Jos je veca budalastina nasnimati par diskova od 1 ili vise TB i on (oni) ti riknu pa osta bez icega radi ljenosti ili pomodarstva, znam nekoliko ljudi koji su "pametni" pa sve prebacili na HDD a DVD-ove pobacali nakon toga upalili disk a on prijavi da nije formatiran.
Ta tvrdnja da je disk sigurni od dobrog dvd-a nestoji nikako, u danasnje doba hiperprodukcije svi vidimo da diskovi crkavaju kao muhe dok dvd ako se imalo pazi traje (barem meni) 5 ili vise godina, za to vrijeme ti rikne nekoliko diskova ko nista.
Imam kolekciju HD filmova na eksternim diskovima, ali isto to imam na DVD-ovima arhivirano u osrmaru jer sam filmofil i nezelim da ovisim o tome dali sam ubo losu seriju hard diska ili sl.
u glavnom na stapu i par torbica,mada skoro sam kopirao za prijatelja neka anime koje su snimljene na noname diskovima,citaju u se normalo i kopiraju bez ikakvih problema. a narezani su pre 5 i vise godina.
Za maksimalnu dugovecnost, diskovi bi trebalo da se cuvaju vertikalno.
Sve pržim, sve čuvam, hdd nastojim da bude što "čišći" i da radi maksimalnom brzinom, kolekcija diskova (kako CD tako i DVD) broji nekih 500+ komada ,)
Ne mora da stane. Kada odgledaš pola toga onda razmišljaj o drugoj polovini.ako cemo tako
435 dvd anima+na hdd 515 gb koje tek treba da narezem
363 dvd hd filmova (720p,1080p)+302gb na hdd
skoro 100 dvd serija+288gb na hdd
gde ce to sve da mi stane... pijma nemam
:bottle:
Vek trajanja najkvalitetnijeg BR/DVD diska je oko 20 godina, a vek trajanja najkvalitetnijeg eksternog harda oko 8-10 godina.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari