Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pominjao si to za drugara.
Kakva je situacija tamo, jel mozes da se logujes, kakav ti je balance? Hoce li samo kolicinu novcica da podele ili dele i kes? Ne znam po kom osnovu mogu da ti skinu kes. Ali bolje da se izvuce makar nesto nego nista.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Sve svima skidaju, zato sam i okačio ono. All accounts all assets. I dobiješ bfx tokene po kursu 1$ u zamenu.

Može li neko prevesti nama neupućenima kakvo se to sr@nje desilo?

To mi smrdi na bter...tako su i oni pukli. Izmislili neke btc tokene i niko vise ne salje tamo...

Ma sve ista mafija #sami sebe kradu" uzmi nam fino btc evo vam tokene pa se pusite :smoke:

Cekaj, ako sam dobro razumeo maznuli su BTC sa nekih naloga, a sada hoce od svih nevezano za valutu da nadoknade gubitak?

Kao, maznuli su im. Maznuli su oni sami, klasicni banditi.
Cim budete mogli povlacite sve odande jer pucaju u najkracem roku.

I to u odnosu od 36% na izgubljeno...rekao bih da je finex pukao...voleo bi da nije ali tako smrdi. Jedino me iznenadjuje sto se btc bas vratio skoro na pocetnu vrednost, pa mi jos vise smrdi.

I to u odnosu od 36% na izgubljeno...rekao bih da je finex pukao...voleo bi da nije ali tako smrdi. Jedino me iznenadjuje sto se btc bas vratio skoro na pocetnu vrednost, pa mi jos vise smrdi.

Pa zato sto pad nije ni imao veze sa tim, bio je ocekivan, logican i planiran, vest je samo malo pojacala reakciju. Pa sta, pokradeno 120K BTC-a, sto bi to uticalo na cenu nije mi jasno...Toliko i vise je pokradeno sa silk road naloga, tacnije zaplenjeno.

Jeste da ali pad cene ima veze sa eventualnim dampom ukradenih coina. Ocekivan pad btca je ok ali ovakav bearish ne :)

Pa kad se zna rezultat, i menjacnica ce proraditi iako ce biti haircut nece vuci/mrcvarit 2 godine kao mtgox... tako da je skoro sve zaboravljeno ...

Ljudi ne kontaju sud je zlo, preko suda ne bi gubili 3x% vec 50-60% i 2-3 godine

Jeste da ali pad cene ima veze sa eventualnim dampom ukradenih coina. Ocekivan pad btca je ok ali ovakav bearish ne :)

Ako je "lopov" bio toliko sposoban da mazne novcice odatle, sigurno ih nece dampnuti...malo ce se igrati sa shitovima, malo ce "ulagati", malkice ce prodavati, svakako se nece lako pokazati...

pitanje kako danas oprat BTC (pre svega vecu kolicinu)... pogotovo sto se tacno zna koji je ukraden, male kolicine mozes preko mixer-a a preko shitova opet ne mozes jer ce berza videt odakle je BTC potekao

pitanje kako danas oprat BTC (pre svega vecu kolicinu)... pogotovo sto se tacno zna koji je ukraden, male kolicine mozes preko mixer-a a preko shitova opet ne mozes jer ce berza videt odakle je BTC potekao

Nisam proucavao pljacku...Ako je otimao neko vreme, onda je lako. Ako je digao odjednom, onda vec malo teze...

Mislim da je tri dana skidao sa berze, posle cujem da je sve splitovao na 1000 adresa

Sve je to ok, ali bezanija sto pre. Menjacnica nece opstati skoro sigurno. U roku od 2 meseca mogu da stavljaju katanac. Nece im ljudi ovo oprostiti, sklonice i novac i novcice na drugo mesto. Ocekujem da krenu i tuzbe da prste. Volume ce im biti nikakav a takva menjacnica je beskorisna. Jedino sto mogu da urade je da ponude 0% fee u narednom periodu da bi im ljudi ostali i da se volume vrti, sve ostalo ih tera na katanac. Realno, od provizija u narednom periodu ako se oporave potpuno oni mogu vratiti sve. Nek traje koliko traje ali bi se spasli tuzbi. Ono, imaju sanse da se izvuku ali ako su oni i pokrali od cele price enma nista. A sumnjivi su, nema sta da se prica.

