Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kupuje li se ili se čeka 35k? :) Ja dokupio malo shitova.

Moderator bi mogao da postavi temu u sticky...

Sad su krenule i price po 1000 put da Mt.Gox vraca btc ali ovaj put definitivno u roku od 2 meseca. :)
U svakom slucaju bili bi dobro da ljudi konacno dobiju btc nazad, a sto se tice cene, samo se dodaje na trenutni FUD zbog Grayscale rasprodaje.
Pratim dinamiku prodaje Grayscale pa cu u skladu sa tim i da kupujem. Ne treba ni previse zuriti, sanse za brzi rast su male.
Nekako se sve namesta da opet bude standardan btc ciklus.

Slažem se. Mesec dana možemo još biti u crvenom, pa pokrećemo raketu za ovaj ciklus. Tri meseca je do polovljenja, a na dva meseca od polovljenja se uglavnom završavao svaki bear i korekcija. BTC sam uzeo koliko sam planirao. Ako ode ispod 25K (što sumnjam), uzeću još malo. Sada pratim altove i koliko će koji iskrvariti, pa ću shodno tome da ih uzmem. RVN je već sada dobra kupovina u odnosu na BTC. Ako padne ispod 0.0000004 (a po svemu sudeći pašće), biće još bolja. Mislim da će i u ovom ciklusu ići bez problema preko 0.000003.

Vršio sam neke analize i poređenje Zlata i BTC, poslednjih 5 godina stagnira im vrednost,,,, nekada je vrednost zlata rasla... plašim se i da je životni vek BTC pri kraju. Tj. može se koristiti samo za špekulacije ili održavanje kapitala, ja ću biti srećan ako se BTC vrati na 48k... A o velikim skokovima bojim se da može samo da se sanja...

tradingview.com/symbols/XAUBTC/

E sad, kakve veze ima Zlato... Pa mnogi doživljavaju BTC kao digitalno Zlato. Što u neku ruku i jeste. Jer ima (postaje da ima) stabilnu vrednost... A najveću cenu će platiti HOLDERI koji su čuvali i sad misle nešto da zarade, nema toga.... Polako se ruši ta kula o besplatnom novcu...

BTC je pre 5 godina u januaru 2019. bio oko $3.500, a juna 2019. plafon oko $14.000. Prosečna DCA cena za 2019. negde između. Kako je to stagnacija kada je raspon od 2.7x do preko 10x za 5 godina? Po kojim tvojim merilima je to stagnacija? Čak i od 14k do 38.5k je rast od 22.4% godišnje što je super godišnji ROI.

Zlato 2019. raspon od 1300 USD do 1500 USD, sada je $2020.

ETF fondovi su pokupovali bitkoine. Zašto nema nestašice, tj. zašto cena ne raste...???? Zato što su kupili na ugovor, a isti broj koina je u opticaju... I šta sad rade veliki vlasnici BTC, smanjuju mu cenu, da bi morali manje da plate Blek roku greyscale i sličnima... Evo sad mi stiže procena na telegram grupi, BTC je probio otpor na 39, sledeći otpor je na 35k... iz te bule ako se vrati na pravi put biće dobro. Svakako nisam mnogo uložio... ali setite se šta sam rekao...

Pa šta vi mislite, da bitkoin vredi 150k? Znate li kakav je to udar na svetsku ekonomiju??? Ali videćemo ja bih voleo... Poruka je glasila:

"Bull run game is over!!!

Evo grafik ako ste lenji da posetite link.... Pametnom dosta, BTC i Zlato su ujednačili vrednost... ne cenu... vrednost... i tako će i biti u buduće... Možda se desi neki skok ali biće ih sve manje...

Prilozi

• Screenshot from 2024-01-23 15-29-24.png
    Screenshot from 2024-01-23 15-29-24.png
    71.5 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena:
ETF fondovi su pokupovali bitkoine. Zašto nema nestašice, tj. zašto cena ne raste...???? Zato što su kupili na ugovor, a isti broj koina je u opticaju... I šta sad rade veliki vlasnici BTC, smanjuju mu cenu, da bi morali manje da plate Blek roku greyscale i sličnima... Evo sad mi stiže procena na telegram grupi, BTC je probio otpor na 39, sledeći otpor je na 35k... iz te bule ako se vrati na pravi put biće dobro. Svakako nisam mnogo uložio... ali setite se šta sam rekao...

Pa šta vi mislite, da bitkoin vredi 150k? Znate li kakav je to udar na svetsku ekonomiju??? Ali videćemo ja bih voleo... Poruka je glasila:

"Bull run game is over!!!
Majko mila al si ti upao u paranoju.Kontam da ti je ovo prvi ulaz u kripto.Ne mogu drugacije da objasnim ovo panik dugme koje si stisnuo.Najgore je uloziti u kripto i onda krenuti u "istrazivanje" tj upadanje u ciklon trending vesti o kriptu kad je mecava na trzistu(kad naglo pada ili raste).Skapiraj da skripta radi na donosenju kripto vesti.Postoje dve opcije u kritpu Gore ili Dole.DOLE ili skandali donose vesti, i to ljudi citaju.Niko ne cita vesti kad ide na GORE(Jer je bespotrebno) nego gleda koliko ce para da se zaradi, tj koristi digitron.Nadam se da nisi upao u ovaj ciklon.Ne ubacuj sebi pogresno razmisljanje u glavu.Lagano samo. :oops:

Ima nade... ne plašim se ja...

Prilozi

• Screenshot from 2024-01-23 15-31-54.png
    Screenshot from 2024-01-23 15-31-54.png
    46.5 KB · Pregleda: 57
  • Screenshot from 2024-01-23 15-35-39.png
    Screenshot from 2024-01-23 15-35-39.png
    10.4 KB · Pregleda: 66
Ti potpuno pogrešno tumačiš taj grafikon: XAUBTC prikazuje da je zlato u poslednjih 5 i više godina gubilo vrednost u poređenju sa Bitkoinom, a ne da su se izjednačili! Nekada je unca zlata vredela 0.3 BTC a sada oko 0.051 BTC.

Na dan kad sam ja ušao u kripto svet FG Index je bio na oko 80. A sad? 49. Nadam se da će se popraviti... ali ne znam, nek neko kaže ako se seća jel bilo niže? Znači strah...a strah prouzrokuju netačne informacije, špekulantske prognoze i slično...

Kako će da se izvučemo ne znam.

Zna li se koliko ce Grayscale offload-ovati GBTC-a? Cetvrtinu, polovinu, sve, od 600k+ koliko su imali? Do sada su istresli 10-ak posto.

Malo po malo, oko polovine, da stimulišu pad... A onda će za ostalu polovinu da kupe rast :)

Zna li se koliko ce Grayscale offload-ovati GBTC-a? Cetvrtinu, polovinu, sve, od 600k+ koliko su imali? Do sada su istresli 10-ak posto.
Imali su 619k, prodali su 82.5k. Danas su poslali preko 17k sto znaci da ce oko 100k prodati posle danasnjeg dana. 1 milijarda dolara je bio FTX dump i to je najvise uticalo na cenu. Ovo sto se sada prodaje su najvecim delom rotacije u etf sa manjim fee. A sto cena vise pada to je i veci broj onih sto ne ostvaruju kapitalnu dobit pa ce moci da prodaju i prebace se u povoljniji etf.
Recimo da ce se prodaja zavrsiti nakon sto prodaju jos 100-150k. Moja procena je da ce krajem sledece nedelje da se smiri situacija, a koja ce tad biti cena tesko je reci.

Nije da nesto mnogo menja, ali zvanicni podaci se objavljuju sa radnim danom zakasnjenja, pa ovo za 22. su podaci nakon petka.
20240123_174019.jpgovo su najsveziji.

Nemoj da pominješ Z molim te, doćiće ponovo zlatar i otići će tema u pogrešnom pravcu.

Neće, ne sekiraj se. Moje predviđanje imaš na prvoj strani, nema tu mnogo šta da se u ovom trenutku doda. Sad je po rasporedu dosadno čekanje, 99% svakog investiranja.

Evo, da ponovim, pošto BTC ide do 35K sigurno, a za niže fifti-fifti su šanse... Moj savet je da BTC prebacite u stabilnu valutu. :)

Evo, da ponovim, pošto BTC ide do 35K sigurno, a za niže fifti-fifti su šanse... Moj savet je da BTC prebacite u stabilnu valutu. :)

BTC ti je stabilna valuta
Fiat valaute kao USD su nestabilne a da ne govorimo o dolar iou kao sto je usdt
Centralni bankari odrzavaju inflaciju 2-3% ne dozvoljvaju ti da stedis jer ako stedis onda gubis 2-3% godisnje ,inflacija je skriveni porez a cesto izmakne kontroli pa inflacija ide do 20-30% kao poslednjih 2-3 godine ili zavrsi hiper inflacijom i potpunim urusavanjem monetarnog sistema
Zato se kaze da bitcoin nema plafon jer fiat valute nemaju dno
Bitcoin ce da raste zauvek

Ako nisu trejder ,ne poznajes chartove i teh analizu nista ne diraj
Ja kad sam prvi put usao 2017 bio je fud kina banuje bitcoin cena je se sa 9k srozala se na 3 k ja krenem paniciti i prodam na 3 400 taman sto sam je prodao cena odskoci na 7-8 k ja ponovo kupuj po 7 k i tako nekoliko puta

I što je najgore, centralni bankari ne snose nikakvu odgovornost kada se inflacija otme kontroli i to višestruko jer sa 2-3% otići na 9-10% je ogromna razlika, a kao zadatak im je stabilnost cena. Niko od njih nije izabran i gotovo su nesmenjivi - gotovo svi čelnici bitnijih centralnih banaka su i dalje na funkcijama na koje su zaseli još pre divljanja inflacije.

kek :ninja:🤠 Pico top za ovu godinu je dostignut.

Sto bi rekli pojedinci srecno svima koji slave, pa se vidimo na 19k kasnije ove godine.

Screenshot_2.png

Veoma teško da BTC padne ispod 25.000 tokom dužeg vremenskog perioda - eventualni "higher low" čisto sumnjam da će biti ispod toga. Ako i bude, to će biti samo kao "weekly/monthly wick".

Ništa nije nemoguće, ali teško. Ako i bude, biće ubrzo, nakon halvinga skoro pa nemoguće.

Kako lepo hejtuju Bitcoin ovi no-coineri, random čak i u Twitch chat dok gledam random nekog streamera, 3-4 korisnika spamuje "Bitcoin ⬇️" i "Pepe" emoji kako se smeje. Pa zar je moguće da ovakve ljude ne možeš izbeći ni na nekom streamu, strašno. Udari me vibe iz 2018-2019 kad je palo ispod 5k, isto tako masovno spamovali a posle 2021 ATH svi nestali i nema ih nigde. Mislio sam da je samo na balkanu ovakva frustracija oko FOMO-a i propuštenih investiranja ali vidim da je ipak širom sveta. 🤣

To se zove sloboda govora. Svi imaju pravo na mišljenje i stav, makar on bio i pogrešan. Sloboda govora takođe često daje slobodu ljudima da "ispadnu glupi u društvu", kako kaže naša poslovica. Držimo se mi naše rasprave, čartova, vesti i sličnog.

Navodno postoji još jedan "black swan" koji deluje nezavisno od GBTC dump-a (u mnooogo manjoj meri doduše).
Amerima je sad marginalno jeftinije da kupe "BTC exposure" preko ETF-ova nego BTC direktno na Coinbase/Binance/itd.
Pa su neki od tih "marginalaca" počeli da prodaju pozicije na Coinbase-u i uzimaju ekvivalent na ETF-u stavljajući marginalnu razliku sebi u džep.

E sad kad bi oni zaista kupili identičan exposure u ETF-u tu bi jednačina bila na nuli, problem je što oni isto kalkulišu i drže dobar deo keša od prodatog BTC sa strane sa idejom kao i svi da uđu po još nižim cenama time na neki način dodatno izazivajući pad cene.

Interplay svih tih faktora bi trebao da se rasplete u narednih nekoliko nedelja, dotad je za živce najpametnije sedeti sa strane i posmatrati s interesom da se ne promaši pravi ulaz tj. zaboraviti na "daily trading".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno