Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
prodaja kamoina vs spx..svaki put pred pucanje berze..opala je prodaja naglo..sada iammo skok

Pogledajte prilog 388529

Praviš grešku koju smo svi u nekom trenutku napravili, nađeš neki indikator koji se slaže sa onim u šta želiš da veruješ, pa se uhvatiš za njega. Pogledaj recimo DJT indeks koji pokazuje transport dobara, u padu je. Ili pogledaj cene nafte koje padaju. Prodaja kamiona bi mogla biti anomalija iz nekog razloga.

Crash se uvek približava po HOPE redosledu. Prvo pada Housing, jer je najosetljiviji na margin. Onda padaju Orders, kako se smanjuje tražnja za dobrima. Onda pada Profit, kako se smanjuje zarada preduzeća. I na samom kraju pada Employment, kad te firme moraju da otpuštaju. Ako samo pratiš vesti, vidiš da smo u finišu. Zimus sam bio rekao da će shit show najverovatnije krenuti u maju, ali sve i da ne bude ovog meseca, nećemo još ne znam koliko čekati. Recimo da je vreme poluraspada mesec dana, 50% šanse da krene u narednih mesec dana, 75% u naredna dva meseca, 87,5% u naredna tri, itd.

zašto si mi obrisao poslednji post? ajd onaj prethodni je srdnja, ali poslednji je konkretna stvar, kako neko kodira svoj risk management, i to ne neki tamo rizik, već dokazani rizik za kripto tržište... @weasel šta je tačno protiv pravila foruma?
.
.
.
preporučujem velikog Druck-a, da se posluša... poslednji njegov intervju, predavanje sa Q&A

Kao prvo nisam ja obrisao. Kao ni jedan post na zadnjih 20ak strana ma koliko ti ponavljao da weasel nesto ne voli i brise. Mada podrzavam svaki post gde su gluposti kace da se obrise i kad pogledam svaki post je isrpavno i sa razlogom obirsan.

Ne znam sta je bilo u poslednjem postu/klipu. Twitter ga je ukolonio pa bi bilo najbolje da pitas Elon Muska direktno zasto je twit sklonjen odnosno protiv koji je tacno twitter pravila.

Poslednja izmena:
Dajte nesto zanimljivije o kriptu 😀. Sta mislite kako ce se kretati danas nakon objavljivanja podataka u Americi?

inflacijamaj.png

OIL_BRENT_2023-05-10_16-27-59.png

Ova ocitavanja inflacije imaju sve manju tezinu i sva ova prica koju CNBC gura da je za 0.1% manja od ocekivane a to onda za mesec dana preracunaju pa kazu ipak je bilo 0.6% ima sve manju tezinu i ne treba ocekivati nikakav bull na osnovu toga osim ovaj daytrejderski koji sluzi da se napali retail koji pre par meseci nije ni znao sta je CPI a sada svi samo to prate...

Pored povecanja "debt ceilinga" koji ce uskoro ako bude sve kako planiraju isisati 1,5 trilion likvidnosti tokom leta jer ce trezor printati obveznice pa ce kamate gore i smanjenja proizvodnje nafte od strane opec+ (uz sada vec poprilicno ispraznjenje strateske rezerve u americi) ocas posla moze inflacija imati mesecni skok 1% i onda opet panika.

Koja nebuloza da btc pada danima a da altovi padaju duplo sporije..

Bitmain ce najverovatnije uskoro izbaciti KS3 majner za Kaspu. GPU, a kako stvari stoje verovatno uskoro ni FPGA nece imati sta da traze na mrezi. Iako imam nesto Kaspe koju sam majnovao jos prosle godine, gledacu da dokupim u narednom periodu.

Food for thoughrlt

Imam osećaj kao da više od 50% ljudi misle da idemo dole i da se više otvaraju short pozicije. Kada bi imao informaciju gde ti shorteri koncetrišu njihove stop lostove. Cilj menjačnicama je da manipulišu cenama u pravcu mišljenja suprotno od većine, naravno ako se bavi leveridgeom. Tako da reakcija cene BTC je u rukama menjačnica ne gledajući spoljne faktore(ekonomija, psihologija). Znači što se tiče cene, realno mi je da će bar do 28k da bi polupao velike short poluge. A posle eventualno 25k. I dalje ne trgujem sa btc ulazem u alt.

Dokle će EUR da pada ? BTC se baš vezao za njega (opet).

Zdravo svima,tek od juce sam na forumu tako da ne zamerite,ako Neko zeli ,posto trgujem valutama dugo vremena vec,mogu pomoci da postavim nekoliko chartova kada dobijem signal za btcusd,ltcusd,eth,rplusd generalno moja strategija sa drugim valutama radi i sa bilo kojim drugim parom tako i da sa kriptom,jako je dobra strategija i moze pomoci nasim ljudima da imaju barem generalno misljenje sta moze da se desi sa cenom...Ali ovo je vise short term trading jer koristim m1/m5 chart iskljucivo,takodje sa vremena na vreme mogu postaviti projekciju za h1/h4 ako je setup dobar i kada imam vremena.Svako dobro svima. Za H4 btc na slici su nivoi kod kojih u buducnosti moze da bude reakcija,ako bude promene javljam ako zelite

Prilozi

• BTCUSDH4111.png
    BTCUSDH4111.png
    53.1 KB · Pregleda: 96
  • BTCUSDM1.png
    BTCUSDM1.png
    50.5 KB · Pregleda: 82
xlmusd vrlo verovatno da ce cena danas biti u plusu i pokusati da testira pik od juce,najbolje bi bilo da sada krene da pada jos nize na nivo negde oko 0.08700 i onda se popeti na jucerasnji pik,ovo je spekulacija nije potvrdjeno jos uvek,treba sacekati NY da se otvori i negde oko 17h po nasem vremenu se ocekuje dosta volatilnosti ,tako da jos uvek nije potvrdjeno ali treba razmisljati u ovom pravcu(danas je petak obicno losiji dan za trgovinu )

Poslednja izmena:
Svakako dosta novca je tu,logika. je da ako brzo stigne do tog nivoa i agresivno,pored jos nekih tehnickih stvari za potvrdu indikatora koje pratim, mnogo trgovaca ce pomisliti da ce pasti jos vise jer je mnogo novca zarobljeno od trgovine,ali desava se upravo suprutno i cena nastavlja da raste ostavljajuci trejdere sa jos vecim gubitkom.Opet kazem zavisi da li ce neko prodati odmah ili cekati i sta zeli od trgovine.U svakom slucaju treba pratiti sve nivoe gde je cena odbacena vise puta,recimo za H4 ovo bi bili nivoi koji su zaista jaki da dopunim prvu sliku,i najverovatnije mozemo ocekivati reakciju na njih ako cena dozvoli(mislim kako bude prilazila tim nivoima i plus kada prilazi,tajming,recimo ako je NY sezona u pitanju i neke bitne vesti izlaze tog dana itd).Videcemo ali btc je jako agresivan i povlaci cini mi se i druge kriptovalute.
Nivoi mogu da se menjaju svakako ako cena "lebdi" oko njih,ako polako testira te nivoe ,kada ih testira ,recimo da li je kraj cetvrtog casa ili pocetak ako posmatramo H4 itd itd....

Prilozi

• BTCUSDH4.png
    BTCUSDH4.png
    47 KB · Pregleda: 32
Ipak je veci novac bio na nivou 26722,namerno sam napisao donje nivoe jer nas market vecinu vremena zafrkava i onda je bolje cekati,iako se propusti prilika nema veze uvek postoji drugi put,ali logika je razumljiva,za par minuta je sa nivoa 26722 skocio na 27200,gde ce verovatno pasti....

Prilozi

• BTCUSDM5.png
    BTCUSDM5.png
    61.5 KB · Pregleda: 25
  • BTCUSDM51.png
    BTCUSDM51.png
    58.4 KB · Pregleda: 53
mozda zanimljiv setup jer nema ga na binance za short opciju..juce se desio hlavning tj majneri manje dobijaju, u odnosu na btc isto fino pao..
1684517830171.png

Sjajna prilika za rplusd rano jutros na jakom novou 4660,prvo je cena probala da prevari na 4640,i posle toga treba cekati donji oscilator rsx sa ma55 da bude preko nivoa 70(crvena linija koja je presekla rsx qqe indicator koji je u "overbought-u" preko nivoa 70 ,) koji pokazuje jasno down trend.Jak nivo 4660 ako se skroluje chart levo jasno pokazuje da je tu dosta novca zarobljeno.Target 1 bi trebalo uvek da bude ema100(plava tanka linija) a posle toga je sve plus za dobitak. Ostali indikatori si ema 600(reprezentuje priblizno 1h tf,plava debela ema 200 itd).
Ovaj tehnicki sistem radi na svim chartovima,
Nadam se da nisam konfuzan i da nekome ko zeli da napravi sistem preko teamviewer-a i proba ovaj pristup ako zeli, moze biti od koristi svakako.Generalno samo treba cekati i cekati ,i jos vise cekati :) .Takodje moze da se doda i bollinger bend ili slican kanal i nastelovati tako da odgovara svakom pojedinacno jer svako drugacije razmislja ,svako dobro.
I da,donji prozor sa rsx55 ,ema55 je atecovana na "previous indicator data" sto je u ovom slucaju qqe indicator sa prilozenim podesavanjima

Prilozi

• taj.png
    taj.png
    45.5 KB · Pregleda: 32
  • tajj.png
    tajj.png
    31.2 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot 2023-05-22 at 16.48.11.png
    Screenshot 2023-05-22 at 16.48.11.png
    22.7 KB · Pregleda: 29
Poslednja izmena:
Status