Ljudi gube vreme tuzbama, ali ameri ce tuzit 99%, a to da li ce opstati, realno je veoma tesko, jedino ako sami ne nadju neki zablon da ispostuju ljude

Tuzbe im ne ginu. Jedini nacin da se spasu tuzbi je da obecaju da ce vracati polako novce i novcice kako budu zaradjivali. Mogu to sto su oduzeli da prebace u zamrznuta sredstva kao sto je Vircurex uradio svojevremeno. To je jedina varijanta da se spasu tuzbi. Ako tuzbe krenu mogu odmah da zatvaraju i da proglase bankrot.
Naravno sve to pod uslovom da im ne padne volume i da imaju od cega da vracaju. Bice im jaaaako tesko da to izvedu. Izgubice bar polovinu ljudi bez problema. Bitno je da postoji sansa za opstankom. E sad, dali postoji zelja za time... Realno, ako su oni to i pokrali onda ih zabole da vracaju, svesni su da ce puci ali sa 60M$ mogu da se penzionisu.

Da jedino da nadju investitora, daju mu 51% bitfinex-a..... to bi bilo najelegatnije resenje za sve

Kod bitstampa je bila neka sica....... i nisu dizali frku

kad te hackuju najbolje da cutis i sam nadoknadis manjak, sve ostalo je daleko losije

Bas to. Mada stamp kad su hakovali oni su odmah rekli da ce pokriti to i cao.
Da prodaju 51%? Pitanje je dali ce iko pristati. Ja bih trazio 99% vlasnistva da bih pokrio tih 60M. Realno, posle ovoga vrede mnooooo manje pa na to jos -60M, pa na to jos sto ce neko da ih odere jer nemaju drugu opciju. Ima da ode u bescenje. Ja bi im trazio i po jedan bubreg od svakoga. Kozu bi im skinuo s ledja da presvucem fotelju. Onaj ko ima toliko para i ko ulece sa 60M moze biti samo jos suroviji od mene, prava ajkula.
Edit: 60M nije mala cifra koju su mogli da precute i da nadoknade tek tako. Kad bi se proculo da su prsli stvarno bi mogli da proglase bankrot.

Poslednja izmena:
proradio finex. 0.32 USD kurs za bfx tokene

Ne znam jel dobra tema, da pitam...

Gde mogu da nadjem neki escrow da kupim nesto na netu iz Amerike, ja da platim u btc a oni uplate u dolarima i posalju mi na adresu? U pitanju je Samsung ili Amazon....ima li kakvih iskustava?

edit, jel ovo ok?

https://purse.io/

Poslednja izmena:
Fees 0 BTC
unconfirmed... kako si uspeo bez fee da saljes nemam pojma, ali BTC odavno ovako vise ne prolazi

ako ne prodje znam da se vraca posaljiocu BTC kad tacno e to vec ne znam, jes uvek postoji sansa da prodje (u realnosti taj BTC nije ni poslat vec tvoj wallet pokusava da ga posalje a mineri ti samo pokazu srednji prst.... tako da ovo dole ima kako se moze povratiti)

takodje postoji i nacin da poguras transakciju sa nesto malo BTC ali ja se u to bas i ne razumem
https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/4r4yae/how_bad_did_i_screw_up_unconfirmed_zero_fee/

Takodje OK wallet ne bi smeo da salje bez fee-a cak i mator multiHD ima opciju da stelujem velicinu fee-a

Takodje ovde vidis status tvoje transakcije...
https://blockchain.info/tx/d77ace1edb2be1071453b2c5c16e68a4a0c852fa50af7111044e245f91c03e85

Dosao sa odmora,jos nisam vratio ono malo btc-a sto imam.Posto mi je bio stari novncanik,instalirao sam najnoviju verziju i opet nista.Probao Electrum tu mi pokazuje moje stanje ali ih ne mogu poslati.

@ goldi poslao prije 10 dana neku sicu sa iste na istu adresu gdje mi je zaglavljeno proslo sve uredno,maloprije jos 3 transakcije sa iste na istu adresu,vidim na sve tri confirming znaci proci ce,ali ona transakcija jos nista...
Untitled.jpg

Poslednja izmena:
Moras sa onog reddit linka naci nacin kako da poguras transakciju ili nateras novcanik da je ponovo registruje, napravi beckup wallet-a pa istrazuje, ta tvoja transakcije je jos unconfirmed i verovatno ce tako ostati

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno