Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Noup. To ti je samo u slučaju psihološkog zlostavljanja. U protivnom bi u najavi trebalo da strpamo Simketa u bajbok, jer bogami ozbiljna je šansa da će neko da se okači o gredu kad kripto stvarno krene da se slomi jer je slušao folove tog kockara egomanijaka. Puno ljudi nema nikakve mere kad ulaže.

Ako ti je verovati, ne može Simke u bajbok jer kockar koji loži, nema psihološkog zlostavljanja. Ti bi tu bio bolji kandidat, kidaš živce sa slomovima i zlatom svako malo, možda neka osetljiva duša nije izdržala. A ima ih koji se već neko vreme ne javljaju na forumu:unsure:

Da li je sad dobar momenat da se altovi prebace u btc? Konkretno Ada, ETH, ltc?

U narednih par dana moram da prodam dio kripta. Imam ETH i ETC. ETC ima veći potencijal gledajući prethodni ATH ali mi ETH nekako draži😁 Šta je manja šteta da se proda na trenutnim cijenama? (Teško se rastajemo ali moram)

Ako ti je verovati, ne može Simke u bajbok jer kockar koji loži, nema psihološkog zlostavljanja. Ti bi tu bio bolji kandidat, kidaš živce sa slomovima i zlatom svako malo, možda neka osetljiva duša nije izdržala. A ima ih koji se već neko vreme ne javljaju na forumu:unsure:
Šta, sad sam mu ja nešto kriv? ili mu o5 neko drnda kavez? Ili je i naš veliki ekonomista pogodio stativu ponovo :p

Poslednja izmena:
Dok je situacija aktuelna... Znam da ima ovde ljudi koji su u HEX-u pa bih voleo da čujem i njihovo mišljenje o kretanju cene HEX-a. Šta možete da podelite sa nama? :unsure:

Ponzinomics 101, tj. zašto je HEX scam:

Dugačak je članak, ali pun bisera o tome kako ponzi šeme funkcionišu. Mislim da je vredno čitanja.

Mislim da mislis na mene, ili se samo osjecam prozvan 😁

Clanak je dobar i obuhvaca gotovo sve oko ceg su se lomila koplja i vodile bezbrojne diskusije i istrazivalo u samom HEX community pa i van community, tj. hatera 😝

Ima tu jos finesa i sitnica koje nisu spomenute u clanku al nije bitno.
Ko se odluci na bilo koju investiciju treba da istazi sam DYOR, pogotovu u kriptu.

Dakle, ja sam u HEX od prvog dana, dok je bio AA i ubacivao se ETH u isti. ( ICO period slican kao sto je imao EOS)
Imao sam preko 50mil HEX, dampovao vecinu na 50X
Naravno da sam bio skeptican, i dobro sam znao u sta ulazim. Uradio sam domaci i istrazio sve.
Zato i nisam pisao ovdje o HEXu ili od drugim rizicnim ulaganjima u defi a bilo ih je 😁
Da ne bi navukao nekog nooba koji bi uletio sa vise love nego sto je spreman izgubiti.

Glavni problem kod HEXa ili glavi fud je OA adress, sve ostalo je glupost manje vise.

Istina je da OA (origin adress, iliti Richard) drzi 90% supply tokena i da je centralizovan po tom pitanju.
To je da se token zastiti od dumpa, ostatak investora tih 10% da nekim cudom odluci da dampuje, nece moci unisti token, jer nemaju dovoljan economic energy.
Znaci nije bug vec feature.

OA nije prodao ni jedan HEX, niti ce, jer ima dovoljno ETH koji je dobio kad je HEX imao svoju ICO fazu. (Plus nedavno je opet dobio milione za predstojeci PLS)
Zasto bi neko to uradio, i ubio svoj projekat, kad mu novac nije potreban?
Znaci glavni fud, rug pull OA je mala vjerovatnoca, nema smisla ni logike.

OA i sisters addresses, HEX community budno prati vec 3god.
Situacija je slicna kao sa Satoshi wallet.
Onog trenutka kad bi satoshi poslao i jedan satoshi na drugu adresu, bi znacio kraj za BTC bar sto se tice cijene.
Isto vazi i za HEX i OA adresu.

Supply je ogroman i to je namjerno, zbog unit bias koji vlada u kriptu a i dobar je game theory.
Kad jednog dana HEX pretekne BTC po market capu, sto je neminovno, svi ce o tom pisati na sva zvona (free marketing)
Mozda to bude PLS koji ima jos veci supply od HEXa 😁

Ima tu jos genijalnih stvari oko HEXa, pumpamentals u t-share, itd itd
Al ne mogu da pisem toliko, niti bi ko to ovdje citao i cijenio.
DYOR, zagrij stolicu i sam sve istrazi ako te zanima.

Na kraju ne preporucujem da iko ulaze u HEX na osnovu mojih postova ovdje.
Ili cak u sam BTC, i on je scam ako gledas iz istog ugla.
Stvari koje mogu unisti HEX (fud iz clanka) bi unistile i BTC.
Everything is a scam 😁

Prilozi

• IMG_20220513_102749.jpg
    IMG_20220513_102749.jpg
    105.8 KB · Pregleda: 57
Odlican post @Zlatan (y)
trenutni market cap je 85 mlrd $, da ga drze po fair play HEX bi bio danas na trecem mestu po kapitalizaciji a ovako je na 201.mestu
Sve mogu da potpisem sto si napisao osim da pretekne BTC po market kapitalizaciji, mislim da kripto zajednica nije spremna za tako nesto i trenutno je to nezamislivo.
Zasto mislis da bi HEX to mogao da uradi i da li bi u tom slucaju prodao sav Hex?

Mislim da mislis na mene, ili se samo osjecam prozvan 😁

Clanak je dobar i obuhvaca gotovo sve oko ceg su se lomila koplja i vodile bezbrojne diskusije i istrazivalo u samom HEX community pa i van community, tj. hatera 😝

Al ne mogu da pisem toliko, niti bi ko to ovdje citao i cijenio.

To se zove iscrpan odgovor. Hvala puno! Nisam mislio na tebe niti bilo koga posebno, znam samo da sam čitao ranije da je neko pominjao HEX.
HEX me ne zanima, samo sam želeo da podelim članak jer u sitna crevca opisuje nešto što bi mnogima trebali dani da sami istraže i pitanje je da li razumeli do kraja o čemu se tu radi.
Ovako stoji kao potencijalni red flag, pa ko uhvati informaciju uhvatio je, ko ne uhvati puno sreće.

Proteklih mesec dana sam pratio neke nove projekte na Solani. Do detalja istraživao tokenomics i celu matematiku oko ulagača (seed rounds, IEO, itd). Mnogi od njih odmah nakon IEO pali ispod IEO cene.
Nrp. Lifinity (LNFTY) protokol 100M tokena, ljudi kupovali u public pre sale-u po 0.7$ da bi nekoliko sati posle listanja na menjačnicama (DEX) zaronio token ispod te cene. Čak su imali u pre sale-u da zaključaš tokene na 4 godine kako bi dobio povoljniju cenu. Trenutno je 0.37$.
Drugi primer bi bio Secretum (SER) token, 100M tokena, public pre sale bio na 0.7$, seed round na 0.2$. Evo ga na 0.12$. Ljudi sa pravom popizdeli. Ko je dumpovao te tokene? Da li je uopšte bilo seed round ulagača ili je to samo napisano u white paper-u?
... itd.
Prevare na sve strane.

edit: Upoređivati HEX sa BTC-om... ?!? mislim šta reći (bez ljutnje). Token na ETH mreži! Ovde svako treba da razmišlja svojom glavom, barem pročitajte članak. Nije prodao nijedan HEX iz OA wallet-a ali jeste iz 'staking'-a sa tih wallet-a? itd. itd. itd.

Poslednja izmena:
Nije korišćen nijedan mehanizam, niti informacija, koje nisu bile svima dostupne. Nema zakona koji zabranjuje da šortuješ, da kupuješ, prodaješ, da dovedeš nekoga do bankrota. Berze su takve i nisu za one sa slabim živcima i suicidalnim tendencijama.

Svako je mogao da prouči kako Luna Terra par funkcioniše i da u slučaju nelikvidnosti oni prodaju BTC i ETH da bi pokušali da očuvaju stabilnost UST. Za svaki prodani UST, se štampa ista vrednost Luna, za milijardu ipo UST, se naštampalo milijardu ipo dolara Luna. Vrednost Luna pada, niko neće da je kupuje, već kreće rasprodaja, vrednost Luna još više pada, za to vreme UST se ne vraća na 1-1 sa dolarom i ljudi kreću da prodaju i njega, što automatski štampa još Luna i vrednost Luna eksponencijalno pada.

Svaki coin možeš da oboriš tako što ćeš dampovati, ali ovakve parove obaraš brzinom koja je na treću, ili na četvrtu potenciju veća, a sa svakim padom još dodatno ubrzava.

Tako da je nauk iz ovoga, svaki stable coin koji radi na takvim algoritmima treba zaobilaziti, kao i coine koji su s njima u paru. Ja juče čitam, ljudi pitaju zašto nisu spašavali Luna, nego UST, a ne shvataju da Luna nema svrhu bez UST. Ta dva coina idu u paru. I sad neko treba da se čudi kad neko takav pukne, a ne zna ni šta je kupio, ni zašto.

Možeš li da nabrojiš parove za slabije upućene?
Verujem da nisam jedini koje to zanima.

@cryptofreedom

Naravno da ce preci BTC, simple math, samo je pitanje vremena i cijene HEXa 😁
Zato ne treba ici na coinmarketcap (koji su usput popili tuzbu od community) vec na nomix, coinpaprika, coingeko itd.
Ne bih prodao sav HEX, uzimam profit stepenasto plus imam nesto i stejkovano.
Bit cu uz Hex dok traje scam 😁

Nije financial advice, al po meni glupost je ne imati bar 1% portfolia u HEX-u.
Bar sad pred fork i PLS launch.

@teslatesla ne ljutim se, nisam ja taj typ.
I sam sam se iznenadio kad sam stavio BTC i HEX u istu recenicu. Ipak sam BTC maxi u dusi 😁
Al bilo mi mrsko da prefomulisem recenicu.
Mislio sam na kontekst fud-a, totalne gluposti koje bi i BTC unistile kao i HEX.

Nije tacno da je i jedan jedini HEX prodat, sve je transparentno i na blockchainu.
Cak je kupovao i povecao svoj Hex udio vremenom.

Btw, Richard je debeo, prije ce ga srcani opaliti nego sto ce se HEX urushiti ili OA prodati i jedan token, realno 🤣
I eto nam novog Satoshia, samo sto ovaj nije anoniman 😁

Btw, ja spomenem HEX povremeno jer volim malo vaditi mast hejterima, a ima ih i ovdje 😁

LUNAdokwon-Novi-Plan.png

Jesam rekao da će slom kad US02Y dostigne vrhunac, kao svaki put do sada? Al kako god se ti dobro pripremiš, tržište uvek nađe način da te *****e. Do sad bi uvek od vrha do sloma prošlo nekoliko nedelja, poslednji put je čak bilo nekoliko meseci, ovaj put - sutradan. :mad: Nije bilo još ni jasno da se formira vrh.

Screenshot from 2022-05-13 21-50-35.png

Pogledao sam malo taj chart US02Y na Tradingview i ovo na slici je vrh kao iz novembra 2018. Inace all time trend je stalno down od 1989. Sad mozda nastavi samo na gore 🥳🤓
Dokle ce onda da se rusi BTC ako taj chart ode na 1.200

Poslednja izmena:
Pogledao sam malo taj chart US02Y na Tradingview i ovo na slici je vrh kao iz novembra 2018. Inace all time trend je stalno down od 1989. Sad mozda nastavi samo na gore 🥳🤓
Dokle ce onda da se rusi BTC ako taj chart ode na 1.200

Ne fercera to tako. Kad se slom desi, svi potrče u US government bonds zbog sigurnosti, zato im yield padne.

Inace sem sto mi je portfolio skrsen, malo sam se potreso, u apsolutnom sam soku, jer sam na 76$ uleteo u short sa oko 1 bnb, i postepeno izlazio izmedju 20 i 5, uglavnom do 10 $ najvise, jer nisam verovao da ce ovoliko da potone i da se desi ovoliko printanje coina bukvalno u par sati.
S obzirom da sam to cekao jer sam bio ubedjen da ce da se desi, nisam ostavio bar 10% do kraja ili cekao jos za izlaz. Ovo je voz na koji se jednom u zivotu covek ukrca i na zalost ne stigne do zadnje stanice :)
Bukvalno sam mogao mnogo para da uzmem ali sam se uplasio i uzeo profit, ***.

Tako je, Luna moze da se kupi na Binance, LUNA/BUSD par. Spot, naravno.
Ja sam usao, za 100 dolara milion Luna tokena. E ovo je sad kocka cista ali kad shvatis da ti je downside 100$ a upside ako stvarno nesto naprave prakticno neogranicen. Ne verujem u taj scenario da cemo se ujutru probuditi kao milioneri ali neka stoje jer nikad se ne zna sta veliki spremaju za nas male obicne smrtnike.
Veliko je pitanje da li ce se regulatori ukljuciti u istragu, a sva je verovatnoca da hoce tako da svasta jos sa Lunom moze da bude.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno