Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne vidim koji je vremenski period u pitanju.Jel to 4H chart?A ne znam ni koji si igrac. Intraday trader,long term,scalper ...?

To je moj omiljeni, 2h Coinbase. A u ovom trenutku sam ništa, praktično hodler. Baci pogled na chart, interesantne stvari se upravo dešavaju. ;)

Šta ste se uvatili Seke i pucanja ko Mara za..
Nema pucanja balona, nema Seke:smoke:

Pitam se da li je ovaj pad (2 dana pred novi mesecni candle) , poslednje cedjenje drenovine.Odnosno poslednji put kad vidimo Btc ispod 10.000 Dole je slika weekly BTC, sa plavim kruzicima gde se vidi vaznost 21 MA (weekly). Taj test vec 2 meseca (najmanje) priziva Alesio R.(kada je to bilo na 6.000) Mozda je to vreme upravo doslo :)

21.png

Poslednja izmena:
Pitam se da li je ovaj pad (2 dana pred novi mesecni candle) , poslednje cedjenje drenovine.Odnosno poslednji put kad vidimo Btc ispod 10.000 Dole je slika weekly BTC, sa plavim kruzicima gde se vidi vaznost 21 MA (weekly). Taj test vec 2 meseca (najmanje) priziva Alesio R.(kada je to bilo na 6.000) Mozda je to vreme upravo doslo :)

Izvini što mračim na tvoj optimizam, ali verovatniji scenario je da nećemo videti BTC na 10k opet još godinama. Ako 21 WMA ($9k) ne izdrži, ovaj bull market je gotov. A ako onda BTC zabeleži veće dno nego prošli put ($3k), BTC je generalno gotov, mada će nastaviti da pravi sve manje balončiće još decenijama dok ne izbledi iz sećanja.

Everything bubble neće pući odmah i odjednom, najverovatnije prvo puca cypto bubble kao prekursor, pa onda stock bubble, pa onda bonds bubble. E, onda će biti strašno.

Ali da te utešim, ni ja ne verujem da je ovo sada pucanje kripto balona, još je rano. Pre će biti da se dešava ono na šta danima upozoravaju, velika kineska BTC Ponzi šema je pukla, lopovi u bekstvu dampuju BTC. I to su vrlo lukave barabe, napravili su na Bitmex-u buy wall da se danima nije videlo šta rade, da cena ne padne dok se istresaju.

Sa vecim vas se apsolutno slazem, klimavo je. U poslednje vreme kripto bas lose izgleda, nema sveze love. Apsolutno sve mirise na pad i logika kaze da bi trebalo da pada (morbius na to puca). S druge strane, vrlo moguce je da je sve to puska i otresanje onih sa slabijim zivcima i da ce uskoro opet krenuti na gore. Ne mogu sada da procenim termine i levele jer se bas rizicno za trgovinu, samo mogu svoje misljenje da dam. Cenim da cemo testrati 9K u sledecih par dana i iskreno se nadam da ce izdrzati ali nije ni obaveza. Mozemo i da skliznemo ispod sto bi bila bas losija varijanta. Naravno ne ocekujem ni blizu onoga sto pojedini ocekuju ali svejedno bi bilo lose. S druge strane vrlo je moguce da ce se krenuti u novi krug akumulacije. Faktor polovljenja ne treba zanemariti, pogotovu ne kad je BTC u pitanju. Ogromna se lova vrti i jako veliki igraci su u pitanju koji takvu priliku ne propustaju.
I dalje sam pri stavu da od bull-a nema nista i da je jedini faktor nekakvog rasta samo to polovljenje. I do tog polovljenja ima jako puno vremena, svasta moze da se izdesava

Tapatalk from Poco loco

Meni se čini da je do onog "natezanja" na 13+ došlo baš u vezi sa polovljenjem i da je to to za ovaj krug.

Ispisah redove i paragrafe a onda shvatih da se sve svodi na to da mislim da koristite preozbiljne metode i teorije na jako malom, neozbiljnom i beskorisnom tržištu, sistemu.

Samo pratite mahinacije ovih što drže po 10-30% novčića i keša i budite uz onog što drži makaze a ne onaj u toru. Sve ostalo je zavaravanje da se "igrate" u ozbiljnoj igri tj. sistemu.

Izvini što mračim na tvoj optimizam, ali verovatniji scenario je da nećemo videti BTC na 10k opet još godinama. Ako 21 WMA ($9k) ne izdrži, ovaj bull market je gotov. A ako onda BTC zabeleži veće dno nego prošli put ($3k), BTC je generalno gotov, mada će nastaviti da pravi sve manje balončiće još decenijama dok ne izbledi iz sećanja.

Everything bubble neće pući odmah i odjednom, najverovatnije prvo puca cypto bubble kao prekursor, pa onda stock bubble, pa onda bonds bubble. E, onda će biti strašno.

Ali da te utešim, ni ja ne verujem da je ovo sada pucanje kripto balona, još je rano. Pre će biti da se dešava ono na šta danima upozoravaju, velika kineska BTC Ponzi šema je pukla, lopovi u bekstvu dampuju BTC. I to su vrlo lukave barabe, napravili su na Bitmex-u buy wall da se danima nije videlo šta rade, da cena ne padne dok se istresaju.

Za stock & bond buble se slazem. Ali gde ce onda lova? Tozla & Btc izgleda logicno :)

Meni se čini da je do onog "natezanja" na 13+ došlo baš u vezi sa polovljenjem i da je to to za ovaj krug.
Ima jos vremena. 13+ jeste malo prebrzo doslo. Akumulacije je bilo donekle ali onda su ljudi poceli da pricaju o novoj bull-u, pump-u pa su jos digli cenu. Realno nema apsolutno nijednog razloga za pump ili za bull osim akumulacije pred polovljenje. Nista se ne desava, nema nikakvih najava. Treba vremena da se ceo kripto popne za jos jedan stepenik s razvojem da bi tako nesto stvarno krenulo.
Ima vremena, skoro 9 meseci do polovljenja, bice tu svacega jos do Nove godine.

Tapatalk from Poco loco

Za stock & bond buble se slazem. Ali gde ce onda lova? Tozla & Btc izgleda logicno :)

Ne! To samo u slučaju da novonaštampani novac krene da ulazi u retail. To se u prošloj SEKi nije desilo i ja verujem da neće ni u ovoj, mada postoje drugačija mišljenja.

Zavisi dosta od lokalne situacije, ali smart money u ovoj krizi uglavnom ide u nekretnine, poslovne i stambene. Pokolj cena nekretnina je u prošloj krizi bio prisutan skoro svuda, sad se vraća opet na velika vrata. Ovde u Atini su nekretnine bile pale drastično i nisu se do danas oporavile, kad mi je rođak sa ženom bio nedavno ovde, nisu mogli da veruju koliko je niska vrednost stana koji iznajmljujem, pretpostavili su da košta 4x više. Kad zvizne kriza opet, stanovi će opet na dole, mada ne koliko prošli put, tako da bih umesto dvosobnog stana u proleterskom kraju mogao da priuštim trosobni u predgrađu.

U ovoj krizi će ti pokolj nekretnina stići i u Beograd. Ta neka situacija u kojoj su bili moji prijatelji iz Kanade, da uzmu stan na kredit, otplate pola kredita, a onda izbije kriza i stan im iznenada vredi manje nego što je ostatak kredita koji im je ostao da otplate, e to ćete sada imati priliku da vidite izbliza. Usponi i recesije su neizbežni deo kapitalističkog uređenja, sada drastično pogoršani kreditnim ciklusima. U fazi ekspanzije treba pametno akumulirati da bi u fazi recesije imao sredstva. Međutim, ljudi su ovce koje samo bezumno prate stado. Oni u ekspanziji ugledajući se jedan na drugog nepotrebno troše, kupujući ajfone, skupe automobile, nepotrebne gluposti, konfete, pa kad recesija stigne ne samo da nemaju rezerve, već su i u kreditima do guše.

Cene iznajmljivanja stanova se nigde ne računaju u merila inflacije, tako da centralne banke tvrde da nema inflacije iako kirije rastu i sve manje ljudi mogu da priušte da budu vlasnici svojih domova. Zbog toga su korporacije kupovale nekretnine ogromnim tempom, koji će u krizi još porasti. Racimo najveći kupac nekretnina u Americi je McDonalds, prodaju hamburgere i kupuju kuće. :)

Kada sve padne , mozes da ubrises dupe sa silnim stanovima i kucama, jer ako nema para moze da staje i 1 dinar nema ko da kupi, samo zemlja se racuna, jer kako kazu " ne pravi se vise"

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Donekle tacno, morbiuse.... Samo, svi ocekuju da naredna kriza bude ista kao i prethodna. A jedino sto je sigurno je da ce biti drugacija - jer je uvek svaka drugacija - ima drugacije uzroke, povode itd.... Najverovatnije je da ce biti manja nego prethodna jer je prethodna bila... bas velika. Kako ce se kripto ponasati u tom slucaju - ja neam pojma :).

Sledeća kriza će svakako biti drugačija. Prethodna je sprečena tako što je upumpano preko noći 700 milijardi dolara u bankarski sistem, kako se ne bi raspao. Balon je sada nekoliko puta veći. Ne vidim kako mogu da izvuku stvar.

Ekonomska kriza i ako se desi biće neuporedivo slabija od Seke, jer su budžeti i gospodarstva ovaj put dobro pripremljeni a sukob USA i Kine će se uskoro ublažiti. Što se tiče nas očekujem rast narednih dana.:smoke:

Teško je predvideti gde nas vodi zadnji semestar ove godine..očekujem da se vrati na desetku i gore ovih dana. Što se tiče narednih nekoliko meseci, dosta je to maglovito. Ja mogu da predvidim za 40 godina da će Beogradom zujati mini dronovi pogonjeni nekim novim, efikasnim izvorom energije, zadatim putanjama, sa lepim cicama na njima..sva infrastruktura uključivši i osvetljenje na ulicama gurnuti pod zemlju ili pri zemlji, a gradjani će kao obavezu koristiti neki vid antifona, pa makar to bili i pikavci u ušima. Opako će zujati nebom tad...ali cenu BTC do kraja godine ne mogu tačno da znam, čak ni ja.

Ipak treba biti optimista, ova žilavost koju je pokazao duži vremenski period, i naznake da sve više sistemaša namerava da uvede kriptovalute kao monetarno sredstvo, uključivši i komunjarsku Kinu, garantuje da nećemo doći do tih vaših niskih cifara. Makar ove godine. Bumo videli:smoke:

Sledeća kriza će svakako biti drugačija. Prethodna je sprečena tako što je upumpano preko noći 700 milijardi dolara u bankarski sistem, kako se ne bi raspao. Balon je sada nekoliko puta veći. Ne vidim kako mogu da izvuku stvar.

Najverovatnije opet još većom gomiletinom keša podeljenom bogatima. Nisu oni posebno inovativni, u finansijama sa prvo na problemu probaju sve poznate metode dok se ne isproba nešto novo.

Warren Buffet sedi na gomili keša u bankama, pošto nema u šta da je uloži, zna šta se sprema (a savetuje nedavno mladima da investiraju, baraba). Da će dolar da doživi slom, valjda bi on prvi toliki keš tiho pretvorio u zlato?

Posto ti znas njegov konto i siguran si da je sve u keshu, nema nista u polugama ili par paleta zlata u nekom trezoru?
Najs.

Najverovatnije opet još većom gomiletinom keša podeljenom bogatima. Nisu oni posebno inovativni, u finansijama sa prvo na problemu probaju sve poznate metode dok se ne isproba nešto novo.

Warren Buffet sedi na gomili keša u bankama, pošto nema u šta da je uloži, zna šta se sprema (a savetuje nedavno mladima da investiraju, baraba). Da će dolar da doživi slom, valjda bi on prvi toliki keš tiho pretvorio u zlato?

Problem je u tome što je Amerika sada dostigla količinu duga u odnosu na GDP koji je na nivou onog posle drugog svetskog rata (114%), a trenutno niti su u ratu, niti je taj GDP više realan, jer je većina te cifre naduvana iz finansijskog sektora kroz kojekakve derivate. Injekcija tolike količine novca koja bi ovaj put bila potrebna da se sistem ne raspadne bi sama po sebi donela drugi vid raspada, gurajući dolar u inflaciju i totalno devastirajući ostatke srednje klase koja je već i ovako prezadužena i uglavnom bez ikakve ušteđevine.

Problem je u tome što je Amerika sada dostigla količinu duga u odnosu na GDP koji je na nivou onog posle drugog svetskog rata (114%), a trenutno niti su u ratu, niti je taj GDP više realan, jer je većina te cifre naduvana iz finansijskog sektora kroz kojekakve derivate. Injekcija tolike količine novca koja bi ovaj put bila potrebna da se sistem ne raspadne bi sama po sebi donela drugi vid raspada, gurajući dolar u inflaciju i totalno devastirajući ostatke srednje klase koja je već i ovako prezadužena i uglavnom bez ikakve ušteđevine.

To je pretpostavljam bila i originalna zamisao, osiromašavanje i prezaduživanje naroda dok ne postanu roblje koje bi omogućilo državi da se opet ekonomski takmiči sa Kinom i služe kao jeftino topovsko meso za američku vojsku. Sad, ne znam koliko bi to bilo relno izvesti s obzirom koliko amerikanaca poseduje oružje. Ako je nekad i postojao plan, verujem da su vladajuće garniture do sad izgubile pojam šta rade, novinar kaže Trampu da će sadašnji rast zaduživanja bankrotirati SAD, ovaj mrtav ladan odgovara da ga nije briga jer on tad neće biti predsednik. Raspad sistema.

Poslednja izmena:
Nije Tramp lud, budi siguran. Ne bi on imao sve sto ima da tako plitko razmislja. Za sada on jako uspesno izbegava krizu i prebacuje loptu u Kinu. Kina vec oseca pocetak krize. Huawei kao najbrze rastuca firma je u ozbiljnom problemu trenutno. Otkazi prste svakog dana, steze se kais. Meni je ova kriza vestacki napravljena, lako moze da bude da se nista ne desi.

Tapatalk from Poco loco

Nije Tramp lud, budi siguran. Ne bi on imao sve sto ima da tako plitko razmislja. Za sada on jako uspesno izbegava krizu i prebacuje loptu u Kinu. Kina vec oseca pocetak krize. Huawei kao najbrze rastuca firma je u ozbiljnom problemu trenutno. Otkazi prste svakog dana, steze se kais. Meni je ova kriza vestacki napravljena, lako moze da bude da se nista ne desi.

Tapatalk from Poco loco

nego, sta mislis o ltc-u, moze li odskociti negde odavde (oko 60$) ili cekamo da padne ispod 40-50?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nije on lud, on je glup. Ima to što ima zato mu je otac bio treći najbogatiji čovek u Americi. Gledao sam intervju sa čovekom koji za njega napisao knigu (ghostwriter) i lik kaže da je Tramp stvarno tupav baš kao što izgleda. Muči se kada čita govor sa telepromptera, polupismen. Kada piše, pravi smešne greške u spelovanju čestih reči, čak redovno meša "to" i "too". Koliko bistar uopšte može da bude? :D

Što ne menja situaciju da je Kina u ozbiljim problemima, bili su u kreditnoj krizi i pre Trampa, sada se situacija znatno pogoršava. Ali oni bar nisu glupi, znali su da će Amerika morati da uzvrati u nekom trenutku, spremali su se dugo vremena. Njihov globalni izvoz nije opao, čak je i blago porastao. Kao deo njihovih priprema je verovatno i da će po svoj prilici biti prvi koji izbace svoju kripto valutu.

Ali kriza će udariti bez obzira na trgovinski rat koji jedino može da je pogorša ili ubrza. Nas sa kripto strane zanima samo hoće li biti inflacije.

Sam od sebe nece padati. U oktobru je summit tako da ocekujem da ojaca ali opet zavisi od btc-a, ako on stucne altovi padaju u nesvest, svima se isto pise.

Ako se Tramp pravi lud i glup ne treba biti ni lud ni glup pa poverovati u to i potceniti ga. On se u ekonomiju razume vise nego svi njegovi prethodnici ;)

Tapatalk from Poco loco

Posto ti znas njegov konto i siguran si da je sve u keshu, nema nista u polugama ili par paleta zlata u nekom trezoru?
Najs.

Morbius i Buffet stari drugari, močaju keks u kafu nedeljom popodne... A svake poslednje nedelje u mesecu pridruži im se i Trump.
Dok im Morbius objašnjava osnove ekonomije u pozadini peva i igra hologramski Majkl Đekson.

Najs.

U Amerikama je zabranjeno lagerovati zlato i ostale metale umesto dolara. Mnogi su već stradali zbog toga.

Tako sto IMF ima jedini cist balans shit.Dakle upumpavanje SDR-ova.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno