Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako hoces da trgujes moras drzati novcice na mjenjacnici. Neces stalno slati novcice tamo vamo

Glavni problem jeste do njih. Oni su ranjivi i ne nameravaju NISTA da urade povodom toga. Najprostije bi bilo da kad se jednom registrujes na BTC-E i uneses email adresu da nema vise mogucnosti promene email adrese. To znaci da kada s*ronjama neko uhakuje sistem, da nemoze NISTA sa tvojim coinima da uradi jer mu za sve treba email potvrda povlacenja sredstava. Koliko ja vidim njemu se neko ulogovao na nalog, promenio email adresu i dalje je sve islo kao podmazano, cak mu ej na kraju i password promeni. Zasto dozvoljavaju da menjas email adresu? Cemu to? Pogledajte recimo litecoinpool.org Imate email i nema mogucnosti promene. Hoces novi email, otvori novi nalog. Najprostiji sistem zastite. Njemu nije niko upao u komp, jer da jeste imao bi podatke za logovanje na mail. Ovako on to nije imao, vec mu je kao sto se vidi prvi korak bio da mu promeni email, pa tek onda sve ostalo. dakle nije imao nikakav mailware i tome slicno. Da je imao mailware haker bi mu ocas posla "udao" keyloger, pa bi mu ispraznio wallet i sve poolove gde rudari. Ovo je cisti hack BTC-E naloga.

N ecu ja da ulazim u to kako je malware napisan. Ako je samo btc-e u pitanju zasto onda nisu pokrali sve korisnike? Zasto nije pokraden neko sa mnogo vise coina nego su mu ukrali tu bedu od 3 LTC-a?
Ne znam zbog cega ne zelis da budes realan. Apsolutno je bilo nebitno zbog cega mu je promenjena adresa kada mu nije ni ukljucena autentifikacija. A i da mu je ukljucena opet mu je dzaba kad mu je verovatno upao na masinu. Usput mu je odradio i mail.
Znam dobro jer sam i ja popusio istu foru u junu i najmanje mi je btc-e bio kriv. Gde sam i kako zakacio nesto, nemam pojma i nije me briga.

Naravno da je bilo vise koina bila bi verovatno i jaca zastita, sa svojih 2000 i kusur khasha i unovcavanjem na dve nedelje, racunao sam da mi ne treba neka jaka zastita i sto bi se neko maltetirao tolko za ovu moju bedu. Ali sta sad? Ako mi je upao u komp i provalio sifre on to moze da uradi opet i ako sam ih izmenjao, mada on ne bi trebalo da vidi nigde moje sifre, a i ovo nije moja ip adresa sa koje se on logovao...

Withdrawal has been confirmed with your mail

Znaci da je taj potvrdio withdrawal sa mog mail-a pa posle promenio mail, sto mi nije jasno zasto je uradio kad je vec uzeo koine preko mog maila. Ako se dobro secam kad menjas sifru nema tri dana withdrawal-a, pretpostavljam da je tako i sa mailom. A falilo je mozda pola sata da legne jos jedan ltc sa mog pool-a, jer mi ide direktno sa pool-a na btc-e.

Poslednja izmena:
Svaka aplikacija koja ima pristup netu na kompu je potencionalni rizik... uglavnom se tu radi o keylogger aplikacijama... firewall moze pomoci ali ako je pustis na net nema vajde

Kada smo vec zapoceli ovu temu, sta mislite o novim coin-ima, tj. o njihovim wallet-ima... ljudi ih skidaju i koriste iako vecina antivirusa detektuje neke viruse po njima...navodno svi su fake positive...
Cudo da niko od autora jos nije probao da ubaci neki zlonamerni kod u njih i da pokupi informacije koje mu trebaju sa zarazenog racunara...Ili jos ne znamo za to...samo jedan dan kada bude 0 ltc i 0 btc-a....

Svaka aplikacija koja ima pristup netu na kompu je potencionalni rizik... uglavnom se tu radi o keylogger aplikacijama... firewall moze pomoci ali ako je pustis na net nema vajde

pa ako ne mozes da skontas da imas kl na masini.. onda treba duboko da razmislis :smoke:

Ma ja mislim da im je ovo samo izgovor i da ih mrzi da se cimaju za sicu, taj je promenio moj mail u svoj na btc-e i uzece novcice za tri dana, ne bih on menjao mail da je uzeo novcice sta ce njemu moj nalog na btc-e... Od sada sve u novcanik (ne bavim se preprodajom) i unovcavanje na brzinu.

cek ako stavis da ti na mob stize kod za logovanje kako moze da ti neko provali sifru itd?

Pa ne moze. Ali ako berza pamti logovanje kao sto je slucaj sa btc-e onda ti je dzaba. Jednom se ulogujes i ostajes ulogovan sledecih 15 dana. Kada ti neko upadne na masinu ima btc-e na dlanu. Po meni je to najveci propust na BTC-e, nista drugo sto Goran spominje. Meni je isto pomaznjavao sifre i onda kad je trebalo da se uloguje na gmail trazilo mi je autentifikaciju koju dobijam sms-om. Kad je provalio da drugacije ne moze, vratio se covek na moju masinu i s nje je potvrdio mail-ove i obrisao ih.

Ukljucujte autentifikacije svuda i stiklirajte sve opcije da se trazi autenfikacija i za transfer coina i za menjanje podataka. Svaki put se izlogujte sa BTC-e. To je moj savet kako da sacuvate coine.

ili prosto ne koristite sWin(j)dows kao OS :)

nema to nikakve veze sa windows-om vec sta ljudi pokrecu, isto tako mozes i pod linuxom sa githuba ili cega vec kompajlirati sta pozelis... ima kome su pokrali tonu XPM-a sa linux servera bez ikakvog problema

da vecini koristi linux, lovci na crypto bi njih napadali.... i onda i isla ista prica ako ne i gora jer je isti jos puniji rupa

Poslednja izmena:
Sta ste napali jadne keylogere kad je coveku neko jasno provalio mail, resetovao password na btc-e sajtu i imao sve sto mu treba? Mnogo je verovatnije da je koristio na nekom od poolova istu sifru kao i za mail i toliko. Nije morao da instalira bilo kakav malware, pogotovo ne malware otporan na antiviruse usput dovoljno pametan da prepozna gde je covek tacno kucao username/pass od svih mogucih sajtova na webu jer covek ne ume da koristi password manager u svom browseru ili barem da izbegne kucanje username-a.

htedoh reci MacOS, sigurni smo dok ga ne bude pocelo koristiti vise od 50% ljudi :) salu na stranu, 2-f autentifikacija i za sad ste mirni, bar dok ne urade novu verziju stealera, gde ce vam u browseru lepo samo zameniti u formi zeljenu sa njihovom ltc/btc/XXc adresu ;)
ako stre pratili za nove 0-day, rootkit opcije itd...ljudi nude i po par stotina K dolara u BTC a zna se sta je na meti, tu vam AV nece pomoci, a uskoro ni 2-f ...

MacOS je za sad sigurna varijanta, sa offline walletom, a svakako za vecu kolicinu, sklanjajte u neki cold-storage i dalje od sebe i drugih.

Pri promeni sifre na BTC-e, sam sajt blokira isplate 48h ako ne i vise , nesecam se tacno... tako da do toga nije...

one question, keyloger kupi sve sto se kuca tastaturom
ako npr ja napisem sifru, negde u wordu (napisem pre nego sto mi je bio ubacen keyloger) onda idem misem samo copy past taj text, znaci bez pipanja tastature, to keyloger ne moze da pohvata ili moze?

Ne moze copy paste da uhvati :)

Mobilni niko ne koristi za transakcije :) ?

Nadam se da vam je jasno da je clipboard (mesto gde idu stvari koje iskopirate) dostupan svim aplikacijama. Cak i wikipedija to kaze u drugoj recenici.

Znaci, moze da pristupi, samo je pitanje da li zeli. Nije bas ocekivano mesto za sifru. Za razliku od onoga sto unesete nakon recimo @...com.

Kad se već priča o ovome, niko ne pominje trgovinu na androidu, koliko je ona opasna i zbog čega?
Hvala

one question, keyloger kupi sve sto se kuca tastaturom
ako npr ja napisem sifru, negde u wordu (napisem pre nego sto mi je bio ubacen keyloger) onda idem misem samo copy past taj text, znaci bez pipanja tastature, to keyloger ne moze da pohvata ili moze?

moze, moze :) sa sve slikom, odnosno screenshot-ovima... ne opustajte se previse ;)

pa nije tema za takve stvari, mozes malo da progooglas pa vidi; ma da se najezis, uzas ;)

Ma ja mislim da im je ovo samo izgovor i da ih mrzi da se cimaju za sicu, taj je promenio moj mail u svoj na btc-e i uzece novcice za tri dana, ne bih on menjao mail da je uzeo novcice sta ce njemu moj nalog na btc-e... Od sada sve u novcanik (ne bavim se preprodajom) i unovcavanje na brzinu.
Trebao si da stavis 2 way zastitu i na btce i na mail..ja nisam pa sam isto ostao bez 15 ltca ..stavio sam odmah tu zastitu ,promenio sve sifre i od tad nemam problema

mada, moje misljenje je da nisu u pitanju kl-ovi, cesce je phishing u pitanju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno