Šta je novo?

Diskeeper vs. O & O

dejan2006

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
319
Svi mi koristimo programe za defragmentovanje
Kada bi trebali da se odlucite izmedju ova dva programa koji bi izabrali

Diskeeper 2008 Pro Premium Build 12.0.781

ili

O & O Defrag 11 Professional Edition

Koji je po vama bolji i zasto ?
Da li oba mogu da se instaliraju i da li bi se klali ?

po meni je najbolji DiskTrix UltimateDefragmenter... mali, brz i ne trosi resurse.

ja koristim O&O Defrag 10 Pro Portable... nemam zamerki...

O&O mi za Vistu deluje kao najbolje rešenje. Ima lepo korisničko okruženje, planer, cyber screensaver 😀 a za razliku od ostalih programa za deftagmentaciju pod Vistom lepo prikazuje klastere koje defragmentuje. Ostali imaju samo procenat koliko su defragmentovali. Sem te kozmetike, ne vidim neke bitne razlike.

Poslednja izmena:
Diskeeper vec 2 godine, neprimetan, ne jede mnogo i naravno besprekorno obavlja funkciju. 🙂

probao sam oba i imao problema sa njima. na kraju sam se odlucio za jkdefrag jer je free, green(portable), mali i radi. ionako svi oni koriste windows-ov valjda..

Diskeeper koristim vec 3 god. iako sam zbog njega jednom morao da reinstaliram OS,ali svi ti programi mogu da zabrljaju.Neprimetan i moze da radi u pozadini i da ceka na druge programe da zavrse pa da on nastavi defragmentaciju posle toga.Prilicno je brz i sa velikim particijama i fajlovima tako da imas moju preporuku za njega.

iako sam zbog njega jednom morao da reinstaliram OS,ali svi ti programi mogu da zabrljaju.Neprimetan i moze da radi u pozadini i da ceka na druge programe da zavrse pa da on nastavi defragmentaciju posle toga.

Bice da ti je zbog toga i zabrljao. Ja to uvek iskljucim, volim kad pustim rucno defragmentaciju da nista drugo ne radi.

Ultimate Defragmenter, a od dva navedena Diskeeper

Poslednja izmena:
Ne znam, meni je bolji O&O, verovatno je stvar navike.
Radi sve sto reba, bez greske, mada ne sumnjam da je isto i sa Diskeeper-om, njega sam samo probao (da vidim kako izgleda 😛 )

Koristim O&O. Diskeeper me je nešto zezao, zaboravio sam tačno kako, da li nije hteo da se ugasi pri shutdownu Windowsa ili tako nešto.
A čini mi se i da je O&O brži pri defragu.

Koristim Rasco diskperfect.

mislis Perfectdisk? i ja sam ga koristio jedno vreme.
nego, secam se opisa nekog defragmentera u Svetu Kompjutera (ili mozda PC Pressu) koji je vodio racuna o "geometriji diska" pa stavljao "vaznije" podatke na pravo mesto, ne znam dal to svi sad rade. znam da je prikazivao disk "realno", kao krug, umesto uobicajenog pravougaonika

UltimateDefragmenter - Disktrix
UltimateDefrag-2.png

probajte... bash lite program

nego, secam se opisa nekog defragmentera u Svetu Kompjutera (ili mozda PC Pressu) koji je vodio racuna o "geometriji diska" pa stavljao "vaznije" podatke na pravo mesto, ne znam dal to svi sad rade. znam da je prikazivao disk "realno", kao krug, umesto uobicajenog pravougaonika

Mislim da je to Ultimate Defrag.

Crni Neo... pa to sam mu ja vec napisao 😀

po meni je najbolji DiskTrix UltimateDefragmenter... mali, brz i ne trosi resurse.

Jos jedan glas za DiskTrix! ,)
Pored toga sto je jednostavan i vrlo brz, najvise mi se dopada kako je odradjen prikaz stanja fajlova na hard disku, u vidu onog kruga, tj. bas kako su fajlovi rasporedjeni na disku. :type:

A jel taj program zaista očita geometriju konkretnog diska ili samo ređa kockice u krug radi vizuelnog utiska?

ako je jedna particija, trebalo bi da bas ocita... mada kada podelis HDD npr na C i D on ti svaki pokaze kao zaseban HDD i zaseban krug...

Koristim Auslogics Disk Defrag. Mali, brz, free... Super mi zavrsava posao.

Jos jedan glas za Diskeeper. I mislim da je Ok. Dosta je brz, i zauzima malo resursa.

ako je jedna particija, trebalo bi da bas ocita... mada kada podelis HDD npr na C i D on ti svaki pokaze kao zaseban HDD i zaseban krug...
Ploce su dvostrane, pa se koristi nekoliko ploca...
Jel i dalje mislis da bas ocitava? 😀
Bice da samo redja klastere i to ne fizickim, nego logickim redom kao i svi ostali programi 😉

druze Crni, mislim da si u pravu.
povuklo me ovo:
The First Complete "DISK" Metaphor In Any Defragger
It took some programming but now for the first time, you get to see the true picture of your drive. Hard drives are round and files exist on these circular platters. Now you can see exactly where on your drives your files are. Much better than the square & rectangular representations of other defrag products.

a posle sam procitao prvu recenicu
The First Complete "DISK" Metaphor In Any Defragger...
, mada non-stop spominju inner & outer tracks na hardu... i sama logika ovog programa je da bitne fajlove gura na outer tracks, a arhive i junk na inner tracks - meni lici da to radi 😀

anyway, pored defragmentacije, sa UltimateDefragment-om mozete da odredite koji ce deo podataka biti gde na HDDu.

Poslednja izmena:
Ja vec par godina koristim VOPTXP, ima neko kao "pametno" defragmentovanje, i brz je nevidjeno.
Jel koristi neko jos ovo programce???

A jel' iko chita naziv teme?:trust:
Godinama koristim O&O i pored povremenih instaliranja ostalih programa iste namene (ukljuchujuci Diskeeper),ipak ostajem pri pomenutom.Navika,grafichki izgled,ne kochi prilikom rada u pozadini,relativno brz, i sa izborom vrste defragmentacije.Ukratko,svaka preporuka.
P.S. Da bi tema totalno otishla van potavljenog pitanja,ochekujem da se jave i oni koji uvek vole da naglase "kako nikada ne defragmentiraju disk".:wall:

druze Crni, mislim da si u pravu.
povuklo me ovo:

a posle sam procitao prvu recenicu , mada non-stop spominju inner & outer tracks na hardu... i sama logika ovog programa je da bitne fajlove gura na outer tracks, a arhive i junk na inner tracks - meni lici da to radi 😀

anyway, pored defragmentacije, sa UltimateDefragment-om mozete da odredite koji ce deo podataka biti gde na HDDu.
Pa ako cemo tako, taj deo za inner i outer tracks je donekle tacan, mada se vise odnosi na inner i outer tracks same particije tako da ako je ceo disk jedna particija onda si ti u pravu 🙂
Poenta je da graficka reprezentacija koju oni koriste ne odslikava realno pozicioniranje blokova na plocama sto u principu krajnjem korisniku nije ni bitno, ali mu slikovito docarava sustinu price sto i jeste bio cilj i u tome su uspeli 😉

Nazad
Vrh Dno