bih sav eth sada i kupio na dvocifrenom, sto se kaze "put your money where your mouth is".

sto se trgovine tice ne treba tu mnogo vremena, ja tek nemam vremena da se bavim svakodnevnim trejdom ali postavis ordere pa sta prodje prodje ali bitno je da ono sto kazes ima tezinu, eto ja sam siguran (za mene siguran) da ne bi trebalo ispod 4600 ovaj krug i zato su mi ovo danasnji orderi

tQycQf9.jpg

ako bude bounce-a eto meni nule ili lepog plusa u odnosu na prosli potez, ako ode jos dole j8g pogresio sam i odoh u minus, sada sam 80% kripto. To sto ti hoces da kupis istu kolicinu na trocifrenom za ono sto si prodao na petocifrenom (ako si prodao) jer si pare potrosio to je drugo ali ako si sasvim siguran da ide na trocifreno ili si siguran da je trocifreno dno onda lepo sve pare sto imas uzmi sad i cekaj cifru, u ostalom zasto bi proveravao svoj sort stalno, ti si siguran da ide na tri cifre do kraja nedelje i vec si dobio. Nego si ti malo "tvrdoglav" najblaze receno. Prvo si tvrdio da nvidia nikad nece kopati i to si se sa mnom raspravljao (a sada maltene se samo sa njom kopa bar na dnevnom nivou), pa si tvrdio da 380 ne moze preko 20mhs iako sam te skoro pa jurio da ti dam bios sa kojim ce davati vise jer si isto tako ovde pricao da su za 380 bacene pare (i jesu sada) pa kada si dobio bios i uverio se da moze solidno vise evo sad gledam poruke ok napisao si "hvala!" pa sad isto tako tvrdis da idemo na tri cifre... ok ali potkrepi bar necim svoje tvrdnje. Nemoj biti trol i gajiti svoju sujetu prema drugima koji vise znaju ili ne znaju pa ne tvrde. Toliko.

Poslednja izmena:
@MarkoZ za ovu trgovinu sva logika je jasna. I radio sam to nekada, a tržište je bilo upravo takvo da bilo koji order (u hiljadu razlike od trenutne cijene) da postaviš do sada bi došlo. Ja to ne mogu jednostavno da postavim i da zaboravim.

Za Nvidia kartice možda se nismo najbolje razumjeli.
Sa Nvidia karticama se kajmak nikada nije kupio.
To šta će biti u budućnosti... Možda i neki 4 proizvođač kartica.

A što se biosa tiče, ne znam da li u toj prepisci možeš da nađeš, ali... mene je tada z..bao update drajvera. Bios je bio korektno modovan od ranije. Prije 2 posta napisah da sam zbog tog updatea izdubio više nego na kupovini šitova. Tada i napravio ono uputstvo za blokiranje update-a i okačih ga na nekoj temi o softveru za kopanje mislim.

Meni su 380 donosile najslađe pare u životu (onaj kajmak koga Nvidia nije vidjela). Ako si od početka kopao i sačuvao 1/3 (ja takvo uputstvo našao kada sam počinjao) onda znaš koliko je 1 komad dnevno izbacivao po cijeni od 1000.

I ne sjećam se da nekome nisam rekao hvala i na ovoj i bilo kojoj drugoj temi foruma kada sam dobio pomoć.

E sada, da nekada volim malo da trolujem to stoji, posebno kada vidim da će to izazvati reakciju, često produktivnu.

Tražiti argument za najnižu cijenu nije realno iz grafika. Jer u svoj ovoj trgovini ima previše sredstava bez ikakvog pokrića USDT i njegovi derivati, ali to trgovci znaju bolje od mene.

Jedino što ja tu vidim kao konstantu je čovjek, a ljudi čudno reaguju kada vide 1 cifru manje na artiklu. Znaš ono 99,99...
Tako i kada sa cijene BTC-a skinete jednu cifru on će se ljudima učiniti znatno dostupnijim i krenuće kupovina, a onda opet marketing mašinerija... novi krug!

pa to ti i jeste najveca greska, sto se uopste i vezujes za brojeve i cifre toliko + si tvrdoglav. Dozivas tu cenu za btc, a hodlujes jos ltc i gomilu shitova i nadas se da ce nekad nesto vredeti:) pa gde je tu ikakva logika... Ako nekad i stigne btc tu gde ga cekas, ltc ce ti biti 0.000000001 btc-a lagano :) ionako je polumrvav novcic, kao i 90% ostalih.

Svi bi mi voleli ponovo 100x, ali niko osim tebe ne troluje toliko. Jos uvek je super prerano za ikakvo ulaganje u shitove, dok se cena btc-a ne stabilizuje negde nekad :) i onda tek krece akumulacija polako. Toliko si nadam se naucio za ove godine :D nadam se bar

Pa dobro, pošto si ti vidim više naučio daj nam neku cifru na kojoj će se BTC stabilizovati. Prije 5 dana bi bila 6K-6,5K... Danas?

Za LTC, ako vjeruješ prvo moram da potražim gdje sam ih parkirao. Nadam se da to mjesto još postoji.

Da jeste polumrtav. Još polumrtviji je bio na 3$. I kada su ETH, Zečevi,... krenuli on i dalje bio 4-5$... Zato mi nešto drag. Ako bih morao da se kladim uz BTC za 5 godina stavio bih da će samo to LTC puhalo da preživi.

Poslednja izmena:
Na kraju, mene koji sam crypto pesimista, optužiše da zavaljujem ljude sa savjetima da prodaju na 15K, 10K, 8K...
A ovi što im savjetuju da voze na opadajućim talasima se izvukoše.

Ma da, ti si zapravo zrtva ovde. Ajde sad budi objektivan i navedi jos primera, kao onaj put kada si rekao do kraja nedelje ispod 3, a ono bounce na 8, ili onaj put kad si rekao do kraja nedelje ispod 6, a otislo ispod 6 tek sada, posle pola godine. Ti u bear marketu drobis kako ce padati, i prodja ti je 50%?!?!?

Ne zelim u quote war, ovaj deo perfektno oslikava i vise nego dovoljno...

Edit: ti si "pogodjen" vise nego ostali samo zbog samouverenosti. Ljudi se sami po sebi vredjaju ako im protivrecis bez dokaza, a koliko se secam ti si isao mnogo dalje i ismevao cak..

Poslednja izmena:
Nemam osjećaj žrtve, ali mi je drago da se ljudi jave ponekad [emoji1]

To sto si mene pitao, do druze niko na svetu ne zna. Kad vidim ovako nesto ( crvene strelice ), znacu pa cu ti javiti. ;) I gde god ( u crvenom pravougaoniku ) kupis, neces pogresiti i nece biti kasno, jer ce taj period trajati jako dugo ( citaj: kao kad si ti kupovao ltc lopatama na 3$ :D ).

Hvatanje samog dna je glupost, i to niko ne moze predvideti na zalost. Kao sto sam neki dan napisao, sutra moze da se nekom digne i da okrene sve za 360% i eto nas nazad

Screenshot 10.png

edit: i zato sto ti je drag polumrtav novcic, ti ga nisi prodao na skoro 150x vec ga hodlujes i dalje?!?! No comment :) sta, cekao si 1000x ili 1000000000x ili sta?!?

Poslednja izmena:
Kamo sreće da sam ja tada kupovao LTC lopatom, a moglo se. Nije to bila značajna koločina, pa kada se tapkalo šta od altova da se ostavi ostalo je na njemu... I sa'š me natjerati da i taj LTC tražim i prodajem...[emoji1]

Opet, drago mi je što još ima entuzijasta koji u izađu medvjedu na crtu. Ja sam van ovoga dok opet bikovi ne dođu...

Kamo sreće da sam ja tada kupovao LTC lopatom, a moglo se. Nije to bila značajna koločina, pa kada se tapkalo šta od altova da se ostavi ostalo je na njemu... I sa'š me natjerati da i taj LTC tražim i prodajem...[emoji1]

Opet, drago mi je što još ima entuzijasta koji u izađu medvjedu na crtu. Ja sam van ovoga dok opet bikovi ne dođu...

Nemoj da sad ispadne da sam ti ja rekao da sad prodajes.. tacno cu se upucati u obe noge ako sad ista prodas nesreco :d Imas valjda dovoljno godina da znas sta radis i sam si odgovoran. Necu sutra mene da prozivas kako sam ti rekao da prodajes 20og novembra kad je sve 20-30% potonulo :d

Poslednja izmena:
Zasad sve po planu, ukoliko probijemo 5.8k nastavlja se potop...moj plan je kupovina btc ispod 4k i vece kolicine ltc na ~$50 i cekanje ltc halving pump-a u 2019.

Jos uvek tanak volume. Gledajuci weekly, ne deluje kao trenutak za jacu kupovinu.

Racunam do kraja godine da cemo videti dno, 2019 akumulacija.

Planirao sam 50% fiata na ~4k i ostatak postepeno kupujem ako ode ispod, apsolutno dno po meni $3600...ali nezahvalno je prognozirati jer je sve moguce.

Pratite volume, kapitulacija je pracena ozbiljnim volume-om i padom cene.

Sto se tice LTC poranio sam sa kupovinom na $50, ali napravice se lep stek do avgusta ima vremena.

Polako s kupovinom, ima vremena jos da pada sve. Pogotovu ne zuriti s kupovinom zbog polovljenja jer uskoro ce Nova godina, polovinom decembra standardno pada. Na kojoj ceni cemo docekati nemam pojma ali za sada nisam optimista da ce skakati. Mozda jedan dead cat bounce i nazad u bunar. Pre toga se sigurno priblizavamo 4K kao sto sam i rekao pre neki dan.

Tapatalk from Poco loco

Ako padne jos malo ode sve ispod granice isplativosti... Mislim da je u zemljama gde je skuplja struja vec ne isplativ GPU minning...

Pa imaju ljudi neki i free struju tako da ce uvek neko kopati...

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ako padne jos malo ode sve ispod granice isplativosti... Mislim da je u zemljama gde je skuplja struja vec ne isplativ GPU minning...
Ne znam koju cenu placas ,meni je neisplativ ..i ako sam sve podesio da maksimilno malo trosi ...tj zbog ovog pada sam u minisu sa kopanjem i zadnjih 3 meseca jer nisam prodavao ali sad vise stvarno ne mogu da placam struju debelo a nemam od toga nikakav prihod.
Problem je kako uopste i prodati kartice..stavio sam neke i to po 1/2 ili 1/3 cene koju sam platio i imaju i domacu garanciju i niko ne zove.

Ja sam se izvuko iz crvene zone, tako da trenutno pokrivam cenu struje ima i za kiflu i jogurt, ovako je tesko izdrzljivo videcemo u narednih par dana ako ne ko zadnji ode nek ugasi svetlo... :(

Stvarno masakr..ali očekujem da krene na gore. E sad šta će se dešavati, da li opet ide dole ili se vraća stabilizacija..
U svakom slučaju ko hoće da zaradi na kratkotrajno, trebao bi da kupi odmah jer očekujem da krene na gore vrlo brzo, danas bi trebalo da počne žešća kupovina što znači da ide gore.

Na zalost, sve po planu. Ima jos par dana do smirivanja na novom dnu. A onda jos jedan potop i konacna kapitulacija, za sada volume nije onakav kakav bi trebao biti kod kapitulacije. Neki su se smejali kad sam pre par meseci napisao da bi BTC mogao do 3K...

Sjecate se zadnja recimo 3 mjeseca onog low volume perioda e onoga me bilo najstrasnije vidilo se da se nesto sprema, mnogo je ljudi mislilo da je akumulacija pocela ali sam uvijek govorio jako visoka je ono cijena bila, previse je trebalo $ da se akumulira u zoni 6k+ nazalost vidimo sta se spremalo i pored svega toga ne sjecam se zadnji put kad je trajao ovakav pad bez ikakvog oporavka, gdje god udjes za 3-4h cijena jos ide dole jednostavno ne moze se odbraniti....

Bez obzira na sve ja cekam neki oporavak ako stvarno nastave da ga spustaju ispod 4k onda ovo ce biti jedna jako skupa lekcija.

https://twitter.com/godlmember

Promoter cripto valuta je odlucio da nakon velikog gubitka izadje iz igre :) i svima je pozeleo losu buducnost .
O cemu se radi . Jednostavno neki novi igraci sada uzimaju novac a ne standardni uigrani brokeri . Tako gledano cripto je ispunio svoju misiju . E sad to sto se mozda mali kinez vlasnik proizvodnje masina za kopanje malo previse zaigrao pa zeli sve za sebe . lako se moze desiti da i ove najnovije minere prodaje za 39$ a da nema kupaca .

jeftini kineski mineri :)

https://shop.bitmain.com/

Velik gubitak 7.000$ ??? Wtf ? :))

Lol haahah ma ovaj lik troluje klasicno :)))

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovo nije prvi put ca cena ode ispod granice isplativosti kopanja. Bili smo u toj situaciji i ranije. Sad je vreme da otpadnu najslabiji, da se gase masine i stegne kais.
Jedina dobra stvar u svemu ovome je da je danas bolje nego sto ce biti sutra ;)
Jos nismo udarili u dno dragi moji. Ovo ako potraje mislim da ce tek da bude plakanja u temi.

Tapatalk from Poco loco

Pri tome, a to je ono sto je meni najgore, skoro pa svi bez izuzetka cekaju tih 3k $ i nakon perioda akumulacije novi bull run kao nesto izvesno, neminovno, apsolutno sigurno. A kada svi ocekuju isto, bojim se da od toga nema nista.

Daj boze da gresim ali sve sam manje optimistican po pitanju treceg bull-a....

Poslednja izmena:
Ja ne vidim opciju da kripto ne ode opet gore.
Tehnologija i infrastruktura su mnogo zreliji sada nego pre poslednjeg bull run-a, svi razlozi zašto je kripto uopšte nastao su tu i još su bitniji sada nego pre godinu-dve.
Gomila fijat valuta je klimava, razne velike banke mogu da se obruše samo tako, klasične berze su počele da padaju i tek će...

Mislim da ce biti ludnica, ko sto niko nije mogao da predvidi 20k tako nemere ni sad dno, bice veselo

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno