Šta je novo?

Diskovi, kako ih cuvate?

sasabraj

Slavan
Učlanjen(a)
02.01.2006
Poena
319
Svakim danom imam sve vise i vise diskova,prvenstveno DVD.E,sad bas bih volio da cuem vas,gdje ih cuvate,kako ih obelezavate???
Moji su oznaceni flomasterom a cuvam ih na zalozt u zvonu,u kojem su i kupljeni.Ima li neko bolju ideju za cuvanje,gdje ce biti pregledni???

Gledam da ne pišem po njima, držim ih u slim kutijama i papirnim kesama.
Čuvanje u zvonu jedan na drugom nije preporučljivo, bilo je o tome ranije, vataju se neke bakterije i gljive od dužeg stajanja.
Kesice su bar jeftine (dinar ipo do dva) a ne zauzimaju puno prostora.

CD Diskovi nisu bash vechni....postoji negde ibm studija na netu....razocharenje o dugovechnosti....ipak je magnetna plocha na hard disku majka za sve..ove CD-ove i da chuvash na hladnom i mrachnom mestu opet su na duze staze nepouzdani...

Poslednja izmena:
Ja sam nakupovao neke kao fascikle, stane 48 komada u jednu (kupio i sebi i devojci po nekoliko...). Vrlo praktichna stvar.

my.php

blade_bre je napisao(la):
Ja sam nakupovao neke kao fascikle, stane 48 komada u jednu (kupio i sebi i devojci po nekoliko...). Vrlo praktichna stvar.

gde, gde, gde???

U Rodicu u NS, ali ih nemaju uvek, tako nekad ima nekad nema. Znas gde sam josh video - u IPS-u !

Ja ih cuvam u onim torbicama od Kineza, najjeftinije a prakticno resenje.
One bas vazne podatke cuvam na hard disku.

Poslednja izmena:
silencer je napisao(la):
e pa neka je sa srećom ;)

moji cd/dvd diskovi su inače u plastičnim kutijicama i skladišteni u fioci.

Poslednja izmena:
silencer je napisao(la):
Nazdravlje! :bottle: Ne bi škodila i koja kopija na DVDu...

Meni su diskovi svuda, kesice, slim, jewel ovo ono, nemam pojma ni sam... granicu sam prešao skoro kad sam počeo da ih (zl)ostavljam naokolo, van kutija i kesica... srećom, prašina ih oblaže i štiti od spoljnih uticaja... :d
A nema da nema, permanent marker je retko koji zaobišao... Eee, a kako sam ih nekada mazio i pazio...:crash:

voodoo_nbgd je napisao(la):
Gledam da ne pišem po njima...
za cd je bitno koji je marker, dok dvd nije osetljiv na vrstu markera.

U plastičnim kutijicama. Daleko od prašine, daleko od izvora toplote, daleko od gostiju... Starije CD/DVD medije (više od godinu i po dana) sa bitnijim podacima obavezno opet narezujem... Planiram da pazarim 320Gb HD koji će stajati van kompjutera za pravi backup. :)

Posto imam mnooogo DVDjeva, cuvam ih sve po zvonima (mrzi me da ih pakujem po kesicama, a kutije mi se ne isplati uzimati).
S vremena na vreme (kad imam vremena) proverim sve njih, pa one kriticne ponovo narezujem, a necitljive bacam.
Najgore je sto kad me mrzi da ioh rasporedjujem po zvnima, pobacam po stolu, pa tu stoje danim i skupljaju prasinu.

Na gomilu "shtapova" ...Cd_ji u plastichnim kesicama, oni brze propadaju,dok DVD chuvam na ,za sada, 8 "shtapa/zvona/tortice"...I svi su chitljivi...Bice zbog toga shto su rezani na DVD-RW LG GSA 4163B...:whip:

/off
a cd/dvd drajv koristis kao drzac za solju kad potrosis diskove? :D

boggyman je napisao(la):
/off
a cd/dvd drajv koristis kao drzac za solju kad potrosis diskove? :D

Samo za goste :D:D:D

blade_bre je napisao(la):
U Rodicu u NS, ali ih nemaju uvek, tako nekad ima nekad nema. Znas gde sam josh video - u IPS-u !

Ovo je odlicno,vidio sam i ja u IPS,ali bez fascikle,dakle samo folije??Gde da nadjem kutiju??
Dajte ljudi neke slicice kutaka gdje cuvate diskove
Razocaralo me je to sto ti podaci nisu bas toliko sigurni na diskovima???
Da li je sigurniji zapis na hardu???Sta mi preostaje,da sve pretvorim i ISO fajl???

Mora da ide kutija sa tim... To je kao registrator! Iz 2 dela je, tako da MORA itji...

Ja sam jedno kućišta izmodifikovao i napravio jezivo simpatičan storage za gomilu diskova,i sad su svi zajedno i nema da kukaju kao on je u lepšoj kutiji od mene :smack:

@ AMDeki

pa baci sliku da vidimo.....

vecina diskova je spakovana u torbice od 50 kom (iz maxija po 60 din) i uredno su obelezeni cd penom....(svi su takodje obelezeni i mojim imenom da bi se smanjio rizik od nestanka istih)

onaj ostatak je u kutijama, kako su i kupljeni....

Ja i CDove i DVD ove cuvam u kutijama sa omotima i printovima na samom mediju, tako mi je najlepse i najpreglednije.

Igre u slim kutijama, Filmove/Ziku/Snimke/Slike na stapu. O kakvim gljivama/bakterijama pricate?!

Resio sam da ne bacam pare na DVD-e vise i da sve sto mi je vazno storaziram na hard diskove koje uredno slazem u orman :)
Tako sam sada u proceso kopiranja svega na -> HDD :)

Kudti, da li je to isplatljivije? Ili to radiš iz bezbedonosnih razloga? :)

I jedno i drugo. Kada spakujem na disk, uvek mogu da ga odlozim u orman i da ne brinem da li ce raditi za 2 meseca. To ne mogu da kazem za DVD - da li je originalan, kako ga je rezac narezao... Meni su moji filmovi i muzika koju skupljam godinama vazniji :)

Slažem se... Imam dosta starih filmova koji su rariteti... Ovih dana moram da pazarim jedan 250Gb. ;)

Nazad
Vrh Dno