Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koja je sansa da je ovaj rast vrednosti BTC-a vec dobro naguvana cena povodom polovljenja bloka, i da najveci pik cene vidimo u nardnih mesec dana i posle cao zdravo, tj ko je prodao prodao je.

Sansa je 50%...Ili jeste ili nije :) Moram ovako glupo da odgovorim, jer da iko zna sta ce se desiti bio bi milioner...LTC je imao peak pre polovljenja i svi su se nadali jos vecem rastu, ali je gosin Tvorac-Tvor sa ekipom odlucio da je to bas super povod da bdale pokupuju njegove novcice i da im tresne na buy ordere jos svoje preostale. I kad je nestao glavni "kupac" cena je zavrsila tu gde jeste. U medjuvremenu on se sigurno napunio ili se jos uvek puni, Tako je i sa BTC-om. Kad kazu dosta-prodace i cena ce se ubunariti. Za sada to nije ni na vidiku, ali opet kazem to niko ne zna.

prvi ozbiljan test za BTC ocekujem na 3500 , a za sad na 3100 sledece stagniranje cene dan-dva pa dalje sve u vecim koracima koji su isli po 5$ pa 10$ pa 15$ , mogli bi preci uskoro za 50$. Neko ce se hvatati za glavu, siguran sam da to necu biti ja posto sam 90% trenutne kolicine kupio na <310$, srecni praznici ;)

videcemo kakvi ce okidaci shortera da se dese na 3100 i dalje...bice svasta :)

sad krece natezanje :)

neki su se smejali pre par dana kad sam rekao 580, uskoro cemo na 500 juris pa cemo videti, mozda i gresim ... not :D

Screen Shot 2015-12-16 at 5.04.20 AM.png

BANG, flash crash,....ko je brz njemu jos BTC :)

Poslednja izmena:
Pošto se genijalac nešto ređe oglašava, ja bi da vas upozorim na opreznost.
Čitajući poslednje stranice ove teme vidim da vlada veliki optimizam po pitanju cene. Lično mislim da je već ova cena BTC-a na /veštačkom disanju/ Prema tome oprez "nemože da škodi" ;)

Pošto se genijalac nešto ređe oglašava, ja bi da vas upozorim na opreznost.
Čitajući poslednje stranice ove teme vidim da vlada veliki optimizam po pitanju cene. Lično mislim da je već ova cena BTC-a na /veštačkom disanju/ Prema tome oprez "nemože da škodi" ;)

Hvala ti mnogo :)

cena je trenutno poprilicno stabilna, naravno svako treba da bude oprezan i ima svoju strategiju, zaboli smo stabilnih 3000 yuana sto je jako bitan nivo, ostaju 3100-3500 kao sledece stepenice pre dolaska u zonu hiper-rasta...ceka se odskocna daska :)

Kog hiper rasta? Zašto je bilo došlo do prošlog hiper rasta? Je l ima sličnih situacija, mislim na ograničenja koja su proizvela pretprošlogodišnju potražnju?

Kog hiper rasta? Zašto je bilo došlo do prošlog hiper rasta? Je l ima sličnih situacija, mislim na ograničenja koja su proizvela pretprošlogodišnju potražnju?

Velika je verovatnoca da je prosli rast izazvao bot pod kontrolom mtgox-a, poznatiji kao Willy. Sta je izazvalo ovaj znace se kad pukne balon. Dotle uzivancija i oprez. Stop loss mora postojati kao i take profit. Onima koji su usli pre par meseci je lako da to razluce, bagholderima neuporedivo teze...

Da se razumemo, u vezi BTC moze svako da prica sta hoce, posto bez regulacije nema ni pravila. Zasto je doslo do prethodnog rasta? 'nako, pogodile su se okolnosti i sve , tako isto po mom licnom misljenju treba ponovo da se dogodi. Ogranicenja, vesti, potraznja? Smesno...kakvo ogranicenje kad postoji vec kolicina BTC na trzistu i od tog momenta krece polovljenje nagrade koje ni na koji nacin ne utice na potraznju u tom trenutku, sve je psihologija kod BTC, tako je bilo i tad.
Kad genijalac moze da prica o bunaru svaki cas, mogu i ja o skoku :) Do sad sam ja bio u pravu za razliku od njega.

I jos jednom disklejmer, ne ulazite u BTC vise nego sto ste spremni da izgubite i tacka.

Mislim da mnoge kolege ovo shvataju previše lično (možda i zbog količine novca sa kojom se "igraju") ali mislim da svi mi tražimo neke logičnosti i obrazce na osnovu kojih donosimo odluke. To je uspešna taktika kad se igra po strogo utvrdjenim pravilima.

U BTC svetu nema (još uvek) tih pravila pa ni logike i obrazaca tako da je "predvidjanje" praktično nemoguće i svako može da pogodi (ili promaši) bez obzira kako nebulozno predvidjanje bilo...osim ako nema mnogo $ pa kreira pravila igre...

Poslednja izmena:
Mislim da mnoge kolege ovo shvataju previše lično (možda i zbog količine novca sa kojom se "igraju") ali mislim da svi mi tražimo neke logičnosti i obrazce na osnovu kojih donosimo odluke. To je uspešna taktika kad se igra po strogo utvrdjenim pravilima.

U BTC svetu nema (još uvek) tih pravila pa ni logike i obrazaca tako da je "predvidjanje" praktično nemoguće i svako može da pogodi (ili promaši) bez obzira kako nebulozno predvidjanje bilo...osim ako nema mnogo $ pa kreira pravila igre...

Bas zato su mi ovi koji kao govore o nekoj opreznosti i paznji sa trgovinom BTC neshvatljivi. Idi brate onda trguj naftom,ili na pijaci otvori tezgu tu je cena sigurica. :)

hahahaaha...niste normalni...suze mi krenule od smeha...

edit:
kad smo već kod hrane i blockchain-a ovo izgleda zanimljivo kao sredstvo praćenja hrane od proizvodnje do krajnjeg kupca

Poslednja izmena:
Po meni cena prati svoj prirodan put a to je gore, sto je pre svega posledica limitirane kolicine coin-a, naravno kad konstantno polako ide gore onda i pilicaru uticu sa pump/dump sto stvara nervozu pa short term moze ici i dole...
Uporebna vrednost BTC je tu gde je vec i duze vreme bila, neke vece adaptacije sto bi stvorilo euforiju jos nismo videli, generalno BTC drzi taj geek/nich segment, gde god postoji potreba velike anonimnosti tu je BTC, upotreba kolika god bila je tu, dok ne vidimo neku alternativu da preti BTC-u ja nevidim longterm problem!

Inace i taj geek/nich segment polako raste (privatnost i zastita privatnosti ce u buducnost samo biti daleko potrebnija!), ma sta neko mislio da on cini mali udeo u transakcijama na berzama, to uopste nije zanemarljivo pogotovo ako znamo da se realno malim procentom BTC trguje i da vecina zele da povecaju $/BTC kolicinu a ne da napuste brod

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno